נועה קירל באירוויזיון (צילום: Chloe Hashemi, EBU)
נועה קירל באירוויזיון | צילום: Chloe Hashemi, EBU

הערב תעלה נועה קירל לתת את כל מה שהיא יודעת (והיא יודעת) על במת האירוויזיון בליברפול. היא תופיע תשיעית באירוע חצי הגמר, ואם תקבל את קולם של מיליוני צופים ברחבי העולם נראה אותה שוב בגמר הגדול במוצאי שבת הקרובה. זה שהיא תיתן שואו היסטרי זה ברור, מה שעדיין נשמר בסוד זה איך תיראה הבמה במהלך ההופעה שלה. כנראה שצפויות לא מעט הפתעות.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מנקים את הבית עם מגבונים? תפסיקו עם זה

>> חולון: "למה יש פסל של גבר עם זקפה מחזיק בלון?"

 

מהדיווחים שזורמים מהחזרות וממה שקירל סיפרה בעצמה, המופע בן שלוש הדקות יתחיל כשהיא עומדת בתוך קובייה מרובעת שתחליף צבעים ותאורה בהתאם לקצב השיר. מסכי הווידאו שמאחוריה יציגו איורים ענקיים של חדי קרן, וגם את דמותה של קירל עצמה.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@_eurovision_2023)

  

בתוך הטירוף של 24 שעות לפני העלייה לבמה במאי הנאמבר אביחי חכם מצא רגע לספר לנו על ההכנות: "יחד עם אורן חנן ושי בונדר - שגם עיצב את סרטוני הווידאו, חיפשנו אלמנט שיחבר אותנו עד כמה שאפשר לתחושת הריחוף שיצרנו בקליפ של יוניקורן. רצינו משהו שינתק אותנו בתחילת השיר מהבמה ויכניס את נועה לתוך עולם משלה. מבנה הקובייה שבחרנו בסוף אפשר לנו לגרום לזה לקרות לאורך כל הבית הראשון. מבחינה עיצובית, חיפשנו אלמנט שייתן תחושה של אינסוף, שתוך כדי סיבוב המצלמה הצופים לא יבינו איפה הרצפה ואיפה התקרה".

נועה קירל באירוויזיון (צילום: Chloe Hashemi, EBU)
נועה קירל באירוויזיון | צילום: Chloe Hashemi, EBU

נועה הייתה מעורבת בעיצוב הנאמבר?

"לגמרי. היא הייתה שם בכל החלטה והיה חשוב לה שיהיה לה אלמנט מיוחד על הבמה. לכל התוצאה הגענו יחד איתה. כשנלקחו ההחלטות כולנו הרגשנו שזה הדבר הנכון, ואז תפקידי כבמאי היה לחבר את הקובייה ואת השפה שהוא מביא לשאר הנאמבר, אם זה המסכים, הכוראוגרפיה, התאורה והתלבושות".

מה מקור ההשראה לקובייה?

"היה חשוב לנו שהנראות של האביזר על הבמה תהיה מאוד פופית ומהוקצעת ולא תלך למתיקות הראשונית שנתפסת כששומעים את המילה unicorn. מתוך המחשבה הזאת, הלכנו לצבע האדום, לצללית שמופיעה על המסכים בזמן ריקוד הסולו ועל דימויים של חדי קרן שעשויים מזכוכית בחלק האחרון עם הרקדנים. יצרנו חוויה שמתחילה בעולם מאוד פנימי וסגור בתוך הקובייה, ועם התקדמות השיר יתפרץ החוצה עם דהירת חדי הקרן הענקיים על המסכים. רצינו ליצור תהליך שמציף את הצופה רגשית עד לפיצוץ המפתיע בסוף".

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

 

מי ששם לב למה שנאמר בין השורות באחד הראיונות, הבין שכנראה גם צפוי לנו במהלך הפרפורמנס של קירל מופע מפתיע של זיקוקים שיארוז את הכל במעטפת דרמתית מרהיבה. לזה חכם לא הגיב אבל כן ציין שההפתעה הכי גדולה היא נועה קירל. "אני מתרגש שכולם יראו אותה על הבמה הזאת מייצגת את ישראל בכבוד ענקי". "כן. אנחנו מרגישים טוב. עבדנו על הנאמבר חצי שנה עד שהגענו לתוצאה שאנחנו שלמים איתה גם על המסכים וגם על הבמה. אנחנו עדיין עובדים מאוד קשה עד הרגע האחרון".

