אנחנו מטורפים על הקיץ. מה יש לא לאהוב? שמש, ים, אבטיח, מצב רוח טוב. הכי כיף, נכון? זהו, שהכיף נמשך עד שאנחנו נעקצים: מיתושים, מנמלי אש, מעכבישים – המבחר אינסופי. למרבה המזל יש לא מעט פתרונות טבעיים שיאפשרו לנו וגם לכם לעבור את הקיץ בשלום.

שימו לב, אם לאחר העקיצה מופיעים הסימנים הבאים יש לפנות בדחיפות לקבלת טיפול רפואי: התעלפות או סחרחורת קיצונית., קוצר נשימה, צרידות או צפצופים בזמן הנשימה, נפיחות משמעותית - במיוחד בפנים, השפתיים והלשון, כאבי בטן, התכווצויות מעיים, שלשולים או הקאות, ובכל מקרה של עקיצה בתוך הפה. כמובן שאם אתם אלרגיים, חשוב לדאוג שכל התכשירים הנחוצים יהיו בהישג יד ואל תשכחו לבדוק שהם בתוקף.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

דבורים וצרעות

חשוב לזכור שאם אתם אלרגיים לעקיצות דבורים, פתרונות טבעיים לא יספיקו. כשלושה אחוזים מהאוכלוסייה יחוו תגובה אנפילקטית מסכנת חיים לעקיצות דבורים. סימנים של תגובה אלרגית קשה כוללים גרד, חבורות על העור, נפיחות מהירה, קוצר נשימה והרגשת סחרחורת. במקרה זה יש צורך לפנות לטיפול רפואי מידי.

אם אתם לא אלרגיים, סביר להניח שתחושו אי נוחות, כולל נפיחות, גירוד וכאב. העוקץ מכיל ארס ולארס לוקח זמן להשתחרר לכן הצעד הראשון בטיפול הוא להוציא את העוקץ כמה שיותר מהר. הקפידו לא לשבור את העוקץ או להשאיר את כולו בפנים. ברשת אפשר לרכוש ערכה לשאיבת העוקץ והארס, וכמובן שאפשר להשתמש בפינצטה.

בהמשך שטפו את אזור העקיצה בסבון עדין ומעט מים קרים כדי למנוע זיהום. בשלב הבא המטרה היא למנוע נפיחות מוגזמת ולהרגיע את העור – שימו על העקיצה אריזות קרות או קרח עטוף במגבת ובנוסף תוכלו לנסות את הטיפולים הפשוטים הבאים:

שמן אתרי לבנדר: מרגיע את אזור העקיצה וידידותי גם לילדים. טפטפו שתיים-שלוש טיפות ישירות על העקיצה. אם אתם חוששים להשתמש בשמן אתרי טהור (למשל כשמדובר בתינוקות או ילדים קטנים), ערבבו אותו עם שמן קוקוס. טיפול בשמן ארומטי גם יכול לעזור להרגיע את הבהלה.

דבש: למרבה האירוניה, דבש יכול לסייע מאוד בטיפול בעקיצות דבורים בזכות תכונות אנטי בקטריאליות שיסייעו למנוע זיהום. פשוט מרחו דבש בנדיבות על האזור המגורה.

צנצנת דבש (צילום: wirakorn deelert, Shutterstock)
צילום: wirakorn deelert, Shutterstock

עכבישים

למרבה השמחה, עקיצות עכבישים אינן שכיחות. במקרה של עקיצה, מומלץ לשטוף את את האזור בסבון ומים ולקרר בקרח. הטיפולים הבאים יכולים לסייע בהרגעת המקום:

סודה לשתייה: הסודה לשתייה "מושכת" את הרעל מתוך העור. ערבבו כפית סודה לשתייה ומעט מים ומרחו על האזור הכואב.

מלח: מלח מסייע למנוע זיהום. ערבבו עם מעט מים ומרחו.

פחם פעיל: חומר המופק בדרך כלל מפחם עץ ונמכר בחנויות טבע ובתי מרקחת. מקל על אדמומיות נפיחות. ערבבו 2 כפות פחם פעיל, 2 כפות אבקת פשתן ורבע כוס מים, מרחו על מגבת נייר וקפלו כך שהמשחה לא תהיה חשופה לאוויר. הניחו על אזור העקיצה.

פחם פעיל (צילום: showcake, Shutterstock)
צילום: showcake, Shutterstock

שימו לב, יש לפנות לטיפול רפואי אם יש נפיחות משמעותית באזור העקיצה או התפתחות מוגלה וכן במקרים של חום, הקאות, כאבי בטן, כאבי שרירים, הזעה מוגזמת, הופעה של איזור שחור או כחול במרכז העקיצה, או אם התגובה המקומית ממשיכה להחמיר מעבר ל-24 שעות.

יתושים

עקיצות יתושים בדרך כלל לא מזיקות, אבל בהחלט מגרדות. הגירודים עצמם יכולים לגרום לפצעים ולצלקות. להקלה על הגירוד נסו את התרופות הטבעיות הבאות:

תה שחור: הרטיבו שקית תה שחור (לא במים רותחים!) והניחו על העור. הטאנינים המצויים בתה יעזרו להרגיע את המקום המגרד.

שקית תה (צילום: eriyalim, Shutterstock)
צילום: eriyalim, Shutterstock

שמנים אתריים: שמנים טבעיים כגון מנטה, עץ התה ולבנדר מצוינים להרגעת גירודים. פשוט טפטפו טיפה על כל עקיצה. שימו לב ששמן מנטה יכול לגרום לתחושת קירור אינטנסיבית, לכן השתמשו בזהירות כשמדובר בילדים, או ערבבו עם שמן קוקוס.

הממליס: תמצית המופקת מצמח המרפא הממליס מסייעת בהפחתת הגירוי והנפיחות.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

נמלי אש

עקיצת נמלת האש יכולה להכאיב ולגרד מאוד. נסו את השיטות האלה כדי להרגיע את העור ולהפחית את התגובה הדלקתית:

חומץ תפוחים או אלכוהול: שני הנוזלים גורמים לתחושת קירור ומפחיתים את פעולת ההיסטמינים, הגורמים לנפיחות. מרחו ישירות על העקיצה.

חומץ תפוחים על עקיצה (צילום: ThamKC, Shutterstock)
צילום: ThamKC, Shutterstock

אלוורה: הג'ל הטבעי של צמח האלוורה הוא בעל תכונות מרפא מדהימות והוא עוזר למערכת החיסון להילחם בגירוי ובנפיחות. אתם יכולים להשתמש בצמח אלוורה או בג'ל אלוורה.

אלוורה (צילום: Nikolay Litov, Shutterstock)
צילום: Nikolay Litov, Shutterstock

קרציות

רוב המחלות הקשות המועברות על ידי קרציות לא קיימות בארץ, אבל הן עשויות לשאת חיידקים ובכל מקרה מדובר במטרד. אם מצאתם קרצייה, הקפידו לשלוף אותה במלואה – רצוי באמצעות פינצטה. מומלץ לשמור אותה ולהראות לצוות הרפואי אם יידרש טיפול. טיפולים שונים יכולים להקל על העקיצה ואף לסייע להסיר את הקרצייה מהגוף:

שמן נים: שמן אנטי-בקטריאלי ומחטא. הוא גם מסייע בניתוק הקרצייה מהעור. התיזו כמה טיפות לאחר שאתם מגלים את הקרצייה הראשונה. אפשר לערבב עם חומץ תפוחים ולמרוח.

שמנים אתריים: שמנים אתריים דוחים קרציות. אפשר לטפטף טיפה-שתיים ישירות על העור או לערבב בשמן שקדים. השמנים האתריים היעילים ביותר הם בזיליקום, לימון, תפוז, קינמון, ארז ולבנדר.