אנחנו לא אופים כל יום, לא מחממים במיקרו כל יום ולא משתמשים בטוסטר כל יום, אבל אין שבו אנחנו לא משתמשים בכיריים – מהכנת חביתה פשוטה ועד בישול תבשילים מורכבים. לכן הכיריים הן מהמכשירים המלוכלכים במטבח, ומדובר בלכלוך שמתחלק לשני חלקים: כתמים ופירורים. לכאורה, קל יותר לטפל בפירורים – אוספים בסמרטוט או נייר מגבת. בפועל אנחנו תמיד מגלים שלפחות חצי מהפירורים הגיעו לרצפה ולא לפח. מה עושים?

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הרצליה: אם לשניים בנתה וילה משגעת ב-5 מיליון שקל

>> החיים הצבעוניים של ג'ודי ניר מוזס שלום

באתר Apartment Therapy מציעה ג'רלדין קמפבל פתרון: להשתמש בשואב אבק. במקום להתאמץ לאסוף את הפירורים, קמפבל פשוט מעבירה שואב אבק ידני על הכיריים. אם מדובר בכיריים על גז, כדאי כמובן להסיר את הרשתות לפני כן. נראה לכם מוגזם? זכרו שממילא תצטרכו את שואב האבק כדי לנקות את הפירורים שייפלו על הרצפה כשתנסו לאסוף אותם מהכיריים.

מטבח, כיריים חשמליות (צילום:  hsunny, Shutterstock)
צילום: hsunny, Shutterstock

באתר thekitchn ממליצים להשתמש בשואב האבק גם לניקוי פירורים וחתיכות אוכל יבשות מהמקרר, ובעיקר מהמגירות והמדפים. זכרו שרוב שואבי האבק לא מתאימים לשימוש בתנאי רטיבות, אז אל תנסו לשאוב אוכל שלא התייבש או להשתמש במכשיר על משטח רטוב.

ואיך מנקים את הכתמים?

לדברי קמפבל, לאחר שהיא מנקה את הפירורים השיטה היעילה ביותר לניקוי הכתמים היא לקרצף במים חמים וסבון כלים. 

אם מים וסבון לא הספיקו, רססו את המשטח בחומץ ופזרו אבקת סודה לשתייה. השילוב של שני החומרים (שגורם לתסיסה) יעזור להסיר את הכתמים העיקשים. השאירו את החומרים כמה דקות. נקו את הכיריים ביסודיות עם נייר העיתון, ולאחר מכן עם מטלית לחה נקייה.

כיריים גז (אילוסטרציה: Shutterstock)
אילוסטרציה: Shutterstock

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

בסרטון ויראלי בטיקטוק המליצה גולשת לנקות כיריים עם משטח זכוכית באמצעות חומר לניקוי תנורים. לדבריה יש לכסות בנדיבות את הכיריים בשכבה של החומר (היא משתמשת בחומר של חברת EASY OFF), להשאיר אותו למשך 8-24 שעות ולא לגעת בחומר, ואז לנקות עם נייר מגבת.