לא משנה אם אתם מחזיקים מעצמכם בשלני על, מתמודדים פוטנציאליים ב-"MKR המטבח המנצח", או אם אתם מסתפקים בהכנת ירקות בתנור וחימום שניצלים, בסופו של דבר כולם מוצאים את עצמם עם תבנית אפייה מכוסה בכתמים שחורים שמסרבים לרדת. מה עושים? בדקנו כמה שיטות להסרת הכתמים הקשים ומצאנו את השיטה המנצחת. 

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הדבר הראשון שצריך לעשות כשפותחים שקית אורז 

>> דירה בקומה ה-27 הפכה לגינה ציבורית

אבקת סודה לשתייה וחומץ

החומרים: כף אבקת סודה לשתייה וחומץ.

איך: מפזרים אבקת סודה לשתייה על התבנית (מקפידים לכסות את הכתמים), וממלאים את המגש בחומץ. משאירים 45-30 דקות. מקרצפים עם סקוטש.

משפשפים את המגש ושוטפים את המגש עם סקוטש רגיל.

התוצאה: כמה מהכתמים הקלים ירדו לאחר קרצוף, אבל נשארו הרבה כתמים.

השורה התחתונה: לא ממש עובד. 

ניקוי תבנית, לפני (צילום: ענת סימן טוב)
התבנית לפני הניקוי | צילום: ענת סימן טוב
ניקוי תבנית, ג, סודה לשתייה וחומץ (צילום: ענת סימן טוב)
לפני ההשריה בסודה לשתייה וחומץ | צילום: ענת סימן טוב
ניקוי תבנית, סודה לשתייה וחומץ (צילום: ענת סימן טוב)
אחרי השריה בסודה לשתייה וחומץ | צילום: ענת סימן טוב
ניקוי תבנית, סודה לשתייה ומים (צילום: ענת סימן טוב)
צילום: ענת סימן טוב
ניקוי תבנית, סודה לשתייה ומים (צילום: ענת סימן טוב)
צילום: ענת סימן טוב

אבקת סודה לשתייה ומים

החומרים: כף אבקת סודה לשתייה, מים ונייר כסף.

איך: מפזרים אבקת סודה לשתייה על התבנית (מקפידים לכסות את הכתמים), וממלאים את המגש במים. משאירים חצי שעה. לאחר חצי שעה יוצרים כדור מנייר הכסף ומקרצפים באמצעותו את התבנית.

התוצאה: הכתמים הקלים ירדו לאחר קרצוף, אבל הכתמים השחורים והקשים נשארו.

השורה התחתונה: עובד חלקית ודורש שפשוף.

ניקוי תבנית, ג, סודה לשתייה ומים (צילום: ענת סימן טוב)
לפני השריה בסודה לשתייה ומים | צילום: ענת סימן טוב
ניקוי תבנית, ג, סודה לשתייה ומים (צילום: ענת סימן טוב)
ניקוי עם כדור נייר כסף | צילום: ענת סימן טוב
ניקוי תבנית, ג, סודה לשתייה ומים תוצאה (צילום: ענת סימן טוב)
צילום: ענת סימן טוב

מסיר שומנים

החומרים: חומר ניקוי להסרת שומנים (אנחנו השתמשנו בסנט מוריץ).

איך: מרססים את התבנית בחומר להסרת שומנים ומשאירים חצי שעה. מקרצפים עם סקוטש ושוטפים במים.

התוצאה: הכתמים הטריים ירדו בקלות, אבל נותרו כתמים עקשניים.

השורה התחתונה: פתרון טוב אם אתם מקפידים לנקות את התבנית מיד אחרי האפייה ואין עליה כתמים ישנים.

ניקוי תבנית, ג, סנט מוריץ אחרי חצי שעה (צילום: ענת סימן טוב)
לפני ריסוס מסיר שומנים | צילום: ענת סימן טוב
 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

מסיר שומנים ושקית אשפה

החומרים: חומר ניקוי להסרת שומנים (אנחנו השתמשנו בסנט מוריץ) ושקית אשפה

איך: מרססים את התבנית במסיר שומנים, ומכניסים לשקית אשפה אטומה למשך הלילה. בבוקר מוציאים את התבנית ושוטפים.

ניקוי תבנית, ג, סנט מוריץ מרוסס (צילום: ענת סימן טוב)
צילום: ענת סימן טוב
ניקוי תבנית, ג, סנט מוריץ לפני (צילום: ענת סימן טוב)
לפני ריסוס מסיר שומנים | צילום: ענת סימן טוב
ניקוי תבנית, ג, סנט מוריץ בתוך שקית (צילום: ענת סימן טוב)
התבנית בתוך השקית | צילום: ענת סימן טוב
ניקוי תבנית, סנט מוריץ אחרי השריה (צילום: ענת סימן טוב)
אחרי השריה במשך הלילה | צילום: ענת סימן טוב
ניקוי תבנית, ג, סנט מוריץ אחרי לילה (צילום: ענת סימן טוב)
צילום: ענת סימן טוב
ניקוי תבנית, ג, סנט מוריץ, תוצאה (צילום: ענת סימן טוב)
התבנית הנקייה | צילום: ענת סימן טוב
_OBJ

התוצאה: כל הכתמים ירדו בקלות.

השורה התחתונה: השיטה המנצחת שמחזירה את התבנית למצבה המקורי.