שמן הזית הוא כנראה מלך המטבח בישראל - הוא מככב במגוון מאכלים, מסלט ירקות פשוט דרך תבשילים מתוחכמים, מטיגון ועד אפייה ואפילו עוגות וקינוחים, והוא ידוע גם ביתרונות הבריאותיים שלו. בנוסף לכל אלה שמן הזית יכול להביא תועלת גם בתחזוקת המטבח. 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> חלום: המלון החלומי בלב המדבר

>> מפתיע: למי מכוכבי "חברים" יש את הבית הכי יפה?

נכון, בדרך כלל אנחנו חוששים ששמנים מסוגים שונים יגרמו לכתמים, אבל החומרים המשמשים לניקוי משטחי נירוסטה (פלדת אל חלד) מבוססים על שמן, ואין סיבה להשתמש בחומרים מלאכותיים ויקרים. שמן זית הוא אמצעי מצוין להסרת טביעות אצבעות וסימני מריחה ממשטחי נירוסטה – כמו חזיתות המקרר, המיקרוגל והמדיח, וגם ממכשירים קטנים יותר, כמו טוסטרים – ולהברקת המשטחים.

אין צורך להשתמש בשמן זית יקר ומשובח – שמן זית פשוט שנקנה בסופר מספיק לגמרי. כמובן שאפשר לנקות את המשטח בכל פעם שהוא מאבד ברק או מוכתם, אבל באתר Apartment Therapy ממליצים לסגל שגרה ולנקות את משטחי הנירוסטה בשמן בכל פעם שאתם פותחים בקבוק חדש.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של  living 

כך תנקו משטח נירוסטה

לפני שאתם מתחילים שימו לב: כשמסתכלים מקורב על משטח הנירוסטה, אפשר לראות עליו מעין "סיבים" או קווים דקים. הקפידו לנקות בכיוון הסיבים. אם לא מקפידים על כך, חומרי הניקוי והלכלוך עלולים להצטבר בתוך החריצים הדקים, לעמעם את הברק ולפגוע במראה המשטח. בנוסף, כדי לא לשרוט את המשטח רצוי להשתמש במטלית מיקרופייבר, ובשום מקרה לא בנייר מגבת.

אפשר להתחיל מניקוי המשטח – שימו סבון כלים על מטלית מיקרופייבר לחה, ונגבו בעדינות את המשטח בכיוון החריצים הדקים. יבשו עם מטלית מיקרופייבר נקייה ויבשה. בשלב טבלו מטלית אחרת במעט שמן זית והבריקו את המשטח. הבריקו את המשטח במטלית מיקרופייבר יבשה.

שמן זית (צילום: קרן לוי צדק)
צילום: קרן לוי צדק

מה עוד?

אפשר להשתמש בשמן זית גם לריענון עץ. ערבבו 2/3 כוס שמן זית עם רבע כוס מיץ לימון ומרחו על משטחי עץ – ארונות, שולחנות וכיסאות.

לריענון וניקוי משטחי עור שפשפו אותם בבד רך עם מעט שמן זית.

גם מחבת שעברה כמה וכמה טיגונים בחייה יכולה להיראות כמו חדשה: התיזו עליה שמן זית, הכניסו לתנור ל- 20 דקות בחום של 180 מעלות, ונגבו את הלכלוך בקלות עם נייר סופג.