שידה ישנה היא פריט שייתכן שתמצאו ברחוב, תקבלו בירושה ואולי היא כבר נמצאת בבית שלכם – מה שחשוב זה שגם אם נראה שהיא כבר עשתה את שלה, יש לה פוטנציאל אדיר להפוך לרהיט חדש ומשמח. שתי נשים שזיהו את הפוטנציאל בשתי שידות (שונות) והעניקו להן מראה חדש מדגימות איך סדרת פעולות פשוטה יכולה להפוך רהיט מוזנח פריט שימושי ומלא סטייל.

לכל הכתבות בערוץ living  

>> עמוס ומשגע: היילי ביבר מציגה מטבח בשחור לבן

>> ייבוא מאיטליה: הצצה לדירה בת"א שעוצבה ב-11 מיליון

משידה סתמית לרהיט עם נוכחות

את שידת האחסון הישנה מעץ מלא מצאה גלית עטיה החיפאית בפח הזבל. השידה הייתה שרוטה וחבולה עם מגירה שבורה, אבל בסך הכול במצב סביר. גלית עוסקת בשנים האחרונות בצביעה ורסטורציה של רהיטים ורואה חשיבות גדולה לערך הנוסטלגי שלהם: "את כל הידע והטכניקות צברתי מלימוד עצמי, אחרי שחיפשתי דרך לביטוי הפן העיצובי שבי בזמן הקורונה", היא מספרת על השינוי שעברה מאז שעזבה את עולם המסעדנות שבו עסקה. "אני מסתובבת בחיפוש מתמיד אחר רהיט שמישהו אחר בחר לסיים את חייו, ובראש כבר מתרוצצות לי אלף תמונות אפשריות ליצירה הבאה שלי. פעם רהיטים היו עוברים בירושה והיו מתגאים בהם כביצירת אמנות".

 גלית עטיה שידה לפני חידוש (צילום: גלית עטיה)
שידת האחסון הישנה שמצאה גלית עטיה | צילום: גלית עטיה

  1. השלב הראשון של החידוש הוא ניקוי השידה עם חומר רב תכליתי ומטלית רטובה.
  2. בשלב הבא גלית הסירה את הרגליים ושייפה את השידה עם משייפת ונייר שיוף 120 כדי להוריד את הלכה וליצור בסיס טוב לצבע. לאחר השיוף ניקתה אותה שוב עם מטלית לחה, להסרת האבק.
  3. כדי לייצר אחיזה טובה לצבע גלית מרחה שכבה של פריימר Zinsser 1.2.3 והמתינה לייבוש. אז שייפה שוב בעדינות כדי לא לפגוע בפריימר, מרחה שכבה נוספת ושוב שייפה בעדינות: "השיוף הנוסף נועד לוודא שהמשטח חלק לגמרי, למקרה שהייתה מריחה לא טובה או להסרת חלקיקי אבק". 4. אחרי שהשידה התייבשה היא צבעה אותה בצבע שחור מט Rust-Oleum Ultra Cover Flat Black וכיסתה בשתי שכבות עם שיוף עדין ביניהן, במשיכות מברשת שהן תמיד לאותו כיוון, כדי למנוע סימנים.
  4. לצורך קישוט השתמשה גלית בטכניקת דקופאז', שהיא אמנות קישוט אובייקטים על ידי הדבקת דפי נייר מיוחדים. את נייר הדקופאז' היא רכשה באתר אמריקאי, מרחה על דלתות השידה שכבת דבק Mog Podge, המתינה קצת ואז הניחה את הנייר. לאחר ששיטחה אותו והוציאה בועות אוויר היא מרחה שכבת דבק על הנייר עצמו כדי לאטום אותו. לאחר המתנה של 24 שעות לייבוש מלא היא מרחה שלוש שכבות של לכה על בסיס מים בגימור סאטן של Varathane. אחרי כל שכבה יש לחכות לייבוש מלא לפני צביעת השכבה הבאה.
  5. צביעת הרגליים של השידה בוצעה עם ספריי זהב של Rust-Oleum, וגם הידיות החדשות שנרכשו מאמזון נצבעו בזהב.
מייקאובר לשתי שידות עיצוב  (צילום: גלית עטיה)
צילום: גלית עטיה
מייקאובר לשתי שידות עיצוב (צילום: גלית עטיה)
צילום: גלית עטיה

דבר המעצבת: "כל הפרויקט ארך כיומיים, בעיקר משום שרוב הזמן הוקדש להמתנה לייבוש. האתגר הגדול ביותר שלי הוא שככה מישהו יתייחס לרהיט שלי. בעידן של ייצור המוני יש לי סיפוק גדול להפוך משהו חבוט, ישן, שבור ורצוץ שאף אחד אינו רוצה בו עוד, לסנטימנטלי ומקור לגאווה".

