איפה אתם מאחסנים את כוסות הזכוכית שלכם בבית? יש כל מיני דרכים, ביניהן לצופף אותן בשורות בתוך ארון סגור, לסדר יפה על מדפים פתוחים או להפוך אותן לחלק מהעיצוב בחלל, בתצוגה של בר קוקטיילים. האמת היא שזה לא משנה איזו מהדרכים היא המועדפת עליכם, מה שחשוב באמת הוא איך אתם מניחים את הכוס – ישרה או הפוכה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> תפסו גל: הישראלים שבונים מלונות בוטיק שווים ביוון

>> התא המטונף במייבש שאתם לא מנקים, וחבל

 

באתר tastingtable תהו אם יש דרך נכונה יותר לשמור על הכוסות, בעקבות סקר שנערך באתר של מרתה סטיוארט שהראה שכ-53 אחוזים מתוך 10,020 המשתתפים מאחסנים את הכוסות שלהם ישרות, כלומר כשהכוס עומדת על הבסיס שלה, בעוד כ-47 אחוזים הנותרים מאחסנים אותן הפוכות, כלומר על השפה. התוצאות צמודות למדי ולכאורה למה זה משנה בכלל, אבל לפי מומחי האתר יש דרך נכונה יותר והם מסבירים למה: זה אמנם נראה טבעי להניח כוסות זכוכית הפוך - כדי לשמור עליהן נקיות מאבק וחרקים, אבל כשאתם מניחים אותה ככה אתם מסתכנים בהיסדקות שלה ובנזקים נוספים.

כוסות יין עומדות ישר והפוך (צילום: Shebeko, SHUTTERSTOCK)
צילום: Shebeko, SHUTTERSTOCK

הנקודה הפגיעה והחלשה ביותר במבנה של כוס הזכוכית היא החלק הדק ביותר של הזכוכית, שהוא בדרך כלל שפת הכוס. כלומר, כשהכוס עומדת על השפה יש חיכוך של הזכוכית עם המשטח ובשילוב כובד משקלה של הכוס, זה עלול לסדוק אותה בקלות. זה נכון במיוחד לגבי גביעי שמפניה עדינים, אבל את הסיכון הזה חבל לקחת גם עם סט כוסות יין צנוע יותר. את הכוסות של הצ'ייסרים, אגב, תרגישו חופשי להפוך. אם בכל זאת החלטתם לאחסן את הכוסות עם הראש למטה, ודאו שהן יבשות לחלוטין, אתם ממש לא רוצים שלולית מים קטנה ומעופשת כלואה בתחתית שלהן.

איך תנקו כוסות זכוכית עכורות?

כוסות שתייה שמבלות בתדירות גבוהה במדיח מקבלות עם הזמן עכירות מתסכלת שאי אפשר להיפטר ממנה בשטיפה ידנית, נמרצת ככל שתהיה. ככל הנראה ההאשמה היא במים הקשים שזורמים בברזים שלנו ובמדיח הכלים. מים קשים יעילים פחות ממים רכים בשטיפת סבון הכלים והלכלוך, והתוצאה היא שנוצרת על כלי הזכוכית שכבה עכורה של משקע אבנית. אם זה המקרה, יש דרך לנקות את הכוסות: מלאו כלי גדול (או את הכיור) בכמויות שוות של חומץ ומים. השרו את הכלים העכורים בתמיסה במשך 30 דקות. אחרי 30 דקות הוציאו כלי אחד, שטפו ובדקו אם העכירות נעלמה. אם לא – השאירו את הכלים בתמיסה 30 דקות נוספות. הוציאו את הכלים ושטפו אותם במים חמים. נגבו בסמרטוט או מגבת יבשים ונקיים כדי להסיר את המשקעים שנותרו.

כוס זכוכית נקייה, כוס זכוכית מלוכלכת (צילום: shutterstock / Petr Svoboda)
צילום: shutterstock / Petr Svoboda

אפשרות אחרת לעכירות היא תוצאה מפגיעה בכלי. פגיעות כאלה יכולות להיגרם ממים חמים מדי, משימוש ביותר מדי נוזל ניקוי או משפשוף נמרץ מדי של הכלי לפני הכנסתו למדיח. מקרים כאלה אפשר למנוע – נסו להחליף את נוזל הניקוי בנוזל עדין יותר, אל תשפשפו את הכלים לפני הכנסתם למדיח ובדקו את חום המים. עם זאת, לאחר שהכלים נפגעו בצורה כזאת אי אפשר להחזיר להם את הברק הקודם.

כוסות יין וקוקטייל על מדפים (צילום: Saowalak T, LIVING)
הדרך הנכונה להניח כוסות זכוכית היא על הבסיס שלהן | צילום: Saowalak T, LIVING