אם ניקיון הבית נראה לכם כמו משימה גדולה עד בלתי אפשרית, נסו לחלק את ניקיון הבית לפי חדרים ולטפל בכל פעם באזור אחר. לא רק שזה יהפוך את השד לפחות נוראי, השיטה הזו גם תאפשר לכם לתת לכל חדר או אזור בבית את תשומת הלב הדרושה לו ואת הטיפול המתאים לו - הרי לכל חדר יש את סודות הניקיון שלו. אספנו כמה טיפים, והנה אחד שתקף לכל הבית - ניקיון לא מספיק, יש דברים שחייבים לחטא

 מטבח

החליפו את הסקוץ' לעיתים קרובות- הלכלוך ושאריות המזון שנדבקות אליו, בשילוב עם הסביבה הלחה, גורם לכך שכרית הניקוי היא למעשה כר פורה למליוני חיידקים. ללא ספק מדובר באחד הדברים המזוהמים ביותר שנמצאים אצלכם בבית, ובמקרה הזה ניסיונות חיטוי בשיטות פופלאריות כמו השרייה בחומץ או הרתחה יכולות אולי להפחית מעט את כמות החיידקים, אבל לא באמת יעילות מספיק. הפתרון הכי מוצלח והכי פשוט הוא להחליף את הסקוץ' בתדירות גבוהה – אחת לשבוע לפחות.

העדיפו חומרים שאינם רעילים- במטבח, עדיף להשתמש בכמה שפחות כימיקלים, מסיבות מובנות - הוא מלא בכלים שנוגעים באוכל שנכנס לנו לגוף, בנוסף במיוחד כשזה נוגע לאוכל שלנו, חשוב גם לחטא ולא רק לנקות. כדאי לנסות את סדרת המוצרים של דטול, שלא רק מסירים לכלוך אלא גם משמידים 99.9 אחוז מהחיידקים, וכך מונעים מעבר של מחלות ויראליות בין בני הבית, ובניגוד לאקונומיקה הם גם בטוחים לחלוטין לשימוש ולא מסוכנים לילדים.

כבסו את מגבות המטבח- אל תשכחו לזרוק את מגבות המטבח למכונת הכביסה באופן תדיר. אנחנו נוטים לשכוח מקיומן, אבל כמו בסעיף הקודם גם כאן השימוש היומיומי בהן בשילוב הלחות התמידית גורם להצטברות חיידקים. כבסו אותן לפחות פעם בשבוע.

 מה עוד מחטאים? במטבח מומלץ לחטא כל משטח שאוכל נוגע בו, חשוב במיוחד להקפיד על קרשי חיתוך ועל משטחי אוכל לילדים. בנוסף כדאי גם לחטא את ידית הברז של הכיור, ידיות הארונות, המקרר והמיקרו שבכולם נוגעות ידיים רבות מה שמגביר את הסיכוי שיהיו נגועים בחיידקים.

שטיפת כלים (צילום: שאטרסטוק)
אחד הדברים המזוהמים ביותר שנמצאים אצלכם בבית | צילום: שאטרסטוק

 סלון

 תנו טיפול לווילונות- רובנו מוותרים על כיבוס וילונות הסלון, כי בניגוד למצעים ומגבות, מדובר בטקסטיל שאנחנו לא נוגעים בו יותר מדי. אבל - זה לא אומר שהם לא צוברים לכלוך. אין צורך לכבס את הווילונות בכל שבוע, אבל תנו להם תשומת לב פעם בכמה חודשים או אפילו פחות, אם יש לכם חיות מחמד.

טיפול מיוחד לספות- בואו נודה באמת, את מרבית זמן הערות שלנו בבית אנחנו מבלים על הספות והכורסאות בסלון וכתוצאה מכך גם החיידקים שלנו מבלים עליהם. כל שיעול , עיטוש או נגיעה שלנו בריהוט יכולה להעביר אליו חיידקים שלא ממש ששים לעזוב. מה עושים? ספריי דטול לחיטוי מתאים גם לבדים רכים, ולא רק שאינו פוגע בהם, הוא גם מפיץ ריח טוב בזמן שהוא מחסל את החיידקים!

 מה עוד מחטאים? כל מה שאנחנו נוגעים בו באופן תדיר - הספות, כריות הספה, שולחן הקפה, ידיות הדלתות ומתגי האור וכמובן- השלט של הטלויזיה (כן אנחנו יודעים שאתם אוכלים בסלון ואז נוגעים בו עם ידיים שמנוניות!)

