בכל יום, כך נראה, מגיחה אל העולם שיטה חדשה לסידור הבית. יש שיטות מפורטות ומסועפות, שמאחוריהן תיאוריות גדולות ואג'נדות סדורות, כמו השיטה היפנית המפורסמת של מארי קונדו או "האומנות העדינה של ניקוי המוות השוודי" של מרגרטה מגנוסון. ויש גם שיטות זריזות יותר, כאלה שדבקות בכלל אחד חשוב או טכניקה אחת מהירה, כמו להעמיד פנים שעוברים דירה או שיטת השתקת הבית, המכונה גם "סידור לאחור", שבה מצמצמים את העומס החזותי.

כעת, בשעה טובה, התוודענו לשיטה חדשה, פשוטה אך קשוחה, המיועדת לאלה בינינו שנתקעים בלופ אינסופי של ערימות "אולי" ולא מצליחים להחליט. בלבה עומד חוק השלוש שניות – שלוש שניות שבהן חייבים לקבל החלטה מה לשמור ומה להיפטר. כן לא שחור לבן. אז איך בדיוק משתמשים בו ומתי?

מסדרת ארון מטבח, מגירה במטבח (צילום: shutterstock - Kostikova Natalia)
מתאים למקומות צפופים מלאים בפריטים יומיומיים | צילום: shutterstock - Kostikova Natalia

>> הרבה מומחים, הרבה עצות: אתגר שבועיים של סידור הבית

לכו עם תחושת הבטן

כדי להימנע מהתופעה המוכרת כ"עייפות ההחלטה" – מותשות נפשית מהקושי להחליט החלטה אחר החלטה, כי כמו בכל תחום, גם האנרגיה הנפשית שלנו מוגבלות – נאפשר לעצמנו רק שלוש שניות להחליט אם לשמור פריט או לא.

הרעיון הוא לאפשר לעצמך רק שלוש שניות להחליט אם לשמור את הפריט או לא. "אם ברגעים המהירים האלה, אתה לא מרגיש 'כן, אני צריך את זה' חזק, אולי הגיע הזמן לוותר עליו", אומרת מומחית הסדר ובלוגרית הלייפסטייל קלי בקט, לאתר Homes and Gardens.

אמנם שלוש שניות אולי לא נשמעות כמו מספיק זמן, אבל מטרת השיטה היא ללכת עם תחושת הבטן שלך ולהימנע מחשיבה יתרה. כך ההיפטרות מחפצים מיותרים מהירה, מונעת את העייפות הקוגניטיבית שהזכרנו ומקלה את התהליך. "הכלל המהיר הזה נהדר כי הוא מייתר את החשיבה הטורדנית. אין אולי-זה-אולי-זה אלא קבלת החלטות חדות וברורות", היא מוסיפה.

אישה מחזיקה ערימת בגדים, סידור ארון (צילום: Volurol, SHUTTERSTOCK)
שלוש שניות הייתם | צילום: Volurol, SHUTTERSTOCK

באופן כללי אפשר להשתמש בכלל השלוש שניות בכל מקום בבית, אבל עדיף, כך אומרים, לשמור אותו למקומות צפופים מלאים בפריטים יומיומיים כמו גאדג'טים למטבח, ביגוד ועיצוב הבית - פריטים שאין להם מעמד משמעותי בחייכם.

מסדרת בתים אחרת, לעומת זאת, בשם מריאן אנדריי טוענת שהכלל הזה לא מתאים לכולם, בייחוד לא אם אתם חדשים בתחום המינימליזם ורק התחלתם לשקול את המשך דרכם של החפצים שלכם. לדעתה, חשוב למצוא כלל שמתאים להעדפות האישיות שלנו. "כלל השלוש מצריך רמה מסוימת של ניסיון בכל הנוגע לסידור", היא אומרת, "המטרה היא לשמור על פריט בביטחון או לזרוק אותו בביטחון, והוספת מגבלה של שלוש שניות יכולה לעורר פאניקה שתגרום לכם לשמור הכול מרוב לחץ. אם אתם אנשים שצריכים לעבד את התהליך – עדיף לוותר על הכלל. הוא מתאים לאנשים שכבר התנסו בקבלת החלטות כזאת ויכולים להחליט מהר יותר בלי שאיכות הבחירה שלהם תושפע מכך". ננסה ונחזור אלייך.