כולנו יודעים שהאופן שבו אנחנו מטפלים בבית שלנו משפיע עלינו, מהעיצוב שלו דרך הימנעות משימוש בכימיקלים ועד הניקיון. החלל שסביבנו משפיע על מצב הרוח שלנו, הבריאות הפיזית והנפשית והדינמיקה המשפחתית, אבל מה השיטות הכי יעילות לדאוג שההשפעה תהיה חיובית? בחוג לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד היוקרתית סקרו מחקרים שנעשו ב-50 השנה האחרונות ואספו טיפים שהוכחו מדעית כמועילים ליצירת סביבה ביתית בריאה יותר. התנ״ך החדש של הבית? יכול להיות.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> נהריה: דירה נוטפת סטייל - ותראו מה קורה בחדר השינה

>> האקססורי הכי מוצלח של איקאה לא יגיע לארץ

בכל הבית

חלצו את הנעליים בכניסה - מדובר בהרגל מצוין שמונע הכנסת לכלוך פנימה. באותה נשימה, אל תאחסנו את הנעליים בארון הבגדים.

פתחו את החלונות - אולי זה יפתיע אתכם, אבל האוויר בתוך הבית נוטה להיות מזוהם יותר מזה שמחוץ לו.

הכניסו את הטבע פנימה - מחקרים מוכיחים שאלמנטים טבעיים כמו צמחייה, תאורה טבעית, חומרים טבעיים, מפלים קטנים ועוד, עוזרים לשפר את הבריאות הפיזית והמנטלית.

חדר השינה

הקפידו שהוא ישמש רק לשינה - הוציאו מחדר השינה חפצים שגורמים להסחות דעת לא נחוצות ונסו להפוך אותו למעין מקדש לשינה בלבד.

חסמו את האור - השתמשו בתריסים או וילונות שחוסמים את האור לחלוטין, וגם הרחיקו מכשירים אלקטרוניים שמפיצים אור כחול.

הקפידו על איכות האוויר - השתמשו במטהר אוויר ביתי, בעיקר אם אתם מתגוררים בקרבת תנועה עמוסה או במקום שבו האוויר מזוהם. כשמזג האוויר קר ויבש השתמשו במכשיר אדים.

הקפידו על טמפרטורה מתאימה - מומחים לשינה ממליצים לישון בטמפרטורה קרירה של 21-18 מעלות צלזיוס. חסמו רעשים – רעש הוא אחד הגורמים המרכזיים להפרעה בשינה. אם אתם גרים בסביבה רועשת התקינו חלונות אטומים או נסו להפעיל רעש לבן.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by clautze (@clautze) on

 

הסלון

שאבו אבק לעתים תכופות – שטיחים ורצפות צוברים אבק, כימיקלים ולכלוך, ואלו חוזרים ומתפזרים בבית כשדורכים על המשטח. הקפידו להשתמש במסנננים עם כושר סינון גבוה מאוד (HEPA).

אל תעשנו בתוך הבית – נזקי העישון ידועים וכך גם הנזקים של עישון פסיבי, המכונה גם "עישון מיד שנייה", אבל כיום יש גם הוכחות לנזקים של "עישון מיד שלישית" – החומרים הנפלטים מהסיגריות נספגים בבגדים, ברהיטים וגם בקירות וממשיכים לפגוע בבריאות. 

ותרו על נרות וקטורת – כל בעירה משחררת לאוויר חלקיקים ומגבירה את הזיהום. נרות גם עלולים לגרום לשריפה, לכן אם אתם לא מוותרים על השימוש בהם – הקפידו לכבות

בחרו שטיחים ורהיטים ללא כימיקלים מזיקים – חומרים מעכבי בעירה וחומרים דוחי כתמים ידועים כחומרים מזיקים. המנעו ממוצרים שנעשה בהם שימוש בחומרים אלו.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by THE PIGEON PEN (@the_pigeon_pen) on

 

מטבח

הפעילו את קולט האדים ופתחו חלונות כשאתם מבשלים – כדי להקטין את זיהום האוויר בבית כתוצאה מהבישול.

החזיקו מטף כיבוי אש בהישג יד, וגם הקפידו שכל בני המשפחה ידעו איפה הוא.

הרחיקו מזיקים בלי להשתמש בכימיקלים – רוקנו את הפח לעתים קרובות, הקפידו לאחסן מזון בקופסאות סגורות ואם צריך – העדיפו שימוש במלכודות.

השתמשו בכלי זכוכית ובכלי בישול מברזל יצוק או קרמיקה – הכימיקלים בכלי פלסטיק ובכלי בישול עם ציפוי נון סטיק עלולים להזיק לבריאות.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lory Digital & Décoration (@lamaisondigitale_off) on

 

חדר הרחצה

אווררו – הקפידו לפתוח חלון או להפעיל מאוורר אחרי הרחצה כדי למנוע היווצרות לחות.

אל תשתמשו בחומרי ניקוי ומוצרי וקוסמטיקה עם כימיקלים מזיקים – השתמשו במוצרים טבעיים או בחרו מוצרים ידידותיים לסביבה (באישור ארגון לא תלוי).

אל תשתמשו בסבונים אנטי בקטריאליים – הם מכילים כימיקלים שעלולים לשבש את המערכת ההורמונלית ולהתפתחות זיהומים עמידים לאנטיביוטיקה. סבון רגיל ומים מספיקים לגמרי.

מנעו החלקות - השקיעו בידיות או בשטיחונים מונעי החלקה כדי למנוע פציעות.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kristen (@homebykmb) on

 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

מחוץ לבית

ותרו על חומרי הדברה – אל תשתמשו בקוטלי עשבים או מזיקים.

שימו לב לאוויר בחניה – אם יש לבית או לבניין המגורים יש חניה תת קרקעית או חניה צמודה, בדקו שיש שם אוורור ושהאוויר לא חודר לבית עצמו .

הכי חשוב

סמכו על החושים שלכם - זה אולי נשמע קצת רוחני בשביל דיווח אקדמי, אבל מחברי הדוח מדגישים: "הכלים המדעיים הכי מתקדמים בעולם לא יעילים כמו החושים שלכם. מניסיוננו, לעתים קרובות כשאנשים שמדווחים על תנאים לקויים בתוך הבית, מתייחסים לדבריהם בביטול. הניסיון שלנו גם מוכיח שלעתים קרובות אנשים אלו צודקים במאה אחוז באופי התלונה שלהם, מקורה והעיתוי שלה. בטחו בחושים שלכם".