LIVING
LIVING

אש לגולש: בית עם בריכה צמודה בפרוורי סידני

מה אתם מעדיפים - בריכה או ים? דיירי הבית הזה לא צריכים לבחור: הבריכה הפרטית צמודה לבית ונשקפת דרך הקיר השקוף, ובמרחק קצר נמצא אחד החופים הפופולריים באוסטרליה. אנחנו לא מקנאים בכלל

אופיר ארצי | living | פורסם 12/08/19 08:00 
בית באוסטרליה
הבריכה נשקפת דרך הקיר|צילום: CplusC architectural workshop

בית באוסטרליה
צילום: CplusC architectural workshop

הבית, שנבנה על מגרש צר בפרוור של העיר סידני באוסטרליה, נועד לשמש שתי מטרות: גם מפלט פרטי לבני המשפחה וגם לאירוח. מבנה הבית נובע מדרישות אלה וממחויבותו של משרד האדריכלים  CplusC Architectural Workshop (אינסטגרם, פייסבוק) לשימוש באנרגיה סולרית ולחדירת אור טבעי לבית.

הבית מחולק לחללים ציבוריים ומשפחתיים. בקומה התחתונה נמצאים המטבח, הסלון, פינת האוכל ואזור הברביקיו, באופן המאפשר שימוש מיטבי במערכת הסולרית וקשר עין בין החללים. לסלון צמודה בריכה ארוכה וצרה (lap pool) ובין הבית לבריכה מפריד קיר אקריליק המאפשר חדירת אור טבעי לחללים הגבוהים ומאחד בין פנים הבית לסביבתו.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בית באוסטרליה, ג
הבריכה נמשכת לאורך פינת האוכל והסלון|צילום: CplusC architectural workshop

בית באוסטרליה, ג
הספסל ליד המטבח|צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה, ג
צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה
חדר טלוויזיה|צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה, ג
צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה, ג
צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה
צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה
פינת הברביקיו בחצר|צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה, ג
צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה, ג
צילום: CplusC architectural workshop

בקומה העליונה נמצאים חדרי השינה. מכל חדר נשקף חלל ירוק פרטי ומחלק מהחדרים נראית הגינה האנכית המסתירה את הבית מהשכנים. הבית נמצא בשכונה של בתי קומותיים ובתי דירות נמוכים יחסית. עיצובו משתלב בבתי הסביבה, אבל קיר הצמחייה שבו משולב פס נורות LED מעניקים לו ייחוד. כדי להסתיר את הבית חלקית מהולכי הרגל ברחוב, הכניסה מעט שקועה ובחזית ובצד המבנה יש גדר רשת.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

על גג הבית הותקנו פאנלים סולריים ומכל לאיסוף מי גשם בנפח של 10,000 ליטר. האדריכלים השתמשו בחלקים מהמבנה הישן שעמד על המגרש לפני השיפוץ. כך למשל, החניה הישנה נותרה כשהייתה, וקרשים מהמבנה הישן שימשו לבניית רהיטים. אחת הדרישות החשובות של בני המשפחה הייתה שהבית יקל עליהם לעסוק בדברים שהם אוהבים, כמו לארח ולגלוש בחוף בונדי הפופולרי הסמוך. כך, למשל, בחצר הכניסה יש מקום לאחסון ציוד הגלישה, והדיירים יכולים לאסוף את הגלשן בדרך לים אחרי העבודה או בית הספר.

בית באוסטרליה
חדר השינה הראשי|צילום: CplusC architectural workshop

בית באוסטרליה, ג
פינת עבודה|צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה
חדר רחצה|צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה, ג
החצר הקדמית. אפשר לאסוף את הגלשן בדרך לחוף|צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה, ג
מבט למעלה בחצר|צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה, ג
תיבת הדואר שנבנתה במיוחד|צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה, ג
הכניסה|צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה, ג
צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה
צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה
צילום: CplusC architectural workshop
בית באוסטרליה, ג
צילום: CplusC architectural workshop

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן