שמחה, צהלה והרבה יצירה: חג פורים הוא קרנבל לחובבי מלאכות היד ובעלי הדמיון המפותח, והזדמנות להתפרע בתחפושת מקורית ובהכנת משלוח מנות מפתיע לחברים אהובים. אם אתם לא מפחדים מאתגרים ומחפשים רעיון ליצירת משלוח מנות אישי ושימושי, אתם מוזמנים להתארגן על המצרכים הפשוטים ברשימה הבאה, לפנות שעתיים מזמנכם ולהצטרף להדרכה של מעצבת הפנים, לירון גונן, להכנת סלסילת מנות - כזו שתשמש את מקבליה גם אחרי שתתרוקן.

סלסילה, שלב 23
תסמכו על עצמכם שאתם יכולים | צילום: לירון גונן


מצרכים:

רשת תוכים: רבע מ"ר, 16 שקלים למ"ר (חנות לחומרי בניין)
חוט ברזל עבה: 2 מטר (עדיף שיהיו שאריות), בערך 5 שקלים למטר (חנות לחומרי בניין)
חוט לקישוט: באורך מטר, נמכר בסליל של 10 מטר במחיר של 15 שקלים (חנות יצירה או תפירה)
צבעי ספריי ברונזה ושחור: 10 שקלים ליחידה, אין צורך להשקיע בצבע יקר (חנויות יצירה או בניין)
קוצץ כבלי פלדה (קאטר): כדאי שיהיה בבית, הפשוט עולה 18 שקלים (חנות לחומרי בניין)
פלייר קטן
סרגל מתכת: אם אין סרגל ארוך בבית, אפשר לאלתר עם סרט מידה או מטר
מקל רופא: צריך יחידה אחת לסלסילה, 60 יחידות עולות 6 שקלים (חנויות יצירה)
טוש לא מחיק

שלבי העבודה:

1. מסדרים את כל האביזרים והחומרים על גבי משטח העבודה שלנו. סידור מראש, יחסוך לכם זמן בחיפוש אחר חפצים ותחסוך הסחת דעת בזמן העבודה. כך ניתן להתחיל ולסיים את העבודה באותו מיקום, למעט הצביעה בצבע ספריי, אותה כדאי לבצע מחוץ לבית.

משלוח מנות סלסילה, חומרים
מתחילים לחתוך את הרשת בהתאם למידות שמצוינות בתרשים | צילום: לירון גונן


2. מתכננים, מסמנים וחותכים את הרשת עם קאטר לפי המידות המצוינות בתרשים - לאחר שסידרנו את כל החומרים וכלי העבודה, מתחילים בסימון המידות לחיתוך הרשת. השתדלו לתכנן מראש את המידות ולסמן במדויק, כי זה עניין מתיש לחתוך את הרשת. את הרשת צריך לחתוך כפי שמופיע בתמונה, ולא לחתוך עד הסוף אלא להשאיר שפיצים שבעזרתם מחברים בין פאה אחת לשניה.

3. מכופפים את חוט הברזל - לאחר שחתכנו את הרשת, אנחנו ניגשים לכיפוף של חוט הברזל בעזרת הפלייר. הברזל, מהווה את השלד (בסיס הקונסטרוקציה) של הסלסילה, לכן חשוב שיתאים במידות להיקף הפנימי של הסלסילה. לאחר סימון, כיפוף והתאמות של המסגרת והידיות העשויות חוט ברזל ממשיכים לכיפוף של רשת הפלדה.
משלוח מנות סלסילה, שלב 2
חותכים את חוט הברזל לאורך מטר | צילום: לירון גונן
משלוח מנות סלסילה, שלב 3
מסמנים את הפינות בהתאם למידת ההיקף הפנימי | צילום: לירון גונן
משלוח מנות סלסילה, שלב 4
מכופפים בהתאם לסימונים | צילום: לירון גונן
משלוח מנות סלסילה, שלב 5
מכופפים ללואה לידית | צילום: לירון גונן
סלסילה, שלב 27
מניחים מעל הרשת ובודקים שמתאים | צילום: לירון גונן


4. מכופפים את הרשת - כיפוף הרשת צריך להיות בזוית ישרה של 90 מעלות, דבר שמצריך שימוש במשהו קשיח שימנע מהדופן התחתונה להתעקם. אני השתמשתי בסרגל המתכת וכופפתי במקביל לפס של רשת הברזל, באותה מידה אתם מוזמנים להשתמש בקרש חיתוך, ספר, או כל דבר אחר שעולה על דעתכם.

