חושבים שהאסלה היא הדבר הכי מלוכלך בחדר הרחצה? אתם טועים. האתר Readers Digest ערך רשימה של כמה מקומות לא פחות מזוהמים, שחשוב לזכור כשאתם מנקים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

הרצפה

יכול להיות שהרצפה היא החלק המזוהם ביותר בחדר הרחצה, אומרת ד"ר ג'ינה סלואן, מנהלת חדשנות בחברת Microban, המפתחת מוצרי ניקיון. אנשים רבים מנקים את הרצפה פחות מאשר את האסלה, אבל לרצפה מגיעים אותם חיידקים מכיוון שכל הדחה של האסלה מפיצה אותם בחלל. "כל מה שקרוב לאסלה מתכסה בחיידקים בכל פעם שאתם מורידים את המים", אומרת סלואן.

מה לעשות? הפתרון פשוט: סגרו את מכסה האסלה לפני שאתם מורידים את המים.

A post shared by Studio Antonini & Partners® (@studioantonini) on

מברשות השיניים

"חיידקים עוברים למברשת השיניים לא רק מהפה אלא גם מכל משטח שמניחים אותה עליו", אומרת סלואן. אם אתם לא סוגרים את מכסה האסלה, חיידקים עלולים להגיע למברשת השיניים גם כשאתם מורידים את המים.

מה לעשות? שוב, סגרו את מכסה האסלה לפני שאתם מורידים את המים והחליפו מברשות שיניים לעתים תכופות.

הכלי של מברשות השיניים

במחקר שערך הארגון הבינלאומי לבריאות הציבור NSF נמצא כי ב-64 אחוז מהכלים של מברשות השיניים יש עובש. לעומת זאת, עובש התגלה רק ב-27 אחוז מהאסלות. לפי המחקר, ביותר כלים של מברשות שיניים היו קוליפורמים וסטפילוקוקוס. אתם שמים בכלי את מברשת השיניים כשהיא לחה או רטובה, המים מטפטפים ונאספים בתחתית הכלי", אומרת המיקרוביולוגית ליסה יאקאס מ- NSF. "חיידקים משגשגים בסביבה חמה ולחה".

מה לעשות? את רוב הכלים למברשות השיניים אפשר לנקות במדיח הכלים. הקפידו לעשות זאת פעם בשבוע, או לפחות פעם בחודש.

A post shared by ✨ Thea Owens ✨ (@theaowens) on

ידית הברז

על ידית הברז יש פי 600 יותר מיקרואורגניזמים לאינץ' מאשר על ידית האסלה, נמצא במחקר של NSF. רוב האנשים מנקים את ידית האסלה בכל פעם שהם מנקים את האסלה, ואילו את ידית הברז מנקים לעתים רחוקות יותר.

מה לעשות? נקו את הידית לעתים תכופות עם מגבון חיטוי או עם נוזל חיטוי.

A post shared by iNclined Design (@inclined.design) on

ידית הדלת

מתי ניקיתם את ידית הדלת של חדר הרחצה? כן, גם על הידית יש יותר מיקרואורגניזמים מאשר על האסלה, לפי אותו מחקר. אנחנו נוגעים בידית אחרי שאנחנו משתמשים בשירותים, ורק חמישה אחוזים מהאנשים שוטפים את ידיהם במשך יותר מ-15 שניות, לפי מחקר של אוניברסיטת שיקגו. אגב, ההמלצה היא לשטוף את הידיים במשך 20 שניות לפחות.

מה לעשות? הזכירו לבני הבית לשטוף ידיים והקפידו לנקות את ידית הדלת לעתים תכופות.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

מגבות ידיים

לפי מחקר של המיקרוביולוג צ'רלס ג'רבה מאוניברסיטת אריזונה, ב-90 אחוז ממגבות הידיים נמצאו קוליפורמים וב-14 אחוז היו גם חיידקי אי קולי.

מה לעשות? רצוי להחליף מגבות ידיים כל יומיים ולכבס אותם בתוכנית שלמה עם מים חמים.

A post shared by THE GREY ABODE (@thegreyabode) on

ספוג רחצה

הספוג לא רק מתחמם ומתמלא לחות, הוא גם מורכב מחללים קטנים, אידיאליים לשגשוג עובש וחיידקים. "גם כשהספוג נראה יבש מבחוץ הוא יכול להיות לח מבפנים", אומרת סלואן. תאי עור מתים, זקיקי שערות ולכלוך מספקים לחיידקים מצע נוח להתרבות.

מה לעשות? סלואן ממליצה לא להשתמש בספוג, אבל אם אתם לא מסוגלים – הקפידו לייבש אותו מחוץ למקלחת והחליפו לספוג חדש פעם בחודש.