הסיפור שמאחורי אתר הנופש קימאלה (Keemala), שנמצא בגבעות יערות הגשם המשקיפות על החופים התכולים של ים אנדמן בפוקט, תאילנד, מקסים לא פחות מהמראה שלו: הוא מבוסס על אורחות חייהם של ארבעה שבטים ילידים קדומים שחיו במקום, רק שהכל פרי מוחם הקודח של צוות האדריכלים ומעצבי הפנים. 

בניסיון לחקות את טכניקות הבנייה ואת פילוסופיית המגורים של אותם שבטים פיקטיביים, נבנו ארבעה סוגי בתי נופש: 16 קוטג'ים מחימר עבור שבט פה-טה-פי, שלו היה קשר חזק לאדמה; שבע וילות אוהל עבור שבט קון-יורן, שנועדו לחקות בתים  קבועים למחצה שפותחו על ידי סוחרים; שבעה בתי עץ לאנשי ווי-הה שהיו אמנים גחמניים וחיו בבתים דו מפלסיים התלויים מן העצים; ושמונה וילות דמויות קן ציפור עבור שבט רונג נוק המפואר, אשר גרו בבתים גבוהי צמרת עם נוף לים. אגב, לילה בסגנון השבט הפיקטיבי רונג נוק יעלה כ-2,700 שקלים אמיתיים לגמרי.

קימאלה,בתי אוהל (צילום: keemala.com)
בתי האוהל. להתמזג בטבע | צילום: keemala.com
קימאלה, בתי העץ (צילום: keemala.com)
בתי העץ. האם לשבט הקדמוני הייתה בריכה פרטית? | צילום: keemala.com

קימאלה, קוטג' חימר (צילום: keemala.com)
קוטג' חימר. יש 16 כאלה | צילום: keemala.com

עוד בערוץ עיצוב הבית:

וגם אקולוגי שם

מעצב הפנים של כפר הנופש הוא פיזיט אאונגסקולטונג (Pisit Aongskultong), ממשרד האדריכלים התאילנדי Pisud. בתהליך התכנון והבנייה של כפר הנופש, שנפתח לפני כשנה, נעשה כל מאמץ לשמור על הסביבה והטופוגרפיה של האתר. העיצוב, פנים וחוץ, מושתת על שני רעיונות עיקריים: טבע ותרבות. על מנת למנוע כריתת יערות ולמזער את הוצאות התחזוקה נעשה שימוש בחומרי בניין ידידותיים לסביבה, ואלמנטים כמו זרימת האוויר, אור השמש, והפחתת החום נשקלו בכובד ראש כדי למזער את הצורך בקירור מלאכותי זולל אנרגיה.

רוב חומרי הבנייה הם טבעיים ומקומיים, משאבים שנמצאו באתר וחומרים ממוחזרים. גם כאשר נעשה שימוש בחומרים מלאכותיים, השתדלו האדריכלים ליצור מהם צורות שישתלבו בנוף בצורה אינטגרלית ולא יבלטו ממנו בצורה חריגה. כמו אותם שבטים בדויים, גם האדריכלים בני זמננו ביקשו להיטמע בסביבה.

קימאלה  (צילום: keemala.com)
צילום: keemala.com
קימאלה  (צילום: keemala.com)
צילום: keemala.com
קימאלה  (צילום: keemala.com)
צילום: keemala.com
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ  

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?