אנחנו מבזבזים לא מעט כסף על בגדים שאנחנו אוהבים, ואם נאחסן אותם נכון נוכל להאריך את תוחלת החיים וליהנות מהם יותר. אלו הטעויות הנפוצות באחסון הבגדים – ואיך להימנע מהן:

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

קולבים: קולבים לא מתאימים בגודל או בצורה או קולבים שעשויים מחומר לא מתאים עלולים לפגוע בבגדים שלכם. עשו לעצמכם טובה והשקיעו בקולבים איכותיים שמתאימים באופן ספציפי למלתחה שלכם. תלו פרטים עדינים על קולבים קלים, שהבגדים לא יחליקו מהם; מעילים וז'קטים כבדים על קולבי עץ חזקים; וחליפות על קולבים שמיועדים לכך. אל תשתמשו בקולבי מתכת, הם דקים מדי בשביל רוב הבגדים, בדים רבים מחליקים מהם והם נוטים לעוות את צורת הבגד. ועוד טריק נחמד: כדי לשמור על צורת הבגדים עטפו את הקולב בפלסטיק בועות (פצפצים).

View this post on Instagram

A post shared by elle�� (@littleartventures) on

סוודרים וסריגים: אל תתלו סריגים ובעיקר סוודרים כבדים. סוודרים מסיבים טבעיים קשמיר או מצמר יאבדו צורה אם תתלו אותם על קולב. אם אין לכם מקום, כדאי לקנות יחידת אחסון מבד לתלייה בארון ולאחסן בה את הסוודרים המקופלים. אם אתם עדיין מתעקשים לתלות את הסוודרים, עשו זאת כך:

תליית מכנסיים: השיטה הנפוצה – תליית המכנסיים על קולב כשהם מקופלים באמצע – לא מומלצת על ידי מומחים. אמנם לחייטים ולעובדים בניקוי יבש יש טריק מיוחד לקיפול מכנסיים מחויטים, אבל אפשר פשוט  להשתמש בקולבים עם קליפסים מרופדים ואז לתלות את המכנסיים מהמותניים או מהמכפלת. 

חזיות: חזיות קל להרוס. מספיק להכניס אותן פעם אחת יותר מדי במכונת הכביסה. שמרו על הצורה והגמישות של החזיות העדינות שלכן ואחסנו אותן במגירה כמו בחנויות הלבשה תחתונה – ישרות. אל תקפלו אותן לחצי ואל תשימו עליהן פריטים אחרים.

View this post on Instagram

A post shared by Cake Maternity (@cakematernity) on

חולצות: כשמארי קונדו פרסמה את ספרה רב המכר "סוד הקסם היפני", הקוראים נדהמו לגלות שהם אחסנו לא נכון את החולצות שלהם כל חייהם. בעוד שרובנו מקפלים את החולצות ומניחים אותן בערימה זו על זו, על פי שיטת קונדו, יש לאחסן בגדים במגירות, בשורות, כמו קלסרים בארון משרדי. שיטה זו מאפשרת לראות את כל תוכן המגירה בבת אחת, חוסכת מקום וגם מונעת קמטים.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo) on

מגירות עמוסות: אגב מגירות, אל תדחסו את הבגדים למגירה. אתם עלולים להחליש את הבדים, ובכך לקצר את חיי הבגד. בנוסף, ואולי גרוע מכך, ההרגל הזה יכול להרוס גם את השידה עצמה. הקפידו לקפל את הבגדים ולאחסן אותם באופן מסודר.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

מעילים וז'קטים: במהלך החורף המעילים והז'קטים שלכם עוברים הרבה – הם סופגים זיהום ועשן מהסביבה וכן זיעה ולכלוך מהגוף שלכם. לאחסן אותם כך זה גם לא היגייני, וגם עלול לקבע כתמים ולגרום לבד לדהות. הקפידו לכבס אותם לפי האחסון לפני ההוראות על הבגד (במכונה, בכביסה ביד או בניקוי יבש), וכן לסגור את הרוכסנים לפני הניקוי.

בגדים שחזרו מניקוי יבש: נכון שזה מפתה לקחת את השמלה או החליפה שחזרו מניקוי יבש, ולשים אותם בארון כפי שהם, בתוך שקית הפלסטיק, ולהוציא אותם בפעם הבאה שיש לכם אירוע רשמי. אבל ממש לא כדאי להשאיר בגדים בבית כלא של פלסטיק מחניק, שבתוכו הבד יכול להיחלש ואפילו לשנות צבע כתוצאה מהכימיקלים. בנוסף, לאורך הזמן הלחות בתוך הפלסטיק עלולה לגרום להתפתחות עובש. וכאמור בסעיף הראשון, גם מאוד לא מומלץ לתלות בגדים על קולבי המתכת הדקים מהניקוי היבש (מרתה סטיוארט אוספת את הקולבים ומחזירה אותם למכבסה).

View this post on Instagram

A post shared by Meet Me On 17th (@meetmeon17th) on

כלל ה-20/80: לפי כלל זה, האדם הממוצע לובש רק 20 אחוז מהבגדים שלו 80 אחוז מהזמן. לכן הבגדים שאתם לובשים לעיתים קרובות צריכים להיות במקום נגיש, בקדמת הארון ובמדף בגובה נוח. מארגני ארונות מקצועיים ממליצים לתלות בתחילת העונה את כל הבגדים על קולבים מאחור. אחרי שלבשתם בגד וכיבסתם אותו, תלו אותו על הקולב והזיזו קדימה. בסוף העונה קחו את כל הבגדים על הקולבים שנותרו מאחור (כלומר שלא נלבשו) ותרמו אותם, כדי לפנות מקום לבגדים שאתם באמת אוהבים.