לפני כחודש לא דמיינו שהבעיה הכי בוערת שלנו תהיה השעמום. המצב הנוכחי אמנם מבלבל, אבל השהות הארוכה בבית היא הזדמנות לא רק לשמור על הבריאות שלנו ושל הסובבים אותנו, אלא גם להפוך את החלל שאנחנו חיים בו לנעים יותר. זה בדיוק הזמן לעשות את כל מה שדחינו - לסדר את הארונות, לנסות את המתכון ההוא שדורש כמה שעות, לסיים את הספר שהתחלנו מזמן ואפילו לצבוע מחדש את הבית.

זה הזמן הוא אידיאלי לצביעת הבית מכמה סיבות - זו הזדמנות להתחדש, פעילות הצביעה עצמה היא עיסוק שימלא לכם את הזמן הפנוי, וזו גם פעילות שאפשר לעשות כמשפחה. ואם אתם כבר מפעילים את הילדים - למה שלא תצבעו את החדר שלהם?

קיר פסים

צביעת חדר ילדים ממש לא חייבת להיות פרויקט ענק. כשמדובר בפסים, מומלץ להתחיל מקיר אחד בלבד. מתחילים עם שכבת בסיס בגוון שאתם רוצים שישמש כרקע וממתינים כארבע שעות לייבוש מלא. בשלב הבא יוצרים את סימון הפסים - אם אתם רוצים קיר סימטרי עם פסים באותו הרוחב, השתמשו במטר מדידה לסמן את הרוחב הרצוי בעזרת עיפרון. אפשרות אחרת היא לעשות פסים ברוחב שונה כאמירה עיצובית. על סימון העיפרון הדביקו נייר דבק לאחר שהחלשתם אותו (הדביקו אותו כמה פעמים על בד או מגבת) כדי שלא יקלף את הצבע, וצבעו עם מברשת את הפסים שסימנתם. הורידו את נייר הדבק כששכבת הצבע עוד מעט לחה - זה ימנע את הקילוף, והמתינו שוב לייבוש מלא.

נירלט חדר ילדים, עיצוב שלומי בוטנסקי  (צילום: יואל אליווה, נירלט)
פסים על קיר אחד. עיצוב שלומי בוטנסקי | צילום: יואל אליווה, נירלט

צביעת קיר אחד

צביעה של קיר אחד בלבד יכול להיות אמירה עיצובית מעניינת בפני עצמה, וגם לתת לכם הזדמנות לבדוק גוונים בלי להתחייב. לנירלט, אגב, ישנו מוצר שמותאם בדיוק לזה - One Wall: צבע אקרילי בגימור מט-מהודר בכמות שמספיקה בדיוק לקיר אחד (2 ליטרים). איך צובעים? זה קל - מדביקים נייר דבק שהוחלש מעט על מסגרת הקיר, ומתחילים בצביעת הפינות באמצעות מברשת, על מנת לדייק. לאחר מכן, אפשר לעבור לרולר שעוזר לצבוע שטחים גדולים במהירות ובאופן חלק, ולמלא איתו את שאר הקיר. כמובן שאפשר להמשיך ולצבוע את החדר כולו באותה הטכניקה. מומלץ לבחור בצבע אקרילי על בסיס מים, רחיץ ועם תו ירוק של מכון התקנים הישראלי, כמו אקווניר מט של נירלט - המיועד לצביעת קירות פנים וחוץ, עם יכולת הסתרה מעולה, רחיצות גבוהה במיוחד ועמידות בקרצוף. הצבע מונע קליטת אבק ושומר על מראה נקי, ולכן מתאים לשימוש גם במקומות שבהם יש לכלוך ואבק. הוא קל וידידותי ליישום, עמיד ושומר על מראה חדש לאורך זמן.

נירלט חדר ילדים, עיצוב אלה מורגן  (צילום: שירן כרמל, נירלט)
צביעת קיר אחד יוצרת אמירה מעניינת. עיצוב אלה מורגן | צילום: שירן כרמל, נירלט

קיר משולשים

עיצוב גיאומטרי מינימליסטי הוא די קל לביצוע, ויכול ליצור אפקט מרשים. שלושה משולשים גדולים בשלושה גוונים רכים מספיקים כדי ליצור אפקט די מדהים, ולא מסובך בכלל.  מומלץ להכין מראש תרשים מוקטן של השרטוט, כדי להתייחס אליו כשמסמנים את המשולשים על הקיר. תשכחו מסימטריה במקרה הזה, מכיוון שאם לא תתעקשו על משולשים באותם הגדלים, הסימון שלכם לא יצטרך להיות מדויק - כל עוד הקווים עצמם ישרים. סמנו בעיפרון על הקיר את פינות המשולשים בנקודות, ולאחר מכן מתחו ביניהן קווים ישרים באמצעות סרגל, ועל הקווים הדביקו נייר דבק שהוחלש. עכשיו פשוט צבעו את המשולשים, הסירו את נייר הדבק כשהצבע עוד מעט לח, וחכו לייבוש. 

נירלט חדר ילדים, עיצוב שטיינמץ לור אדריכלות ועיצוב (צילום: עידו אדן, נירלט)
אפקט מדהים ולא מסובך בכלל. עיצוב שטיינמץ לור אדריכלות ועיצוב | צילום: עידו אדן, נירלט

איך בוחרים גוון?

המגמה הכללית בחדרי ילדים כיום היא עיצוב בוגר עם מחשבה לטווח ארוך, והתאמה של חלל כך שיוכל לשמש את הילדים גם כשהם מתבגרים. מה למשל? גוונים פסטליים, מעושנים ורכים יכולים להתאים לילדים וגם למתבגרים. עוד טיפ - החלוקה המגדרית בין כחול לוורוד כבר לא רלוונטית, וכל סקאלת הגוונים מתאימה לכולם וכולן. בדרך כלל הילד או הילדה כבר יגידו לכם איזה צבע הם רוצים, אבל יכול להיות שהם יגידו משהו כללי כמו סגול או ירוק, ואז תוכלו לבחור יחד גוון ספציפי שיתאים להם לאורך זמן מתוך מניפת הגוונים. 

נירלט חדר ילדים, עיצוב האוס אין (צילום: אסף פינצ'וק, נירלט )
צבע שיתאים גם כשהילדים יתבגרו. עיצוב מתוך מתחם הדירות של HOUSE INN | צילום: אסף פינצ'וק, נירלט

מומלץ לנסות ולשלב בין כמה גוונים בחדר, אבל זה לאו דווקא אומר שצריך לצבוע את הקירות בכמה גוונים - אפשר לשלב את הגוון שלו עם גוונים אחרים שכבר קיימים בחדר. אם אתם לא בטוחים אילו גוונים מומלצים לשילוב, המומחים של נירלט הכינו כמה בחירות שתמצאו כאן.