LIVING
LIVING

מחסן אבן תת קרקעי הפך למבנה מגורים מעוצב

כדי להרחיב את בית המגורים שנמצא לא רחוק מהחומה הגדולה בסין החליטו להשתמש במחסן שנבנה במאה שעברה. לקירות האבן הטבעית, שנחשפו ושומרו, נוספו בנייה מודרנית ועיצוב מינימליסטי, והתוצאה מלאת שיק

מערכת living | living | פורסם 23/04/19 08:00 
6 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud

8 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
המבנה המשופץ וברקע בית המגורים הראשי|צילום: Jonathan Leijonhufvud

אדריכלים מומו אנדראה דסטרו ומרגרט דומקו מ-MDDM STUDIO שבסיסו בבייג'ינג הפכו מבנה אבן שנבנה באמצע המאה שעברה, חלקו תת-קרקעי, לתוספת מרשימה לבית מגורים. הפרויקט נמצא באזור הררי מצפון לבירת סין, לא רחוק מהחומה הגדולה. מבנה המגורים הראשי נמצא בחלקו הדרומי של המגרש, והאדריכלים חיברו בינו ובין התוספת במנהרה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

המבנה, שגודלו 21X11 מטר וגובהו 4 מטרים, נבנה מאבן טבעית ושימש לאחסון פירות. במהלך השיפוץ נבנו בו ארבעה חדרי שינה, לכל אחד מהם צמוד חדר רחצה, חלל ציבורי הכולל מטבח וסלון, וכן מוסך. האדריכלים החליטו להבליט את ייעודו המקורי של המבנה ואת קירות האבן, אך לאפשר לכמה שיותר אור טבעי לחדור לתוכו ולהימנע מפגיעה בנוף הנשקף מהבית הראשי.

18 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
13 - בית בסין, ג, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
22 - בית בסין, ג, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
4 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
24 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
מול קיר הזכוכית הוכשרה מרפסת רחבה|צילום: Jonathan Leijonhufvud
19 - בית בסין, ג, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
2 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
קירות האבן המקוריים שומרו|צילום: Jonathan Leijonhufvud
1 - בית בסין, ג, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud

חלקים גדולים מקירות האבן הטבעית נחשפו ושומרו והם יוצרים ניגוד מרשים למבנה החדש, העשוי מבטון מוחלק, ולקירות המחופים טיח לבן. בצד הצפוני הוחלף קיר האבן בחזית זכוכית הנמשכת לאורך הסלון ופינת האוכל. מול חזית הזכוכית הוכשרה הקרקע והפכה למרפסת גדולה. באותו צד גם נבנה מוסך, הנכנס לתוך המבנה כמו קופסת עץ.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הגג החדש מורכב משני לוחות בטון המנותקים מקיר האבן בשני גבהים שונים. הגג הצפוני התחתון מכסה את הסלון ואת המוסך והוא משמש גם כמרפסת. הוא קצר יותר מקיר האבן כך שנוצר שבמזרח ובמערב נוצרו שתי חצרות. הגג הדרומי, הגבוה יותר, מוסט למערב כדי לאפשר מעבר למרפסת שעל הגג התחתון וכדי שלא יטיל צל על הגינה המזרחית. הרווח בין שני הגגות מאפשר לאור טבעי רב יותר לחדור לחלקו המרכזי של הבניין ומשפר את האוורור הטבעי בעונות החמות.

15 - בית בסין, ג, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
21 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
קיר המוסך חופה עץ|צילום: Jonathan Leijonhufvud
17 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
9 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
האח נבנתה במיוחד|צילום: Jonathan Leijonhufvud
10 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
20 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
11 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
המטבח כולל דלפק כהה ומרשים|צילום: Jonathan Leijonhufvud
23 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
12 - בית בסין, ג, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
16 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
אחד מחדרי השינה|צילום: Jonathan Leijonhufvud

האח שנבנתה במיוחד והדלפק השחור במטבח הם המוקד של החלל הציבורי הפתוח, וחיפוי העץ של המוסך יוצר רקע חם לאזור הישיבה. שלוש מדרגות מובילות למסדרון המחבר את ארבעת חדרי השינה, המרוהטים בסגנון מינימליסטי עם משטח מוגבה למזרן וחלונות גבוהים. כשמשקיפים מהבית הראשי נראים שני הגגות הצפים המכוסים בצמחייה המוסיפים למראה המרהיב של החומה הגדולה.

14 - בית בסין, ג, עיצוב MDDM STUDIO
חלונות גבוהים ועיצוב מינימליסטי|צילום: Jonathan Leijonhufvud
5 - בית בסין, ג, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
7 - בית בסין, ג, עיצוב MDDM STUDIO
צילום: Jonathan Leijonhufvud
3 - בית בסין, ג, עיצוב MDDM STUDIO
חדר הרחצה הצמוד לחדר השינה|צילום: Jonathan Leijonhufvud
2 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
תוכנית המחסן שהפך למבנה מגורים|שרטוט: MDDM STUDIO
3 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
המבנה הראשי והתוספת, מבט מלמעלה|שרטוט: MDDM STUDIO
1 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
שרטוט: MDDM STUDIO
4 - בית בסין, עיצוב MDDM STUDIO
שרטוט: MDDM STUDIO

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן