אנחנו נוטים להתעלם מכמה אזורים במהלך הניקיון השוטף של הבית, בדרך כלל כי אנחנו לא שמים לב אליהם, או שאין לנו את הכוח או הזמן שנדרש להשקיע בהם והם מועברים אחר כבוד לתיקיית ה"פרויקטים". דוגמה טובה לאזור כזה הן הספות, יותר נכון הריפוד שלהן, שפגעי הזמן והשימוש בהחלט נראים עליו.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> אסף גרניט: כך נוצרה השפה העיצובית של המסעדות שלי

>> מלכה: בית הקשתות המטריף של נטע ברזילי ביפו העתיקה

 

אם אתם גרים בבית ישראלי טיפוסי סביר להניח שגם הספות שלכם מלאות בפירורי אוכל וחטיפים, אבק ומגוון כתמים. אפשר להזמין בעל מקצוע שיטפל בבעיה עם מכשור חדיש וכימיקלים, או לנסות את טיפ הטיקטוק הוויראלי לניקוי זריז ופשוט של ספה מוכתמת, כפי שעשו אלפי גולשים עד כה.

לא ברור מי היה הראשון שהעלה את הטיפ הזה לרשת, אבל כן ברור שרבים מעלים מאז את הגרסה שלהם ומדגימים את התוצאה שקיבלו. הסרטון שהעלתה סטייסי דישמן בחשבון הטיקטוק שלה thehustlinhousewife@, למשל, צבר עד כה יותר מ-1.6 מיליון צפיות:

 

@thehustlinhousewife Cleaning hack to get your couch freshened up in time for all of the Christmas festivities! This works so well! All you need is a tide pod, microfiber cloth, and pot lid! #cleaninghacks #cleantok #cleaning #cleaningtiktok #clean #couchcleaning #christmascleaning #cleanhome #cleanhometips #cleaningtip #asmr #asmrsounds #asmrcleaning #cleaningasmr #asmrscrubbing #scrubbingasmr #asmrtiktoks ♬ original sound - Stacy Dishman

 

 

@rooshome Thank you sm for 100k Finally trying @aestheticallyinhome’s sofa cleaning hack and I’m obsessed ️ #cleanwithme #sofacleaning #satisfyingcleans #cleaninghack ♬ original sound - Maybe it's David

העיקרון בסרטונים זהה: ממיסים טבלית של מדיח כלים בקערה עם מים חמים, משקיעים סמרטוט מיקרופייבר בתוך התמיסה שנוצרת בקערה, סוחטים היטב את הסמרטוט ועוטפים אתו מכסה של סיר (רצוי לא מכסה גדול מדי). אוחזים בידית של המכסה העטוף ומשפשפים באמצעותו את משטחי הספה. פשוט לביצוע, זמין מבחינת חומרים ולא נראה ארוך מדי. אבל האם זה אכן יעיל?

טיפ טיקטוק לניקוי ספות (צילום: מתוך חשבון הטיקטוק thehustlinhousewife@)
מתחילים בהמסה של טבלית למדיח | צילום: מתוך חשבון הטיקטוק thehustlinhousewife@

טיפ טיקטוק לניקוי ספה (צילום: מתוך חשבון הטיקטוק thehustlinhousewife@)
עוטפים את מכסה הסיר ומשפשפים | צילום: מתוך חשבון הטיקטוק thehustlinhousewife@

התגובות לסרטונים נחלקות בין "גם אני ניסיתי, יצא מדהים. זה ממש עובד", ובין "שאריות הסבון שמשאיר הסמרטוט עלולות לגרום לעובש או לפגמים אחרים בספה". רוב המתנסים מסכימים שזה אולי לא פתרון יסודי, אבל בהחלט מתאים לריענון מהיר של הספות (או כיסאות מרופדים) כמה פעמים בשנה.

לא רק הריפוד זקוק לתשומת לב

ובזמן שאתם משפשפים את הכריות של הספה, אל תשכחו לבדוק מה קורה מתחתן. לפני כמה שנים פרסמה אם אוסטרלית בשם ג'ודי אלן תמונה בעמוד הפייסבוק Stay at  Home Mum עם הכיתוב "הבנים אצל סבתא וזה הזמן לנקות, זה מה שמצאתי מתחת לכריות הספה". בתמונה נראית הספה ללא הכריות שלה, ועליה שאריות אוכל, קלפי משחק, ניירות ועטיפות מזון.

התמונה גרמה לאימהות רבות לתאר בתגובה מגובה בתמונה מה הן מצאו בספות בבתיהן, בין היתר "כפית אחת, סכין, גרב אחד והרבה זבל", או "עטיפות ממתקים, גרביים ולגו".