לפעמים נראה לנו שלפני מדיח הכלים חיינו היו מורכבים משעות ארוכות של שטיפת כלים והפסקות קצרות שבהן הכיור היה מתמלא מחדש בכלים מלוכלכים. אבל כדי שהמדיח יעבוד היטב, צריך לנקות גם אותו, כי במהלך הזמן מצטברות במדיח שאריות אוכל וסבון והופכות למשקע עקשני, והן גם יכולות לפגוע בניקוז המים. איך עושים את זה? הבלוגרית האמריקאית ג'יל ניסטול פיתחה שיטה מנצחת:

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> זו כנראה הקולקציה הכי מתוקה של איקאה 

>> ת"א: נפלה לנו הלסת כשראינו את האמבטיה בבית הזה

שלב ראשון: רוקנו את המדיח והסירו את המדף התחתון. בדקו את חור הניקוז – אם הצטברו שם שאריות מזון, הוציאו אותן. בדקו אם החורים בזרוע ההתזה נסתמו. אם כן, נקו אותה באמצעות מברשת שיניים ישנה טבולה בחומץ. החזירו את המדף התחתון למדיח.

שלב שני: הניחו קערה במדף העליון של המדיח ומלאו אותה בחומץ לבן – החומץ מפרק משקעים מינרליים ומחטא. הפעילו את המדיח בתוכנית הארוכה על החום הכי גבוה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Interior Design (@hunter_interiors) on

שלב שלישי: כשהמדיח מסיים לעבוד, פתחו אותו ופזרו אבקת סודה לשתייה בתחתית המכשיר. הפעילו את המכשיר בתוכנית קצרה על החום הכי גבוה.

אופציה: אם יש במכשיר עובש, ניסטול ממליצה לנקות גם באקונומיקה. שפכו כוס אקונומיקה בתחתית המכשיר והפעילו בתוכנית מלאה. שימו לב, אל תשתמשו באקונומיקה אם פנים המכשיר שלכם עשוי מפלדת אל חלד.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

ניסטול ממליצה לחזור על התהליך כל שלושה חודשים ויש בבלוג שלה עוד הרבה טיפים מעולים לניקוי הבית. ואם אתם מתלבטים אם צריך לשטוף את הכלים המלוכלכים לפני שמכניסים אותם למדיח – יש לנו תשובה שתשמח אתכם.