כשאנחנו עושים קניות בסופר, אנחנו תמיד קונים כמה לימונים – לא רק לבישול אלא גם לניקוי. הפרי הוא חומר ניקוי יעיל בזכות החומציות שלו, ואפשר להשתמש בו כדי לקרצף קרשי חיתוך או להסיר אבנית מברזים וכיורים. אבל לפעמים אין אפילו צורך בלימון שלם ואפשר לנצל את הקליפות שנותרו אחרי סחיטת המיץ, למשל לניקוי המיקרוגל.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> השרון: בריכה לכל המשפחה, חצר עם ג'קוזי להורים

>> שמים סכינים במדיח? אתם חייבים לקרוא את זה

אם אתם מקפידים לנקות את המכשיר לעתים קרובות, קליפת לימון סחוט (או אפילו קליפה של חצי לימון בלבד) תספיק למשימה. שימו את הלימון הסחוט בקערה מתאימה למיקרו, הוסיפו חצי כוס מים, הכניסו למכשיר והפעילו לשלוש דקות. כשהמכשיר מסיים, השאירו אותו סגור חמש דקות נוספות. עכשיו פתחו את הדלת, הוציאו את הקערה (בזהירות! הנוזל חם) ונגבו את פנים המיקרוגל בסמרטוט או בנייר מגבת. אם יש כתמים עקשניים, טבלו סמרטוט או מגבת נייר בנוזל שבקערה – בזהירות – ושפשפו אותם. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Carrie | Urban Gardener (@artichokesandokra) on

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

אם מזמן לא ניקיתם את המיקרוגל, אי אפשר להשתמש רק בקליפת הלימון הסחוט. במקרה זה תצטרכו לימון שלם. חתכו את הלימון, סחטו אותו ושפכו לקערה מתאימה למיקרו עם חצי כוס מים. המשיכו כפי הוסבר קודם (הפעילו לשלוש דקות, המתינו חמש דקות כשהדלת סגורה, ונקו).