הלוקיישן: פניקס, אריזונה.

בני הבית: נדב, 35, בעל עסק "סולרה" לסוככים מתקדמים ופרגולות ממונעות. שירה, 38, מנהלת כספים בחברת "סולרה" ועורכת דין עצמאית הנותנת ייעוץ לחברות בארץ. דניאל המתוק בן 3 ואיה המקסימה בת שנה. חיים באריזונה חמש שנים.

המשפחה (צילום: צילום ביתי)
ד"ש מאריזונה. משפחת רוזן | צילום: צילום ביתי

עיצוב: בבית, שגודלו כ-178 מ"ר, בוצע שיפוץ נרחב לפני שבני המשפחה עברו להתגורר בו. כשרכשו את הבית מצבו היה רעוע ותכנונו הפנימי לא התאים לצרכיהם. נדב גייס את הבעלים של סטודיו לעיצוב ואדריכלות, רון שינקין, חבר ילדות מהארץ, לתכנן ולעצב אותו עבורם. תהליך התכנון נעשה בארץ ובשלבי הבנייה הגיע שינקן לאריזונה.

אחד ממאפייני הבנייה בארה"ב, הינו היעדר עמודים עיקריים וקורות נושאות בבית. התכנון הפנימי מתאפיין בחללים סגורים המשמשים לפונקציות השונות, כגון חדר למטבח, חדר לפינת האוכל וכו'. לכן, הוחלט לאחד את החללים על ידי שבירת מספר קירות במרכז הבית, לפתוח ולרווח את החלל הציבורי. המהלך חייב את חיזוקו של המבנה הקיים. לצורך כך תמכנו את הבית באמצעות קורות פלדה שנשארו חשופות והפכו לחלק מקו העיצוב המתועש שמלווה את הבית.

המטבח (צילום: צילום ביתי)
כאן אוהבים לבשל ולטעום מהסירים | צילום: צילום ביתי
מנורות במטבח (צילום: צילום ביתי)
מנורות תעשייתיות מאירות את משטח העבודה | צילום: צילום ביתי

סלון (צילום: צילום ביתי)
משטחי עץ שהיו זרוקים בצדי האנגרים פורקו והורכבו מחדש | צילום: צילום ביתי

לשיפוץ היו מגבלות תקציב שמתבטאות באופי הבית, היה צורך לחשוב יצירתי ולשלב פתרונות אלטרנטיביים. משטחי עץ הזרוקים בצדי האנגרים הגדולים פורקו ללוחות עץ והורכבו מחדש. רצפת הבית, שהיתה במקור פרקט במצב אובדני, פורקה, ורצפת הבטון שנגלתה מתחתיה לוטשה ונצבעה מחדש. במטבח נבנה אי מרכזי, שממוקם במרכזו של חלל מעבר, באופן שיוצר תנועה תמידית סביבו, דבר שמותאם לבעלי הבית שאוהבים לבשל ולטעום. ההשראה לצורת המקלחת העגולה של ההורים עוצבה בהשראת שירה, שהייתה בהריון מתקדם בעת הבנייה.

אחת מדרישות התכנון בשכונה היא גג משולש בחזית הבית. ולכן, בקריצה לדרישה התכנונית, בוצע חיתוך לייזר בצורת משולש בקיר הברזל המחופה בפח חלוד, ואור דק עובר דרכו. בנוסף, בארה"ב נהוג להבליט את מספר הבית בחזית, אז כמחווה, החלטנו להגדיל את המספר בצורה משמעותית. וחזית כפולה בכניסה יוצרת הצללה על הבית - דבר בעל ערך רב באריזונה.

בסיום השיפוץ היו מי שהביעו תמיהה לנוכח העוף המוזר בנוף המקומי. אבל לאחר מספר שבועות החלו האנשים לעכל את הבית ולאהוב אותו. דיונים רבים ואוהדים נכתבו עליו ברשתות החברתיות המקומיות.

שירות של בעלי מקצוע: בארה"ב פופולרית שיטת הייצור ההמוני שמוזילה מאוד את ערך הפריטים. קנייה של פריט סטנדרטי, בגודל סטנדרטי ומתוך מגוון גדול - היא מאוד משתלמת. בארץ - תכנון חלון נעשה לפי מידות בהזמנה. כאן נהוג לתכנן לפי גודל החלונות הנמכרים בהום דיפו ובכך לחסוך כסף רב.

חדר הרחצה (צילום: צילום ביתי)
אמא הייתה בהריון וקיבלה השראה עיצובית | צילום: צילום ביתי

כיור בחדר הרחצה (צילום: צילום ביתי)
"חדר משחקים" על הקיר | צילום: צילום ביתי

בילוי ביתי: בחלל הציבורי שהוא הסלון, וגם ליד האי במטבח.  

חדר אהוב: אוהבים לבלות במטבח ולאכול מהסירים.

5 הפריטים האהובים בבית: האי במטבח, קיר המתכת בחזית, הדשא בחצר האחורית. המזגן (פיניקס כמובן) והמקלחת.

הפריט הכי חדש שרכשתם: כל יומיים אנחנו רוכשים פריט לבית. השבוע קנינו פרחים חדשים לאדניות.

הייתם רוצים לשנות בבית: בתקרה - בחלק שלא נגענו בו בשיפוץ הראשון, נוצרה רטיבות והיא עוברת שיפוץ בימים אלו.

חדר ילדים (צילום: צילום ביתי)
וכאן ישנים ומשחקים בכיף | צילום: צילום ביתי

פינה ישראלית בבית: בכל מקום שישש בלאגן.

מזכרות מהארץ: בעיקר תמונות עם מסגרות, שעוד מעט נעלמות מהעולם.

דברים שמזכירים לכם את הארץ: הבישול כמובן, הריח שאופף את הבית כשהסיר מונח על האש. 

הכי מתגעגעים: לבני המשפחה, אם כי הם מבלים כאן די הרבה. יש להם חדר מסודר עם מקלחת ושירותים. מתגעגעים גם לחברים וכמובן לים.

הבית הוא המקום שבו אתה חי או איפה שהלב נמצא? הלב שלנו נמצא היכן שאנחנו נמצאים, הבית הוא מקום שמקנה לנו הגנה ונותן לנו פינה לטפח את הקן המשפחתי. השורשים היו ויהיו תמיד בארץ.

כך בנינו: שלבי בניית הבית בסרטון המצורף: 

במדור הקודם: המטבח האינדונזי של ליאת בבאלי
לכל הכתבות במדור רילוקיישן

מכירים ישראלים שחיים בחו"ל וישמחו להשתתף במדור רילוקיישן? כתבו לנו