 

במת האירוויזיון 2023: הפתעות בלי סוף

קירל ו-36 הפרפורמרים הנוספים בתחרות יופיעו על במה ששיטחה כ-450 מ"ר פלוס כ-220 מ"ר של מסכים נעים ומסתובבים, ולמעלה מ-700 אריחי וידאו שהוטמעו ברצפה ו-1,500 מטרים של תאורת לד. "רצינו שאנשים יזכרו את הבמה הזו לאורך שנים", אמר אנדרו קטמל, המפיק הראשי של התחרות: "חשוב לנו שלמשלחות יהיה מקסימום מרחב על הבמה ומקסימום אפשרויות לייצר את המופע והבימוי הנכון להם".

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

 

חוליו הימדה (Julio Himede) - מנהל סטודיו Yellow ומי שמאחוריו מוניטין וניסיון בעיצוב במות לאירועים כמו טקס הגרמי וטקס פרסי המוסיקה של MTV אירופה, הוא מעצב הבמה של התחרות בליברפול. הלוקיישן שנבחר להכיל את האירוע העצום, ה-M&S Arena, הוא לא גדול במיוחד ולכן בחר הימדה לתכנן ולעצב את הבמה והתפאורה כמקשה אחת. כך העיצוב מכסה את כל שטח הארנה תוך חיבור הבמה, האמנים, הקהל והגרין רום במבנה אחד.

המטרה של כל זה היא להדגיש את האופן שבו מוסיקה יכולה להתעלות על גבולות ולאחד אנשים. לבמה המרכזית יש מעין שתי זרועות, מימין ומשמאל, שכמו מחבקות את הקהל ומזמינות אותו להשתלב, להשתלהב ולקחת חלק פעיל במופע. כך בעצם הקהל עוטף את הבמה ולהיפך, ממש כמו קונצרט רוק המוני. מה שמאפשר את זה זו גם הבמה העגולה הקטנה יותר, שנמצאת ממש במרכז האולם ומתחברת לבמה המרכזית באמצעות שביל.

הימדה הסביר שכמעצב הוא מרגיש חובה להעצים את ביצועי האומנים באמצעות מרחב חזק, מרתק ומשכנע שבמקביל ייצג את הלב והנשמה של תחרות האירוויזיון. לפי ה-BBC, מיתוג השידור "מיליוני לבבות פועמים כאחד" החל בלב המרכזי, שבו מופיע דגל אוקראינה, ועד לבבות הולכים וקטנים קטנים משני הצדדים ליצירת אפקט של תלת ממד. פלטת הצבעים מחברת בין דגלי אוקראינה ובריטניה כשהלבבות מופיעים בתכלת, כחול וורוד על רקע צהוב. הימדה עבד לפי העקרונות "ביחד", "חגיגה" ו"קהילה" בעיצוב שימחיש את הזרועות הפתוחות שמושיטה קהיליית האירוויזיון גם לאוקראינה - הזוכה בתחרות הקודמת, שלא יכלה לארח את התחרות השנה בגלל המלחמה הנמשכת עם רוסיה. עיצוב הבמה נעשה בשיתוף חברות קריאייטיב אוקראיניות והתמקד במרכיבים התרבותיים ובקווי הדמיון שבין אוקראינה ובריטניה.

הבמה באירוויזיון 2023 (צילום: Nick Robinson/BBC, צילום מסך eurovision.tv)
צילום: Nick Robinson/BBC, צילום מסך eurovision.tv

הבמה באירוויזיון 2023 (צילום: Nick Robinson/BBC, צילום מסך eurovision.tv)
צילום: Nick Robinson/BBC, צילום מסך eurovision.tv

פרשני אירוויזיון מושבעים השוו את הבמה לסוג של חללית חדשנית, שתנוע ותשתנה כל הזמן ותספק אינספור התרחשויות שונות ומשונות מכל זווית צילום. "זה ייראה עתידני כמו קופסה דוממת שברגע אחד מתעוררת לחיים", אמר אחד מהם. ואפרופו התעוררות, את הבמה השיקו, לפני כעשרה ימים ורגע לפני טקס ההכתרה שלהם, המלך צ'ארלס ואשתו המלכה קמילה. הזוג המלכותי ביקר בארנה בליברפול וחשפו את הבמה באופן רשמי בלחיצת כפתור משותפת. אפשר רק לצפות למופע ראווה פירוטכני חדשני עם אינסוף אלמנטים מפתיעים; משעמם זה כנראה לא יהיה.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)