אייל צשיט מאשדוד יצא יום אחד לטיול עם כלבו ליאו, וליד הפח נתקל בכמות גדולה של קורות פרקט שנעזבו בצד. הוא לא היסס, לקח חלק מהן והפיח באמצעותן, עם אשתו לורין, חיים חדשים במרפסת ביתם. כבוגר לימודי עיצוב תעשייתי ועובד בתחום המזל"טים והחומרים המורכבים, אייל תמיד נמשך לערוצי היוטיוב של העיצוב תעשייתי, ועקב אחרי מייקאובר לרכבים, בתים וחומרים מורכבים. הוא היה משייף ומשפר את הרכב שלו, למד עיצוב גרפי ואז המשיך לעיצוב תעשייתי, והבין שהוא אוהב ליצור עם הידיים.

מייקאובר מרפסת  תהליך - 6 (צילום: אייל צשיט)
המרפסת לפני השינוי | צילום: אייל צשיט
מייקאובר מרפסת  תהליך - 7 (צילום: אייל צשיט)
המרפסת לפני השינוי | צילום: אייל צשיט
מייקאובר מרפסת  תהליך - 5 (צילום: אייל צשיט)
"לורין אמרה מיד כן, זה מושלם" | צילום: אייל צשיט

כבר כשהגיעו, לפני כשנה, לדירה השכורה שבה הם מתגוררים עם בתם בת 10 החודשים, רצו לשדרג את המרפסת הקטנה, שהיה בה ריצוף ישן של קרמיקת טרצו. "חיכינו שיהיה תקציב ושנמצא משהו שיתאים לדירה שכורה, ודחינו את זה. יצא שהסתובבתי עם הכלב וראיתי ליד הפח כמות גדולה של פרקט בצבע אגוז כהה במצב טוב, שכנראה מישהו פירק מאחד החדרים בבניין הסמוך. שמחתי שזה גם ממוחזר וגם חסכוני. עליתי הביתה עם חתיכה ושאלתי את אשתי אם נראה לה שזה יתאים". לורין אמרה מיד כן, זה מושלם, והוא ירד שוב להביא עגלה עם כמות פלטות שתספיק למרפסת.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מייקאובר מושלם למטבח נתנייתי

"לורין מעצבת גרפית ובונה אתרים, כך שהיא יותר ויזואלית ממני, ואני מעצב תעשייתי, אז כל דבר שאני מוצא, אני מתייעץ איתה אם כדאי לעשות בבית. כשהיא אמרה שהצבע של הפרקט יפה, העליתי כמות גדולה, והיא עזרה לבחור איזה מהם נראים במצב הכי טוב". הם חישבו יחד את הכמות הנכונה למרפסת, ובחרו ב-16 יחידות ועוד מעט שאריות להשלמות.

מייקאובר מרפסת  תהליך - 1 (צילום: אייל צשיט)
התהליך לקח כשלוש שעות | צילום: אייל צשיט

מראה שתי וערב: אחיד בחיבורים ויציב

כבר למחרת התחיל לעבוד על הפרויקט, ופתח בשלב הקריטי - הכנה וניקוי של הרצפה, אחרי שטיפה וייבוש. אחר כך הניח ספוגית במידה של הרצפה, עדיפות עם רווח קטן של כ-2-1 ס"מ מהקיר, ועיגן אותה באמצעות סרט הדבקה שקוף כדי שלא תזוז. לצורך הפרויקט גייס שולחן גבוה, מסור ג'קסון מאמזון (בשווי 300 שקלים), טוש, סרגל ומספריים. את הפרקט התחיל להניח מהפינה השמאלית החיצונית של המרפסת ולא מפתח הדלת. הוא הניח יחידה אחת והרכיב שורה, סך הכול משלוש יחידות. כשהיחידה השלישית הייתה ארוכה מדי, חתך בהתאם בעזרת הג'קסון לאחר סימון בטוש. את השורה לאחר מכן התחיל מימין לשמאל כדי ליצור שתי וערב. "אם מתחילים להרכיב שורה ראשונה בצד ימין, אז השורה השנייה תתחיל מצד שמאל. תמיד צד הפוך, כדי ליצור מראה שתי וערב, שיהיה אחיד בחיבורים וחזק ויציב יותר". כשמגיעים למפתן הדלת, מסמנים עם סרגל את האזור המיועד לחיתוך וחותכים בהתאם.

מייקאובר מרפסת  תהליך - 2 (צילום: אייל צשיט)
גם שולחן הקפה נמצא ברחוב | צילום: אייל צשיט
מייקאובר מרפסת  תהליך - 3 (צילום: אייל צשיט)
התוצאה לא אכזבה | צילום: אייל צשיט

לטובת פאנל רכש קנט מעוגל 6 ס"מ. בפינות הקיר שנפגשות ב-90 מעלות הוא מציע לחתוך את הקנט בזווית 45 מעלות, כדי שהחיבור יהיה אחיד והמשכי. "ההשלמה של פינות המרפסת, שצריכות להיחתך במדויק, הן האתגר המרכזי, בייחוד משום שאין לי סדנת נגרות וניסרתי הכול עם ג'קסון על שולחן לא יציב במיוחד". את הקנט מדביקים עם נקודות דבק חם ונקודות סיליקון לפנלים הקיימים. "אין משמעות למיקום הנקודות. הדבק החם מיועד להדבקה מיידית ואמור להחזיק את הקנט עד שהסיליקון מתייבש".

ניסיון ראשון להרכבת פרקט ערך אייל בחדר של בתו, ולכן היה ברשותו ספוג בידוד שקיבל מתנה עם הקנייה. מאחר שההתקנה הזו סיפקה לו ניסיון מסוים, הוא סיים את ההרכבה הנוכחית בשלוש שעות. "עוד שעה פלוס מינוס הוקדשו לניקיון, והכול מוכן". בני הזוג הוסיפו שולחן קפה מזכוכית, שגם אותו מצאו ברחוב חודש קודם לכן. אייל שייף אותו מעט וחידש את הצבע השחור ברגליים בעזרת צבע מונע חלודה. לצידו מיקמו זוג כיסאות נפתחים ב-60 שקלים, כמה עציצים ומנורות קטנות לאווירה חמימה.

מייקאובר מרפסת  תהליך - 4 (צילום: אייל צשיט)
גאווה לקחת מוצר עזוב מהרחוב ולהפוך אותו למוצר מוגמר ביתי | צילום: אייל צשיט
מייקאובר מרפסת  תהליך - 8 (צילום: אייל צשיט)
"קיבלנו מרפסת מזמינה, חמימה, שכיף לשבת בה" | צילום: אייל צשיט
מייקאובר מרפסת  תהליך - 7 (צילום: אייל צשיט)
צילום: אייל צשיט

אייל מספר כי נהנה בעיקר מהחיתוך, השיוף וההרכבה, וחש גאווה לקחת מוצר עזוב מהרחוב ולהפוך אותו למוצר מוגמר ביתי עם תוצאה שלא אכזבה. "קיבלנו מרפסת מזמינה, חמימה, שכיף לשבת בה. היא נראית מושקעת ומקצועית, והכי חשוב, העיצוב עושה לנו תחושה טובה בבית. אני מציע לכל מי שרוצה להתנסות לחקור גם ביוטיוב לפני שהוא מתחיל פרויקט. אם זה DIY, שווה להתנסות בחומרים לפני שמוציאים כסף, ואם זה נאסף מהרחוב, זו בכלל זכייה וגם מִחזור". 

עלויות:

פרקט שנמצא ליד הפח – 0 שקלים
ספוג בידוד מ"ספיר פרקטים" בראשל"צ – מתנה מקנייה קודמת
קנט מעוגל 6 ס"מ במחיר 20 שקלים ל-3 מטרים מ"ספיר פרקטים" -  כ-80 שקלים
סך הכול: כ-80 שקלים