סלסילה, שלב 28
יוצרים זווית ישרה בעזרת סרגל | צילום: לירון גונן
סלסילה, שלב 29
מתחילים לחבר את הדפנות | צילום: לירון גונן


5. מחברים את חוט הברזל  לרשת  - לאחר הכיפוף של הרשת מחברים את הפאות של הסלסילה אחת לשנייה, בעזרת השפיצים שדאגנו להשאיר. שמרו על אצבעותיכם, בשביל זה יש לכם פלאייר קטן שמתאים לכיפופים העדינים האלו. מסיימנו לחבר את ארבעת הפאות, מחברים את מסגרת הברזל שכופפנו בעזרת השפיצים שנותרו. גם אם חלק מהשפיצים נשברים, אל דאגה! לא צריך את כולם בשביל חיבור טוב של האובייקטים.
סלסילה, שלב 6
ומהדקים את חוטי הברזל | צילום: לירון גונן
סלסילה, שלב 8
חשוב שהלולאות יתפסו כראוי כדי שלא ידקרו | צילום: לירון גונן
סלסילה, שלב 9
משחילים את הידיות | צילום: לירון גונן
סלסילה, שלב 10
הסלסילה מוכנה לצביעה | צילום: לירון גונן


6. צובעים את סלסילת המתכת – בשביל להעניק מראה אותנטי וישן לסלסילה, מומלץ לצבוע אותה בשתי שכבות של צבע. אין צורך בצביעה אחידה אלא רק בנגיעות של צבע, קודם ברונזה ואח"כ שחור. קצת אחרי שהצבע מתייבש, רצוי לשפשף בעזרת סקוץ' או ברזלית בשביל לחשוף חלקים מהברזל.
סלסילה, שלב 11
למראה ישן, לצבוע בספריי ברונזה | צילום: לירון גונן
סלסילה, שלב 12
לאחר הייבוש אפשר ללפף חוט בד מסביב לידיות | צילום: לירון גונן


7. שלב הסטיילינג – הגעתם עד הלום? כל הכבוד! זהו השלב הכי כיפי,  בו עושים סטיילינג  לסלסילה. כעת הסלסילה שלכם נראית קצת עירומה וממש לא כמו משהו שנביא כמשלוח מנות לפורים, לכן מתחילים לקשט אותה. את הסטיילינג נתחיל עם ליפוף סרט הקישוט על הידיות, אני הוספתי קשירת פרפר בשביל מראה נשי ואביבי.
לא לשכוח את מקל הרופא ולהכין שלט קטן עם ברכה אישית. את השלט מחברים בקלות בעזרת חוט ברזל קטן שניתקנו מהרשת, אותו מלפפים על הסלסילה.
סלסילה, שלב 13
מתחילים לקשט | צילום: לירון גונן
סלסילה, שלב 15
אפשר להכין ברכת חג שמח מחתיכת עץ | צילום: לירון גונן
סלסילה, שלב 18
עכשיו זה הזמן של הטוש הלא מחיק | צילום: לירון גונן
סלסילה, מוכנה תקריב
זר פרחים צבעוני | צילום: לירון גונן


ההחלטה כיצד למלא את הסלסילה היא כמובן אישית. אני לא התלבטתי רבות בסוגיה, כי אני אוהבת מאוד נוריות - זר הנוריות עלה לי בסביבות 20 שקלים, ומילא שתי צנצנות שהנחתי בה. בנוסף לפרחים, שמתי בשקית צלופן עוגיות אזני המן ועוגיות קנטוציני בצירוף עם ריבה שרקחתי.
זהו, המשלוח מוכן. ומה שהכי כיף בסיפור, זה שלא משנה מה תשימו בסלסילה, אחרי שהיא תתרוקן, היא תהפוך בקלות למתקן אחסון למגבות בחדר הרחצה או כלי קיבול לירקות במטבח. שיהיה לכם חג פורים שמח!
סלסילה, מוכנה
ויש לכם סלסילת חג מקסימה | צילום: לירון גונן
סלסילה, אביזרי אמבט
שתהפוך לסלסילת מגבות | צילום: לירון גונן
סלסילה, ירקות
או לסלסילת ירקות על השיש. שלא תגידו שאנחנו לא פרקטיים | צילום: לירון גונן

איך לאלתר משלוח מנות פשוט ומשמח לילד
לכל הכתבות במדור "עשה זאת בעצמך"

לירון גונן עיצוב פנים, לדף הפייסבוק: מיס גרות