 חדר הרחצה

אל תתנו למברשת האסלה לצבור חיידקים- מיד לאחר שאתם מנקים את האסלה, סגרו את המכסה שלה על ידית המברשת, כך שהיא מטפטפת מעל האסלה, ותנו לה להתייבש כך למשך כעשר דקות. כשתחזירו אותה למקומה, היא תהיה יבשה ונקייה.

 כבסו את וילון האמבטיה באופן תדיר- רובנו לא מכבסים את וילון האמבטיה בכלל, למרות שלא רק שהו צובר כתמי סבון הוא גם רטוב כל הזמן ולכן מהווה מצע נהדר לחיידקים. ההמלצה שלנו? כבסו את וילון האמבטיה בתדירות של פעם בחודש עד שלושה חודשים ובין לבין, לא יזיק להתיז עליו קצת חומר חיטוי.

מה עוד מחטאים? חדר האמבטיה הוא ה-מקום להקפיד בו על חיטוי, ולא רק ניקיון. ראש המקלחת, ידיות הברזים, כוס משחת השיניים - כל אלה דורשים ניקיון וחיטוי על מנת שלא לצבור חיידקים שמסתובבים בחדר האמבטיה ואוהבים להתגורר באזורים לחים.

מנקה שירותים (צילום: shutterstock)
אל תשכחו לחטא את הסביבה | צילום: shutterstock

 חדר השינה

 אל תשכחו את מתגי האור- כשאנחנו מנקים, אנחנו לרוב חושבים בעיקר על הרצפה ועל האבק שמצטבר על הרהיטים, אבל מתגי האור זוכים לנגיעות אצבעות כל היום, והאצבעות שלנו? הן לא תמיד נקיות. אחד הפתרונות הכי קלים ויעילים הם לעבור על המתגים מדי כמה ימים עם מגבונים לניקוי וחיטוי, שמשמידים חיידקים ומתאימים כמעט לכל משטח בבית.

 שימו לב למצעים, ובעיקר לציפיות- ההמלצה הרווחת היא להחליף מצעים לפחות פעם בשבוע, אבל חלקנו פשוט לא מספיקים לעשות את זה בתוך עומס החיים. במקרה הזה - הקפידו לפחות להחליף את ציפיות הכריות פעם בשבוע, מכיוון שהחיידקים שמצטברים עליהן יכולים לפגוע בבריאות עור הפנים.

נקו מדי פעם את מדפי הבגדים ומגירות השידות- אם אתם נוהגים להחליף בין מיקום הבגדים שלכם בכל עונה, זו משימה קלה במיוחד. אם לא, הקפידו לא לשכוח להוציא מדי פעם את הבגדים לאיוורור, לנקות את האבק והלכלוך שהצטבר, לייבש ולהחזיר אותם למקומם.

ומה מחטאים? את רוב הזמן שלנו בחדר השינה אנחנו מבלים במיטה, אבל גם שם יש מתגי אור, שידות מגירה ומסגרות מיטה שכדאי לחטא.

 חדר ילדים

 נקו את הקירות- בעוד ברוב הבית אין צורך לנקות את הקירות באופן תדיר במיוחד, אם יש לכם ילדים קטנים אתם יודעים שהם נוגעים בכל דבר, והקירות של החדרים שלהם נוטים להיות פחות נקיים. הקפידו לא רק לנקות, אלא גם לחטא את הקירות, עם חומרים ידידותיים לילדים כמובן. 

 חטאו בובות בד ומשטחים רכים- לא כל צעצוע או כרית יכולים להיזרק למכונת הכביסה, אבל חדר הילדים הוא בדיוק המקום להקפיד, בעיקר אם הילדים שלכם אוהבים להתרוצץ בבית עם אוכל ולגעת בכל חפץ שנקרה בדרכם (והם גם נוהגים להזמין חברים שיעזרו להם לעשות את זה). לכן, הבובות והצעצועים שלהם הם כנראה בין החפצים היותר מזוהמים בבית. בהחלט כדאי לדחוף למכונה מה שאפשר, אבל זה לא מספיק - חשוב גם לחטא אותם באמצעות חומר ייעודי שמותאם לבדים רכים ואינו רעיל לילדים.

מה עוד מחטאים? מה לא? לילדים אין אותה המודעות שלנו להיגיינה, ולכן חשוב לחטא את כל הצעצועים והרהיטים בחדר הילדים, ובאופן כללי כל חפץ שהם באים איתו במגע יומיומי.