עיצוב הבית
עיצוב הבית

כך מוכרים בית של 1,300 מ"ר על 5.5 דונמים

אחרי שנתיים של שיפוצים בני הזוג הגיעו למסקנה שהבית גדול מדי לשני אנשים. לקראת המכירה צילם שי וליץ את הנכס והוא מגלה מה עושים בדרך לעסקה של מיליוני דולרים

שי וליץ | living | פורסם 23/05/19 08:00 
בית בארהב, תמונת כסף חצר אחורית
"תמונת הכסף" - התמונה שתרשים קונים פוטנציאליים|צילום: שי וליץ
בית בארהב, חצר אחורית
כל השטח צוחצח לקראת הצילומים. החצר האחורית|צילום: שי וליץ

שני שערים עם שומרים עברתי בדרכי אל הבית באחד הרחובות האקסקולסיביים בעיר בחוף המערבי של ארצות הברית. את הרכב החניתי מחוץ למתחם הבית, ששטחו 5.5 דונמים, מכיוון שביומיים האחרונים המקום קורצף ביסודיות. את פני קיבלו בעלת הבית והמתווך – האיש שהזמין אותי לצלם את הנכס לקראת מכירתו.  

הבית, נודע לי, נבנה בשנת 2001 ונרכש בשנית ב-2014. במשך שנתיים בני הזוג הרוכשים שיפצו את הבית מהיסוד ועיצבו אותו מחדש, אבל עכשיו החליטו למכור אותו. הם הגיעו למסקנה שבית של 1,300 מ"ר הוא גדול מדי לשני אנשים, בעיקר לאחר שילדיהם הבוגרים בחרו שלא לבנות בית בשטח. בסיור שערכו לי בעלת הבית והמתווך, היא סיפרה שארבעה אנשים עובדים יום בשבוע רק כדי לתחזק את השטחים מחוץ לבית.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

כשמצלמים בתי יוקרה בסדר גודל כזה צריך להבין איך הלקוח הבא חושב ובעיקר איך לגרום לו לחוש שהוא "רוצה את זה". המשימה מורכבת במיוחד כי בשלב זה הנכס הענקי עם עשרות החדרים העומד למכירה בדרך כלל ריק ברובו, ורק מעט חדרים רוהטו לטובת הצילומים. למרות זאת, בצילומים אני צריך ליצור תחושה שזה בית שאנשים גרים בו. העיצוב היוקרתי של הבית הזה הוסיף לאתגר: בבית נעשה שימוש רב בעץ כהה ש"בולע אור". היינו צריכים להשתמש בתאורה רבה כדי להבליט אותו, ובו זמנית לא לפגוע בתחושה שיוצר העיצוב האפלולי.

בית בארהב, חזית
חזית הבית|צילום: שי וליץ

בית בארהב, כניסה
ארבעה אנשים עובדים יום בשבוע לתחזוק השטח. הכניסה|צילום: שי וליץ

את הצילומים התחלתי בכניסה לבית והחצר הקדמית. האתגר בצילומים אלה הוא להמחיש את הגודל העצום, השווה בגודלו לשני בתים אמריקאיים ממוצעים, המאפשר חניה לעשרות כלי רכב – אם ארבע החניות הסגורות לא מספיקות. נכנסתי פנימה כדי לצלם את הכניסה הענקית שבה גרם מדרגות המוביל לקומה השנייה (אחד משני גרמי המדרגות בבית) ותלוי בו נברשת באורך כמה מטרים שעוצבה במיוחד. רצינו לצלם את האור הטבעי הנכנס לבית מהחלונות הגדולים, אבל השעה כבר הייתה 3 אחרי הצהריים ונאלצנו להשתמש בתאורת סטודיו כדי לדמות אור טבעי.

