לא משנה כמה מכשירי החשמל במטבח השתכללו – עדיין צריך לנקות אותם, בעיקר כשמדובר במכשירים שקשורים להכנת מזון ולאחסונו. אז מתי ואיך לנקות את המקפיא?

פעם בשבוע: נקו בסמרטוט את פנים המקפיא. מלאו קערה במים חמים וכמה טיפות נוזל לניקוי כלים, הרטיבו סמרטוט בנוזל ונגבו את המדפים, הפינות והחריצים. שימו לב לסרט האיטום, שיכולים להצטבר בו פירורי מזון. אין צורך לרוקן את המקפיא או לנתק מהחשמל, אבל בזכות הניקוי השבועי המקפיא יישמר במצב סביר.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> גל גדות גם הייתה: האוטובוס המפנק של הסלבס

>> הגליל: האם עיצבה לבדה חדר ילדים מטריף מהאגדות

פעם בחודש: בדקו את המזון המאוחסן במקפיא כדי לראות אם לא הגיע הזמן לזרוק אותו. אנחנו נוטים להכניס למקפיא מזון ולשכוח אותו שם, לכן כדאי לבדוק פעם בחודש מה הצטבר בפנים ולזרוק שאריות לא מזוהות, מזון שפג תוקפו או שנוצרו עליו כוויות קור. אחרי דילול תכולת המקפיא, נגבו בסמרטוט.

ניקוי יסודי: פעם בחודשיים-שלושה כדאי לעשות ניקיון יסודי. רוקנו את המקפיא (אל תשכחו לאחסן את המזון בצידנית כדי שלא יתקלקל) ונתקו מהחשמל. הוציאו את המגירות והמדפים הנשלפים, נקו אותם במים וסבון כלים ותנו להם להתייבש.

הפרט הקטן שישנה את המטבח שלכם (צילום: Anna Andersson Fotograf / Shutterstock.com)
הפרט הקטן שישנה את המטבח שלכם | צילום: Anna Andersson Fotograf / Shutterstock.com

הכניסו לבקבוק התזה כמויות שוות של מים וחומץ, רססו את פנים המקפיא ונגבו. אם יש כתמים שלא יורדים, רססו שוב והמתינו מעט לפני הניגוב, או נקו עם ספוג הקסם. ייבשו את המקפיא עם סמרטוט יבש. החזירו למקום את המגירות והמדפים ואת המזון, והפעילו שוב המקפיא.  

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

כדי למנוע ריחות רעים: הקפידו לאחסן מזון בקופסאות אטומות, ושימו במקפיא 4-3 שקיות תה. כדי לספוג ריחות רעים אפשר לשים במקפיא קערה קטנה עם אבקת סודה לשתייה או קפה טחון, או קופסה פתוחה עם ג'לטין נטול טעם (אחרי השימוש אפשר להמס את הג'לטין במים חמים ולהשתמש במים להשקיית צמחים).