האחות הבכורה, מעצבת פנים, ביצעה את התכנון, העיצוב וניהול הבנייה; האח, יזם הייטק ועו"ד, עסק בכל הקשור לגיוס משקיעים, חוזים, ניהול התקציב והכספים; והאחות שגרה בפארוס ניהלה את הביצוע ואת הקשר עם הרשויות המקומיות ומנהלת את הקומפלקס החדש גם כיום.
הבנייה ארכה כ-12 חודשים והתפרשה על תקופה של 18 חודשים, שכן בארבעה חודשים מתוכם לא בוצעה עבודה כלל כדי לאפשר למלונות השכנים לארח את הנופשים שלהם בחודשי הקיץ.
מאחר שמדובר בבנייה חדשה, היה צורך לגייס אדריכל לפרויקט לצורך הגשות לעירייה המקומית וקבלת היתרי בנייה. את התכנון הבסיסי והעמדה על גבי המגרש ביצעה סיגל סיוון ידוב, מעצבת פנים במקצועה, ולאחר מכן עם האדריכלית המקומית, גב' אפי צנה, הוכנו כל תוכניות בנייה ע"פ כל חוקי הבנייה השמרניים והמסורתיים שבמקום והיא זו שטיפלה בכל התרי הבנייה. בני המשפחה החליטו לעשות שוב שימוש בשמו של הקומפלקס הראשון שבנו Sivanis, שם המשפחה עם הטיה יוונית, שם שצבר מוניטין ותדמית חיובית בקרב האורחים.
סגנון הבנייה של המתחם כפרי, יווני ומסורתי, ממש כמו הסגנון בעיירה שבה הוא ממוקם. לסגנון המסורתי הוכנס טאץ' מודרני המתבטא בצבעי התריסים והחלונות ובאריחי הבריכה השונים מהנהוג במקום.
כל הדירות הוגדרו מראש כבעלות שטח זהה, כ-40 מ"ר לכל דירה, והוחלט למקם על המגרש הטרפזי שלושה מבנים – בשניים ארבע דירות, ובמבנה הפונה אל הים שש דירות. המבנים מחוברים זה לזה באמצעות פרגולות אווריריות מעל גרמי המדרגות ליצירת חיבור ביניהם.
הדירות מלבניות כולן, וכולן מעין סוויטות פתוחות, אך העמדתן תוכננה כשונה כדי לייצר עניין ויזואלי במבנים וגם כדי לבנות בהתאם לכל חוקי הבנייה הנוקשים בעיירה. כתוצאה מכך הוגדרו חמישה טיפוסי דירות שונים.
במבנה הראשון, שש דירות תוכננו בשני מפלסים – במפלס הכניסה אזור השינה והרחצה, ובאמצעות קיר נמוך בוצעה הפרדה מהמפלס התחתון שבו הסלון, המטבח הקטן והיציאה למרפסת.
טיפוס אחר של דירות בעל שני מפלסים מיקם את חדר השינה והסלון במפלס התחתון, כשהמיטה והספה פונות כל אחת למרפסת נפרדת כדי לראות את הנוף לכנסייה במבט ישיר, ובמפלס הכניסה העליון המטבח ואזור הרחצה וההלבשה. לדירות אלו תוכננו שתי מרפסות קטנות.
טיפוס אחר של דירות הוא דירות עם הפרדה באמצעות קיר בגובה 1.8 מ' בין מתחם השינה והרחצה כדי לתת יותר פרטיות.
הטופוגרפיה התלולה מעט של המגרש אפשרה לעצב את המתחם באופן אוורירי ומעניין, המבנה כולו (560 מ"ר) תוכנן כמבנה מדורג, כל דירה תוכננה במפלס אחר מהדירה הצמודה לה, ובכך נוצרה תחושה של פרטיות בדירות החולקות קיר אחד עם הדירה השכנה. הטופוגרפיה התלולה נוצלה גם עבור בניית מתחם מנוחה ורביצה ציבורי מעל הבריכה, שעוצב עם פרגולה לבנה, מנורות במבוק וספה אפורה ענקית.
כל דירה תוכננה כך שתהיה פרקטית, נוחה, מסודרת ונקייה, קלה לתחזוקה ועמידה – נבחרו חומרים איכותיים שאמורים להחזיק לטווח ארוך. למרות גודלו הקטן של המטבח בכל דירה, הוא צויד בכל המכשור החשמלי הרלוונטי ובכל הכלים הנדרשים ליצירת ארוחות שלמות.
לצד הבנייה בסגנון המסורתי היווני, פנים הדירות עוצב באופן מינימליסטי ומעט מודרני, סגנון מעט בוהו שיק בשילוב גוונים בהירים, ונעשה שימוש בחומרים טבעיים כגון עץ אלון, במבוק וראטן. הרצפה חלקה בגוון אפור בהיר ושולבו אלמנטים מודרניים, כמו ברזים שחורים ותקרה כהה בחלק מהדירות.
