LIVING
LIVING

מאחורי הבית הישן מסתתרת תוספת מודרנית

הבית בעיר פורטו שבפורטוגל מורכב ממבנה מהמאה ה-19, ששופץ בטכניקות ובסגנון המקוריים, ומתוספות מודרניות מזכוכית, עץ ובטון. דווקא החלוקה הברורה בין המבנה המקורי לתוספת יוצרת מראה הרמוני

יוליה פריליק-ניב | living | פורסם 26/10/20 13:42 
בית בפורטו - 9
הבית הישן נצבע בוורוד|צילום: Ivo Tavares Studio

בית בפורטו - 12
רחבת המבנה נעשתה במפלס נמוך יותר|צילום: Ivo Tavares Studio

בית Golgota, שתכננו ועיצבו בסטודיו לאדריכלות ועיצוב Floret, נמצא בעיר פורטו בפורטוגל וכולל מבנה ישן ותוספת חדשה ומודרנית. בבית נעשה שימוש רב בעץ ובבטון וגם בהרבה צמחייה שופעת. הוא מוקף צמחים ונשקף ממנו נהר הדורו.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

החלק החדש מורכב מקונסטרוקציה מקורות עבות ודומיננטיות של עץ בגוון חם וכפרי ואת ההשלמה העכשווית מספקים משטחי בטון (רצפה, קירות, מדרגות) וחלונות זכוכית ענקיים. הבית המקורי מהמאה ה-19, הצבוע כיום בוורוד, שופץ מהיסוד בטכניקות ובסגנון המקוריים. הרחבת המבנה נעשתה במפלס נמוך יותר, תוך ניצול הטרסות הטבעיות בשטח ותוך שימוש בעץ, זכוכית ובטון ליצירת הפרדה בין החלק הישן לחלק החדש. יש חלוקה ברורה בין הבית המקורי לבין התוספת, כמקובל בפרויקטים של שימור ברחבי העולם. הקירות החיצוניים המקוריים מהמאה ה-19 שוחזרו, וכך גם קירות התמך של הטרסות והגן.

בשטח שולבו צמחים המתאימים לאופי המקום ולאקלים. בחצר האחורית יש בריכה שקועה המתמזגת בהרמוניה בפני השטח ובצמחייה, מעין כתם כחול בין החום והאפור לבין הירוק. כל האלמנטים החדשים שנוספו לא נראים מהדרך הראשית שאליה פונה החזית של הבית הוותיק. הבית עצמו מדורג ונגלה בשלבים.

בית בפורטו - 8
מהשטח נשקף נהר הדורו|צילום: Ivo Tavares Studio
בית בפורטו - 13
הבריכה משתלבת בפני השטח המדורגים|צילום: Ivo Tavares Studio
בית בפורטו - 10
התוספת המודרנית |צילום: Ivo Tavares Studio
בית בפורטו - 5
סלון מוקף קירות זכוכית |צילום: Ivo Tavares Studio
בית בפורטו - 2
בבית פזורים עציצים רבים|צילום: Ivo Tavares Studio
בית בפורטו - 4
צילום: Ivo Tavares Studio
בית בפורטו, ג - 1
המטבח מרוצף באריחים בשחור לבן|צילום: Ivo Tavares Studio
בית בפורטו - 11
צילום: Ivo Tavares Studio
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

בפנים הבית, שבו מתגוררת משפחה גדולה, החלוקה לפונקציות מתבטאת גם בעיצוב. המטבח מוגדר על ידי ריצוף משובץ שחור-לבן קלאסי, ורצפת הסלון מחופה בטון. דרך קירות הזכוכית המקיפים את הסלון נשקפים הבריכה והנהר. פינות הישיבה השונות, המרוהטות בריהוט מינימליסטי ובהיר, מוגדרות בשטיחים מודרניים. בבית נבנו ספריות ויחידות מדפים מעץ ובהן ספרים, פריטי אמנות וצמחים רבים. פה ושם מבצבץ בחלק החדש צבעו הוורוד של הבית הישן ומוסיף צבע. בחלק הישן נמצאים חדרי השינה ושאר החללים הפרטיים הפרטיים, כולל חדר רחצה מרשים המחופה לוחות שיש בהירים עם גידים אפורים בסגנון אירופי קלאסי עם טוויסט עכשווי.

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן