סוהיל מוהידין הוא רופא שיניים משיקגו עם כמעט 270 אלף עוקבים בטיקטוק. בחשבון שלו הוא מפרסם סרטונים שבהם הוא עונה לשאלות מטרידות (איך שימוש בקנאביס משפיע על בריאות הפה? איך למנוע חורים בשיניים? ואיך השיניים שלו לבנות?), סוקר משחות שיניים וכמובן – מזכיר להשתמש בחוט דנטלי. אבל אותנו עניין במיוחד סרטון ויראלי שבו מסביר ד"ר מוהידין איך לחטא את מברשת השיניים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> ב-520 שקל שגיא ושרון עשו מהפך מטריף במטבח 

>> הרצליה: אם לשניים בנתה וילה משגעת ב-5 מיליון שקל

מחקרים גילו כי על מברשת השיניים עשויים להצטבר יותר מ-100 מיליון חיידקים, כולל staphylococci ואי קולי. לכן חשוב במיוחד להקפיד על ניקיונה. ד"ר מוהידין ממליץ לנקות את מברשת השיניים מדי יום במים חמים וסבון במשך 30 שניות, ופעם בשבוע להכניס אותה לתמיסה המורכבת מכפית מי חמצן 3% וכוס מים ולהשאיר למשך הלילה.

@dr.m_

Did you know your toothbrush harbors a ton of germs!! This is how to clean it and keep you healthy! ##healthtips ##dentist ##coronavirus

♬ Like That - Doja Cat

בסרטון נוסף מסביר ד"ר מוהידין איך לאחסן את מברשת השיניים אחרי הניקוי היומי: הקפידו לשים אותה במרחק של 2 מטרים לפחות מהאסלה, אל תשימו אותה במקום שבו היא נוגעת במברשות שיניים אחרות והשתמשו במתקן שבו היא תוכל לעמוד ישר. 

@dr.m_

Check the comments to see where I bought that awesome toothbrush holder! ##healthtips ##dentist ##coronavirus

♬ Treasure - Jaylin -_-

מברשת השיניים נמצאת בדרך כלל בחדר הרחצה, ולכן כדי לשמור על ניקיונה (ועל ניקיונם של פריטים נוספים בחדר), חשוב להקפיד לסגור את מכסה האסלה כשמורידים את המים. "כל מה שקרוב לאסלה מתכסה בחיידקים בכל פעם שאתם מורידים את המים", מסבירה ד"ר ג'ינה סלואן, מנהלת חדשנות בחברת Microban, המפתחת מוצרי ניקיון.

חדר רחצה (צילום:  yampi, Shutterstock)
צילום: yampi, Shutterstock

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

פריט נוסף שיש להקפיד לנקות הוא הכלי של מברשות השיניים. במחקר שערך הארגון הבינלאומי לבריאות הציבור NSF נמצא כי ב-64 אחוז מהכלים של מברשות השיניים יש עובש. לעומת זאת, עובש התגלה רק ב-27 אחוז מהאסלות. לפי המחקר, ביותר כלים של מברשות שיניים היו קוליפורמים וסטפילוקוקוס.

"אם אתם שמים בכלי את מברשת השיניים כשהיא לחה או רטובה, המים מטפטפים ונאספים בתחתית הכלי", אומרת המיקרוביולוגית ליסה יאקאס מ- NSF. "חיידקים משגשגים בסביבה חמה ולחה". את רוב הכלים למברשות השיניים אפשר לנקות במדיח הכלים. הקפידו לעשות זאת פעם בשבוע, או לפחות פעם בחודש.