כמעט כל פעולה שקשורה בשינוי בבית עלולה לגרור עמה המון עצבים ולחץ: שיפוץ, בנייה וכמובן מעבר דירה. הימים הללו שבהם אתם מאחסנים בעשרות ארגזים את כל הפריטים היקרים ללבכם יכולים להיות מורטי עצבים ולגרור טעויות שעלולות לגרום נזק בלתי הפיך. קחו אוויר, אספו כמה ארגזים והפנימו את 20 הטיפים שלנו לאריזה שיהפכו את המעבר לחלק הרבה יותר.

עוד בערוץ עיצוב הבית:

לפני שאתם מתחילים

נעלו נעליים נוחות שתומכות בגב, ואם מזג האוויר לא חם מדי, לבשו חולצה בעלת שרוול ארוך, מכנסיים ארוכים וגרביים כדי להימנע מפציעות מיותרות. אספו קופסאות בגדלים שונים, ניירות עטיפה, ניילון בועות, טושים שחורים עבים, פלסטרים ושקיות זבל. רצוי שיהיו בסביבה גם כמה שקיות סנדוויץ' לפריטים קטנים.

הכינו לו"ז

ממש כמו שאתם נערכים לכל שבוע, הציבו לעצמכם יעדים יומיים לאריזה. היו כמה שיותר ספציפיים: הגדירו שאת הסלון אורזים ביום שני, את חדרי הילדים בשלישי או בכל שיטה אחרת שנוחה לכם.

תכננו מראש את האריזה  

"התחילו את האריזה במוצרים שלא נמצאים בשימוש יום יומי ואת הארגזים רכזו צמוד לקיר כדי שלא יפריעו להתנהלות הבית", ממליצה רונית גור, הבעלים של "דוקטור סדר" והדוקטור בכבודה ובעצמה.

תכננו מראש (צילום: Shutterstock)
תכננו מראש את תהליך האריזה | צילום: Shutterstock

הפרד ומשול

ארזו לפי נושאים, סמנו את הארגזים במספרים לפי חדרים, ובבית החדש תלו על כל דלת מספר חדר. כך תקלו על המובילים לפזר את הארגזים בחדרים המתאימים ותחסכו לעצמכם סחיבות מיותרות. סמנו או כתבו את תכולת הארגז על פאותיו הצדדיות (כך כשהארגזים נמצאים בערימה תוכלו לאתר את הדברים שאתם צריכים). הימנעו מלערבב מוצרים מחדרים שונים באותם הארגזים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

בחרו בארגזים קטנים עם דופן כפולה   

גם אם אורזים לבד, שווה לדאוג לציוד אריזה מתאים וטוב. גור ממליצה לכם להצטייד בארגזים יחסית קטנים - לנוחות הפועלים. רכשו כמה עשרות ארגזים קטנים עם דופן כפולה או בקשו מהמוביל.

ארגזים קטנים (צילום: Shutterstock)
הצטיידו בארגזים קטנים | צילום: Shutterstock

התאימו את גודל הקופסה למוצרים 

הכניסו פריטים כבדים, ספרים למשל, לארגזים קטנים. פריטים קלי משקל, כמו מצעים וכריות, לארזים גדולים יותר. פריטים כבדים בארגזים גדולים הם אויביהם של המובילים! הם לא רק מקשים את העבודה אלא הם בסכנת נפילה וקריעה. השתמשו במזוודות לפריטים גדולים וכבדים - גלגלי המזוודה יעזרו להעבירם בקלות.

התאימו את גודל הקופסה (צילום: Shutterstock)
התאימו את גודל הקופסה לפריטים הנארזים | צילום: Shutterstock

זהירות, שביר  

בארגזים שבהם מאחסנים מוצרים שבירים, רפדו כל תחתית במגבת או בסדין מקופל כדי להגן עליהם. מעל אריזות האיפור השביר (פודרות, צלליות וכו') הניחו פד צמר גפן שישמור על שלמותן.

זהירות שביר (צילום: Shutterstock)
!זהירות, שביר | צילום: Shutterstock

שמרו על שיווי המשקל 

הניחו פריטים כבדים בתחתית הארגז וקלים יותר מעל ואל תותירו חללים ריקים בארגזים שלכם. מלאו אותם בבגדים, מגבות או נייר אריזה, אחרת הארגזים יהיו משוחררים ולא מאוזנים. אם אין לארגז ידיות, חתכו חורים מראש בצדי הארגז להרמה קלה.

הדביקו היטב

הדביקו יותר משכבה אחת של נייר דבק בתחתית כל ארגז ועשו סיבוב גם מסביב לדפנות ובפינות הארגז, שם מצטבר לחץ וקיימת סכנת קריעה.

ארזו את הארון בשקית 

"כל חברת הובלה טובה תספק לכם ארגזי תלייה לטובת כל מה שתלוי על קולבים בארון", מסבירה גור. אבל אם אין כאלה, ארזו כל 10-5 קולבים בתוך שקית גדולה, ממש כמו בגד שחוזר מניקוי יבש. בקשו מהמוביל לפרוש את השקיות האלה על הר הארגזים כדי שהבגדים לא יתקמטו.

העבירו את השידה קומפלט 

סידרתם את השידה שליד המיטה רק בחודש שעבר, ואתם לא רואים סיבה אמיתית לאפסן את כל תכולתה בארגז נוסף? במקום לפרק, עטפו היטב את השידה בלפלף כחול (או שרינק, קראו לזה איך שאתם רוצים) והעבירו אותה ואת כל תכולתה יחד לבית החדש.

לפלף או שרינק (צילום: Shutterstock)
לפלף או שרינק? העיקר שיהיה לכם כזה | צילום: Shutterstock

ארגז הרגע האחרון 

השאירו ארגז או שניים פתוחים כשהמובילים מגיעים. גור מבטיחה שתמיד תגלו כמה פריטים שנשכחו, או כאלה שהייתם צריכים עד הרגע האחרון.

ארגז הרגע האחרון (צילום: Shutterstock)
שמרו ארגז ריק לרגע האחרון | צילום: Shutterstock

ארגז השבוע הראשון

מעטים מספיקים לפרוק ולסדר את תכולת הבית החדש כבר ביום הראשון. לכן, הכינו מראש ארגז או תיק שבו תארזו את כל הדברים שתזדקקו להם בימים הראשונים אחרי המעבר. סמנו את הארגז הזה באופן בולט ונפרד משאר הארגזים. אם יש ברשותכם ארגז פלסטיק שקוף - השתמשו בו. כך תוכלו לראות בקלות את המוצרים הזמינים שלכם. כמה פריטים הכרחיים שגור ממליצה לכם לארוז בו: קורנפלקס לילדים, קפה וסוכר עבורכם, קומקום, כוסות, מברשות שיניים, וכמה בגדים. את המסמכים החשובים שלכם, תרופות, תכשיטים וכסף - קחו איתכם.

היפרדו מדברים מיותרים 

כשאתם עוברים על אוסף הכוסות, הבגדים, המגבות וכל מלאי אחר שצברתם עם השנים, נצלו את ההזדמנות למיין מה להשאיר, מה לתרום ומה לזרוק. אם אין לכם שום כוונה להשתמש בכל שמונת השטיחים בדירה של ארבעה חדרים, זרקו כמה לערימת התרומה. המפתח באריזה נכונה הוא לא לארוז שום דבר שלא תרצו להשתמש בו בבית החדש שלכם, וכך גם לא תבזבזו אנרגיות בלהעביר את הבלגן איתכם לבית החדש.

היפרדו מדברים מיותרים (צילום: Shutterstock)
היפרדו מחפצים מיותרים | צילום: Shutterstock

>> איך להיפטר מהבלגן בבית ולהיות מאושרים

ארזו גם את המקרר 

השתדלו להשתמש בכמה שיותר מתכולת המקרר לפני המעבר. את המקרר מרוקנים ברגע האחרון ומיד בתום ההובלה פורקים הכל למקרר בבית החדש. גור ממליצה לכם להיערך לכך מראש: "הקפיאו כמה בקבוקי מים קטנים. בתוך ארגז לא גדול פתחו שקית זבל גדולה, וסדרו את המזון שנשאר. העמידו את בקבוקי המים הקפואים בין פריטי המזון והרי לכם צידנית נהדרת שתשמור הכל קר".

טיפים למעבר דירה, אריזת מקרר (צילום: Shutterstock)
רוקנו בהדרגה את המקרר, כדי שיהיה כמה שפחות לארוז | צילום: Shutterstock

מצאו את הארגז המושלם לבקבוקים שלכם 

עצרו בחנות יין או אלכוהול לפני האריזה וקחו מהם כמה ארגזים עם חלוקה פנימית. אלו יהיו הארגזים שישמשו אתכם לאריזת בקבוקים במטבח - שמן זית או יינות. את הפקקים עטפו בניילון נצמד כדי למנוע פיצוצים.

ארגז לבקבוקים (צילום: Shutterstock)
ארגז לבקבוקים - תשיגו בחנויות אלכוהול | צילום: Shutterstock

השתמשו בשקיות זבל לאשפה בלבד  

כך לא תסתכנו בזריקת דברים יקרי ערך לפח. אם אתם בכל זאת בוחרים להשתמש בשקיות זבל בשביל הבגדים שאתם רוצים לתרום, בחרו בשקיות בצבע אחר וכתבו על גביהן "לתרום" באותיות גדולות (שימו לב שהדיו מתייבש לפני השימוש בשקית!).

שקיות זבל (צילום: Shutterstock)
שקיות זבל בצבעים שונים | צילום: Shutterstock

ארזו נכון את מוצרי החשמל והאלקטרוניקה 

השתמשו בגליל הקרטון של נייר הטואלט כדי לאגד כבלים של מחשבים או טלוויזיות (הטיפ עובד גם באחסון שרשראות!). צלמו מראש את הגב של המכשירים האלקטרוניים וכך תזכרו איך הכל היה מחובר ולאן כל חוט הולך. שמרו על המכשירים שלכם ואל תשכיבו למשל את טלוויזיית הפלזמה כדי לא לפגוע בה.

אחסון שרשאות בגליל קרטון (צילום: pinterest)
אריזת שרשראות בגליל נייר טואלט | צילום: pinterest

כבלים בגליל נייר טואלט (צילום: seattlehomeorganizer)
גם כבלים נארזים היטב בגלילי נייר טואלט | צילום: seattlehomeorganizer

ארזו תמונות בלי לפגוע במסגרת או בזכוכית

נייר דבק עלול לפגוע במסגרת והזכוכית בסכנת שבירה? חתכו כמה ארגזי קרטון ועטפו באמצעותם את התמונות שלכם. אם המסגרת שטוחה, השתמשו גם בניילון בועות. סמנו את הקופסה ב"שביר".

שמרו על כלי המטבח

את הצלחות שלכם ארזו לאורך, כמו אוסף תקליטים - כך תפחיתו את הסיכוי שיישברו. את הכוסות ארזו בנייר אריזה ולא בנייר עיתון כדי שלא יתלכלכו ותבלו את היום הראשון בבית החדש מקרצפים כותרות דרמטיות מזכוכיות.