בית בארהב, ג, מבואה
מנורה שעוצבה במיוחד. המבואה וגרם המדרגות|צילום: שי וליץ
בית בארהב, מטבח
גימורי עץ מרשימים. המטבח|צילום: שי וליץ

בית בארהב, פינת אוכל
פינת האוכל משקיפה לבריכה|צילום: שי וליץ

בבית יש שישה חדרי שינה גדולים, כולל חדר השינה הראשי בקומה השנייה המשקיף אל החצר האחורית ומגרש הגולף המפורסם של השכונה. צילום חדר השינה התמקד באור השוטף את החדר ובנוף - הרי בית יוקרה נמדד גם במיקום שלו ובנוף הנשקף ממנו. כל אחד מתשעה חדרי הרחצה מעוצב בפריטים של מותג על שונה, משאנל ועד ג‘וצי. היה חשוב להבליט בצילומים את ההשקעה בפרטים הקטנים, וזה לא קל, הן בגלל החלונות הקטנים והן בגלל השימוש בחומרים רבים, כמו אבן, שיש, ציפוי זהב, מראות ואמבטיות שחורות.

המטבח בבית קטן יחסית לבתי פאר, אבל הוא מתאפיין בגימורי עץ מרשימים בעבודת יד. מאחורי המטבח המושקע מסתתר מטבח נוסף, כך שהכלים המלוכלכים לא הורסים את המראה המושקע. הצילומים בפינת האוכל הדגישו את האור הטבעי ואת מראה הבריכה והחצר הענקית הנשקף ממקומות רבים בבית. בנוסף יש בבית חדר קולנוע עם 12 מקומות ישיבה מפנקים, כמה סלונים, חדר ביליארד עם בר וטלוויזיה שנמצאת מאחורי המראה, משרד עם ספרייה, חדר כביסה ענקי ובו כמה מכונות כביסה ומייבשים וחדר נפרד לעוזרת הבית.

בית בארהב, חדר קולנוע
חדר קולנוע עם 12 מקומות ישיבה מפנקים|צילום: שי וליץ
בית בארהב, חדר ביליארד
חדר הביליארד|צילום: שי וליץ

בית בארהב, חדר שינה ראשי
חדר השינה הראשי|צילום: שי וליץ

לקראת השקיעה נערכנו לצילום התמונה הראשית, הנקראת גם "תמונת הכסף" או "תמונת גיבור", ומיועדת להרשים לקוחות מתעניינים. אני נוהג לצלם את התמונה הזו בשעות הערב ולשלב כמה חשיפות בטכניקות שונות עם תאורה ועריכה מתקדמת כדי למקסם את הפוטנציאל של התמונה. לאחר שהתמקמנו היה לנו עוד כשעה עד לשקיעת השמש, ולכן החלטנו ללכת לקנות קפה. כשהצעתי לבעלת הבית להביא לה משהו לשתות או לאכול, היא התעקשה לתת לי כסף. לא יכולתי להתווכח עם אישה בשנות ה-80 לחייה וקיבלתי ממנה שטר של 100 דולר לקניית כוס קפה שעולה פחות מ-4 דולרים.

בית בארהב, הנוף ממרפסת של החדר שינה הראשי
הנוף ממרפסת חדר השינה הראשי|צילום: שי וליץ

בית בארהב, חדר רחצה ראשי
חדר הרחצה הראשי|צילום: שי וליץ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

לאחר שסיימנו את הקפה השמש התחילה לשקוע וניגשנו לצילומים. בשלב זה החלק הקל הוא להאיר את הבית והאתגר הוא למצוא את האיזון בין תאורה מלאכותית למראה טבעי. הצילומים נמשכו יומיים, אבל ההשקעה בהם ובשיפוץ שערכו בעלי הבית השתלמה – הבית נמכר ב-2018 ברווח, בסכום השווה לכמה עשרות מיליוני שקלים. 

שי וליץ הוא צלם המתמחה בצילום אדריכלות ועיצוב פנים

סוכנות תיווך: דינו סאטהלנטה ושר גרופ

עיצוב פנים: דניאל ריוס

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן