חשוב לשטוף פירות וירקות לפני האכילה, אבל יש אנשים שמיישמים את ההמלצה הזאת באופן שלרבים אחרים ייראה קיצוני. למשל השיטה של משתמשת טיקטוק עם הכינוי smilelop. המשתמשת פרסמה סרטון ובו היא מראה פירות וירקות המסודרים במדיח הכלים. בהמשך היא שמה חומץ במכל הסבון ומפעילה את המדיח.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> בבית של הזמר המפורסם יש חדר ארונות מטורף

>> רק שני מרכיבים: איך לשמור על מצעים לבנים

הסרטון נצפה כבר יותר מ-988 אלף פעם ויש לו אלפי תגובות – חלקן מביעות התפעלות מהרעיון ואחרות פחות. "אני לא מבין למה זה נחוץ", כתב אחד, ואחרת כתבה: "פשוט תשטפו בכיור עם מים וחומץ". היו גם מגיבים שתהו אם הפירות והירקות לא ניזוקים בתהליך ולא מתפזרים במדיח. לעומת זאת, לסרטון יש תגובות כמו "תודה על הרעיון. זה כל כך הרבה יותר קל משטיפה ביד".

@smilelop

##cleanvegetables ##cleanfruit ##tiktoktips ##vinegar

♬ PONETE ASÍ - melojnico

איך מומלץ לשטוף פירות וירקות?

במשרד הבריאות ממליצים לשטוף פירות וירקות במי ברז עד להורדת הלכלוך הגס ולייבשם במגבת נקייה. פירות וירקות הנאכלים מקולפים (כמו אבטיח, מלון ועוד) יש לשטוף לפני הקילוף כדי לצמצם חדירה של חיידקים לתוכם בזמן הקילוף והחיתוך. לדברי מהשרד, אין צורך להשתמש בסבון – ובמיוחד לא בסבון כלים - מכיוון שהוא אינו משפר משמעותית את תוצאות השטיפה ושאריות ממנו עלולות להישאר בפרי ובירק.

גם המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) ממליץ לשטוף פירות וירקות במים זורמים, ולייבש באמצעות נייר מגבת נקי. המלצות נוספות הן לאחסן פירות וירקות הרחק ממוצרים לא מבושלים מהחי, כמו בשר, דגים וכו׳, ולהקפיד לאחסן במקרר ירקות ופירות חתוכים, מקולפים או מבושלים תוך שעתיים או תוך שעה אם הטמפרטורה בחוץ היא מעל 32 מעלות.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

אפשר לנקות פירות וירקות בחומץ, שהוכח שהוא יעיל נגד חיידקים מסוגים שונים (חשוב לדעת שאין הוכחה שחומץ מועיל נגד וירוס הקורונה). השרו את הפירות והירקות בקערה ובה שלוש כוסות מים על כל כוס חומץ, והשאירו חמש דקות. שטפו במים זורמים.