בילדותי הוקסמתי מטקס שעת התה הנהוגה באנגליה. דמיינתי סבתות מטופחות מסבות לסלון לשתייה משותפת, על שולחן לצדן, מעמד צלחות פורצלן מלא בכל טוב – סקונס, כריכי מלפפון קטנים, מקרונים וקאפקייקס. המון זמן חיפשתי בחנויות מעמד צלחות כפי שדמיינתי. מצאתי מעמדים דומים, אבל לא בדיוק כמו שרציתי. עד שהחלטתי להכין אחד בעצמי. אז אם אתם מחפשים מגש יפה, מעשה ידיכם לעוגות ולעוגיות שיכול לשמש גם כמתנה מושקעת לחג, אתם מוזמנים להישאר.

מעמד לעוגות (צילום: אילן מור)
יאמי. אבל אנחנו לא אחראים למתוקים, רק למעמד | צילום: אילן מור

חומרים:

2-3 צלחות בגדלים שונים. ניתן להשתמש בכל מיני צלחות (חרסינה). אני בחרתי בצלחות וינטג' פרחוניות (הן לא חייבות להיות תואמות). שימו לב שעדיף להשתמש בצלחות בגדלים שונים כדי ליצור מדרג וכן יציבות למעמד. להשיג בשוק הפשפשים או בחנויות וינטג', חמישה עד עשרה שקלים לצלחת.

ידית מחברת - את הידית ניתן לקנות בebay ב-20-40 שקלים.

צלחת מחוררת (צילום: מירי פרקס)
חור אחד במרכז | צילום: מירי פרקס
מוט למעמד (צילום: מירי פרקס)
ידית למגש להשיג ב-ebay | צילום: מירי פרקס

מוט למעמד וצלחות (צילום: מירי פרקס)
ועכשיו תמונה קבוצתית | צילום: מירי פרקס

כלי עבודה:

מקדחה – עדיף להשתמש בראש מיוחד לחרסינה. אבל ניתן להשתמש גם בראש רגיל ולקדוח לאט ובזהירות (הדביקו מסקנטייפ במרכז הצלחת, למניעת החלקה בעת הקדיחה).
סרגל או מטר
מברג

צלחות על מוט (צילום: מירי פרקס)
מתחילים להבריג | צילום: מירי פרקס

זמן עבודה: כחצי שעה

עלות: 40-70 שקלים (תלוי בצלחות).

דרגת קושי: בינוני.

הוראות הכנה:

שלב 1: נקו את הצלחות משאריות לכלוך או אבק וייבשו היטב. קחו מטר או סרגל וסמנו בטוש את מרכז הצלחת. קדחו בזהירות חור במרכז הצלחת (הדבקת מסקנטייפ במקום הקדיחה, תסייע במלאכה).

שלב 2: אחרי שחוררתם את הצלחות, חברו את הידית בהברגה ידנית. מקמו את הצלחת הגדולה ביותר בבסיס המעמד, אחריה את הבינונית, ולבסוף, בראש המעמד את הצלחת הקטנה מביניהן. חזקו עם מברג.

מעמד לעוגות (צילום: אילן מור)
קדימה, גם אתם יכולים לעשות זאת בעצמכם | צילום: אילן מור

זהו, עכשיו נשאר לכם להכין מנות אחרונות, לסדר יפה על המעמד, ולקטוף מחמאות מהאורחים. חג שמח!

מעמד עם תכשיטים (צילום: מירי פרקס)
מעמד רב שימושי | צילום: מירי פרקס

במדור הקודם: כך תכינו גינה קטנה ומטריפה במסגרת
לכל הכתבות במדור עשה זאת בעצמך