"היה חשוב לנו לשדר תחושה של ריזורט רגוע, לתת לאורח תחושה שהוא לן בדירה בסגנון יווני, אך עדיין עדכני", מספרת המעצבת סיגל סיוון ידוב, עיצוב הפנים בוצע על פי הסגנון הקיקלאדי, כלומר בנייה פנימית של פריטי הריהוט באמצעות בלוקים ויציקות בטון, וכך נבנו כל המיטות, השידות שלצדן, ארונות עם מידוף, בסיסי הספות וצדיהן, מבנה המטבחים, ברים גבוהים לקפה של בוקר, מבני הארונות והמשטחים בחדרי הרחצה, המקלחונים ועוד. כל פריטי הריהוט שהוצבו בדירות תוכנן בהתאמה אישית, בהתאם למבנה הדירה ולתוכנית העיצוב שלה".
מעל הבנייה והטיח, היא מספרת, עושים שימוש בחומר מיוחד הנקרא צמנטגוניה, מעין מלט משולב חומר גמיש וחלק המחליק את המשטחים. חומר זה עמיד למים ולחומרים שונים וניתן לנקותו בקלות, ונעשה בו שימוש גם בחדרי הרחצה במקום אריחים, ומנו גם בוצעה כל הרצפה בכל המבנה כולל במדרגות – המראה המתקבל הוא כמו של בטון מוחלק, אך בפועל החומר רך ועדין יותר.
"הבנייה בוצעה בסגנון הזה גם כדי לספק את החוויה של חופשה בבית יווני וגם כדי לחסוך בעלויות של ריהוט ואבזור הדירות – לא נרכשו כמעט רהיטים למעט שולחנות וכיסאות מסוגים שונים", אומרת סיוון ידוב, "החיסכון המשמעותי בא לידי ביטוי גם לאורך זמן, בתחזוק הדירות בשל עמידותו הטובה של החומר. אתגר מעניין במיוחד הוא רכישת פריטי הריהוט, גופי תאורה, החפצים והכלים", היא מספרת, "היות שפארוס הוא אי קטן עם מעט מאוד חנויות עצוב, נדרשה הזמנת פריטי ריהוט, אבזור וסטיילינג ממקומות שונים כמו אתונה וסלוניקי ביוון, ספרד, פורטוגל, סין ופריטים שונים אף הובאו מישראל".
כל החלונות, התריסים, הדלתות ודלתות היציאה למרפסות בוצעו בעץ מלא בהתאמה לסגנון הבנייה היווני באי, אך עם טוויסט שונה מעט וצבעוניות מודרנית יותר. לכל בניין נבחר צבע שונה לתריסים, הבניין הראשי והגדול בכניסה נבצע בצבע כחול אפור כהה, שונה מהכחול הקיקלאדי המפורסם; לבניין האמצעי, המחבר בין שני הבניינים האחרים, נבחר הצבע האפור; והבניין השלישי נצבע ירוק אפור מנטה עדין. הבניין המרכזי מתחבר לשנים האחרים באמצעות פרגולות עץ רחבות בצבע האפור, כמו צבעי העץ של הבניין המרכזי.
"אחרי שנים שבהן אני מעצבת בתים עבור לקוחות על פי סגנונם ואופיים, הייתה לי חוויה נהדרת לבנות קומפלקס כה גדול ומורכב בסגנון האהוב עלי", היא מסכמת, "קיבלתי הזדמנות להביע את עצמי ולהציג את היכולות שלי, ובמקום לבחור לעצב את כל הדירות באופן זהה של צבעים, טקסטיל ותאורה, בחרתי לייצר עיצובים שונים לדירות, כל אחת בהתאם למבנה שלה. זה אמנם ייצר המון עבודה וביצוע, ורכש מורכב ומגוון, אבל הסיפוק הוא אדיר. העבודה הייתה מיוחדת מאוד מאחר שתכנון העיצוב פנים נעשה כבר בראשית תכנון הקומפלקס. עם תכנון המבנה הדירה הראשוני כבר ראיתי איך יתבצע עיצוב הפנים ומה יהיה הסגנון, זו תחושה נהדרת של חופש יצירתי מההתחלה".
ואם תהיתם לגבי המחיר, ביולי-אוגוסט דירה במתחם תעלה לכם 400-350 יורו ללילה, ואילו באפריל-יוני וספטמבר-אוקטובר 250-140 יורו ללילה.
תכנון ועיצוב פנים: סיגל סיוון ידוב
אדריכלות: Effy Tsene