אז מה היה לנו:

דפי דקופאז' מאתר Mint by Michelle – 150 שקלים

חבילה של 36 ידיות מאמזון – 52 שקלים

פחית צבעRust-Oleum  מטמבורייה – כ-80 שקלים (נעשה שימוש ברבע מהכמות בפחית)

פחית פריימר Zinsser 1.2.3 מטמבורייה – כ-80 שקלים (נעשה שימוש בפחות מרבע פחית)

פחית לכה על בסיס מים Varathane מטמבורייה – כ-90 שקלים (נעשה שימוש בפחות מרבע פחית)

נייר שיוף מטמבורייה – 2 שקלים

דבק Mog Podge מאמזון - 20 שקלים

ספריי זהב של Rust-Oleum מטמבורייה – 30 שקלים

סך הכול: 504 שקלים

 

העגלה הדהויה הפכה לדוכן ירקות כפרי

רגע לפני שנפרדה משידת איקאה ישנה החליטה פרידה זהבי - מתכנתת מנס ציונה, לנסות לחדש אותה. היא החליטה להפוך אותה ליחידה לאחסון ירקות ולכן רכשה ברשת ארגזים והניחה אותם בזווית שאפשרה תצוגה ברורה של כל הירקות וגם גישה טובה אליהם. "ממש כמו אצל הירקן", היא מסבירה.

מייקאובר לשתי שידות עיצוב לפני (צילום:  פרידה זהבי )
השידה הישנה של פרידה זהבי | צילום: פרידה זהבי
 

  1. בתחילת התהליך פרידה שייפה קלות את פלטת העץ העליונה, מרחה שכבה אחת של לכה מגוונת לעץ פוליסנדר ומעליה שתי שכבות לכה שקופה להגנה.
  2. את ארגזי הירקות צבעה בהליך זהה, ללא שיוף.
  3. גוף השידה נזקק לניקיון בלבד, ואחריו מרחה פרידה שתי שכבות של צבע בגוון וניל RB-1390: "המיוחד בצבע הזה הוא שאין צורך בשיוף מקדים או בצבע מקשר, וגם לא בלכה להגנה בסיום. הצבע מכסה באופן כמעט מלא כבר בשכבה הראשונה, מתפלס מעצמו, לא משאיר סימני מברשת והייבוש שלו מהיר מאוד". היא רכשה מיכל של חצי ליטר אבל בפועל השתמשה בכשליש פחית ודיללה במעט מים כי הצבע סמיך.
  4. מדבקת ה-Bakery בצד המגירה השמאלית הוקדשה לבעלה של פרידה, אופה הלחמים. מדובר בתמונה מהאינטרנט שזהבי הדפיסה על נייר רגיל והעבירה למגירה עם דבק פוטו טרנספר, שהוא דבק מיוחד שמעביר תמונה למשטח ונמצא בכל חנויות ההובי.

 

מייקאובר לשתי שידות עיצוב  (צילום:  פרידה זהבי )
צילום: פרידה זהבי
מייקאובר לשתי שידות עיצוב  (צילום:  פרידה זהבי )
צילום: פרידה זהבי

דבר המעצבת: "אני מחדשת דברים בעיקר למשפחה הקרובה ולחברים טובים. הבנות שלי נהנות מזה הכי הרבה. הקטנה אמורה ללדת בקרוב ואני עסוקה עכשיו בלהכין לצאצאית העתידית חדר מיוחד שמרוהט רק בפריטים מחודשים".

אז מה היה לנו:

3 ארגזי ירקות בגודל 21X31 ס"מ מאלי אקספרס - 90 שקלים לשלושתם, כולל משלוח.

מיכל חצי ליטר צבע וניל לגוף השידה מאפרים צבעים – 100 שקלים

לכה שקופה של חברת ZAR מטמבורייה - 140  שקלים

לכה פוליסנדר מגוונת של יעקבי מטמבורייה – כ-100 שקלים

דבק פוטו טרנספר מחנות הובי - 30 שקלים

סך הכול: כ-460 שקלים

 

מייקאובר לשתי שידות קולאז גלית עטיה (צילום: פרידה זהבי)
המחדשות. מימין גלית עטיה (צילום עצמי), משמאל פרידה זהבי (צילום דודו זהבי) | צילום: פרידה זהבי