הלוקיישן: מרסיי, בירת חבל פרובנס שבדרום מזרח צרפת.

הנפשות הפועלות: הילה ששון (35), ארז פינטוק (36), ושני הכלבלבים אולבבו וגמבא. ארז הוא שף פטיסייר בוגר הקורדון בלו, והילה היא מעצבת תיקי קונספט ובעלת המותג lulu baluloo. בני הזוג עזבו את הארץ ב-2014, התגוררו שלוש שנים וחצי בפריז ובחצי השנה האחרונה במרסיי.

הדירה: "מדובר בדירה משופצת ששטחה 50 מ"ר, וזהו שיפור מטורף יחסית לדירות הקטנטנות שהתרגלנו אליהן בפריז. הדירה ממוקמת בקומת הקרקע בבניין דו קומתי, ממש בראש הגבעה מול הכנסייה המפורסמת basilique de notre dame de la garde. בחרנו את הדירה בגלל האי הגדול במטבח, שחיוני לעבודתו של ארז, וכמובן גם בגלל שהייתה משופצת לטעמנו".

דמי השכירות: 950 יורו, שהם כ-3800 שקלים. המחיר כולל את כל החשבונות. דמי השכירות נחשבים די יקרים לאזור, ולרוב משלמים על דירה בגודל שלנו כ-800 יורו. 

עיצוב הדירה: "הדירה הושכרה במצב מעוצב למדי, ולמעשה היינו צריכים רק לשלב בה את הפריטים שהופכים כל דירה בעולם לבית שלנו. כבר שנים אנחנו נודדים מעיר לעיר בארץ ובעולם עם פסלונים, תמונות ופריטים אהובים, שאת רובם הבאנו איתנו כבר בשבוע הראשון של המגורים בדירה כי רצינו להרגיש בבית כמה שיותר מהר. הפריטים שלנו השתלבו בצורה מושלמת והיום כבר קשה לומר מה שלנו ומה לא".

רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
הרחוב במרסיי שבו נמצאת הדירה | צילום: הילה ששון
רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
הילה ששון וארז פינטוק. נודדים כבר שנים | צילום: הילה ששון

רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
50 מ"ר חמימים ומוקפדים | צילום: הילה ששון

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

פער בין פנים לחוץ

מהן ההשפעות של סגנון הבנייה או העיצוב המקומי על פנים הבית?
"הדוגמה הבולטת ביותר להשפעת סביבת המגורים על עיצוב הבית היא בצבעים. אם בפריז הבית שלנו נטה יותר לגוני שחור ואפור, החיים במרסיי המוארת והחמה שלחו אותנו לצבעים בהירים ומוארים יותר כמו צהוב, לבן ואפור בהיר. מצד שני, השפה העיצובית שלנו תמיד הייתה מודרנית ואולם במרסיי, אולי בגלל הקירבה לבזיליקה העתיקה והמפוארת של העיר, יוצא שהסגנון של הבית מאוד שונה מהסביבה החיצונית. בעוד הבית מואר, משופץ ומעוצב בשפה מודרנית, החוץ שלו שונה. האזור ותיק יחסית, והבנייה החיצונית והצפופה לא מזכירה את מה שנמצא בפנים".

פנים הבית שלכם דומה לבתים סמוכים?
"יכול היות. האזור שבו אנחנו חיים נמצא באופן קבוע בשיפוצים פנימיים של דירות. כל פעם דירה אחרת עוברת תהליך דומה של שיפוץ תוך שימור המראה החיצוני של הבית שהוא מיושן, ברוח הסביבה הים תיכונית".

יש בבית מאפיינים ישראליים כלשהם?
"לא וכן. כשעברנו לצרפת לא יכולנו לקחת איתנו פריטי ריהוט כבדים והם נשארו מאופסנים במרתף של ההורים. במהלך השנים, אחרי כל ביקור בארץ מצאנו את עצמנו חוזרים עם עוד ועוד דברים שהתגעגענו אליהם ונשארו מאחור. יש לנו שלוש תמונות קטנות של האמן עמית שמעוני - שולמית אלוני, יצחק רבין ודוד בן גוריון. השלישייה הזאת הולכת איתנו לכל מקום והיא מעין מזוזה פרטית שלנו.

"בכל בית של ישראלים שביקרנו בו בצרפת, מאד בולטת נוכחותם של מוצרים ישראליים בחדר הרחצה. השמפו, המרכך, הסבון, מרכך הכביסה, תמיד יהיו מישראל, ואפילו עם מדבקת מחיר של סופר פארם או רמי לוי. כנראה שריח זה משהו שתמיד מזכיר את הבית".

רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
צילום: הילה ששון
רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
מבואת הכניסה. שלוש תמונות שהן כמו מזוזה | צילום: הילה ששון
רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
צילום: הילה ששון
רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
צילום: הילה ששון
רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
המטבח. לא גדול, אבל תכליתי מאוד ויעיל | צילום: הילה ששון

רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
צילום: הילה ששון

מרסיי דומה לחיפה ואשדוד

יש דברים באזור מגוריכם שמזכירים לכם את ישראל?
"מרסיי מאוד מזכירה לנו את ישראל, ובפרט ערי חוף כמו אשדוד וחיפה שבהן גם חיינו. אחרי 3.5 שנים בפריז היה מאוד מרגש לקבל קצת ויטמין D ולחזור לחיות בעיר ים תיכונית, אבל עכשיו אחרי שהחמסין היכה בנו אנחנו קצת מתגעגעים לאפרוריות הפריזאית ולאקלים האירופאי הנוח שכולל גשם בקיץ".

מהו הבילוי האהוב עליכם בבית?
"אנחנו אנשים שמאוד אוהבים את הבית ורוב הפעילות שלנו מתרחשת כאן. החלל המשותף של המטבח והסלון הוא ללא ספק לב הבית והמקום הכי נעים להיות בו. ארז השף עובד במטבח המאובזר, והילה יוצרת בפינת עבודה מושלמת שמשקיפה החוצה ושואבת השראה מהנוף".

האם קיימים הבדלים מהותיים בתהליך מעבר דירה בצרפת לעומת תהליך מעבר דירה בישראל?
"הדירות המושכרות בצרפת נחלקות לשני סוגים: דירות לא מרוהטות כלל או דירות מרוהטות עד הפרט האחרון, כולל אפילו קופסאות פלסטיק לאוכל. לנו תמיד נוח יותר לבחור את האופציה של הדירות המרוהטות. זה מאפשר לנו מעבר קל בלי יותר מדי חבילות. בכל דירה שגרנו בה בצרפת תמיד מצאנו כלי מטבח - צלחות, סירים וסכו"ם, ואפילו מגבות, מצעים ושטיחי אמבט. מה שלא תמיד קיים, וזה נכון יותר לפריז, הן מכונות כביסה. כנראה בגלל חוסר מקום. לכן מומלץ לשים לב ולהשתדל לבחור דירה שממוקמת בקרבת מכבסה".

רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
ארז במטבח. פטיסייר באווירה ים תיכונית | צילום: הילה ששון
רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
פינת העבודה של הילה. מול הנוף | צילום: הילה ששון
רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
צילום: הילה ששון
רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
צילום: הילה ששון

רילוקיישן מרסיי (צילום: הילה ששון)
צילום: הילה ששון

בעלי מקצוע מנקים אחריהם!

האם יש פריט מאוד פופולרי מאפיין שאפשר למצוא כמעט בכל בית בצרפת?
"מכונת קפה! הצרפתים חולים על קפה של קפסולות. מנגד שנינו ממש לא אניני קפה, בלשון המעטה, אז מכונת הקפה שמגיעה עם הדירה תמיד הופכת למשהו שסתם תופס מקום על המדף".

האם ישנם הבדלים בהתנהלות מול אנשי מקצוע וספקים, לעומת ישראל?
"כשאנחנו צריכים עזרה של שרברב או איש מקצוע אחר אנחנו יוצאים מאוד מרוצים. העבודות תמיד מקצועיות מאוד, ורוב הפעמים הבית נשאר נקי יותר משהיה קודם. אנשי המקצוע מאוד מקפידים להשאיר סביבת עבודה נקייה אחריהם. בפריז היה מאוד קל לקבל משלוחים בדואר. חבילה מאסוס, איביי או אמזון הייתה מגיעה תוך יומיים ואפילו פחות. במרסיי המצב שונה ומרגיש כאילו חזרנו שנות אור אחורה".

מתגעגעים לישראל?
"מתגעגעים למשפחה ולחברים. לזה אין תחליף. מתגעגעים גם לשפה, ליכולת לדבר באופן משוחרר בלי לחשוש מטעויות, או לא להבין לפעמים איך דברים עובדים – למשל למה שהדוור ישאיר לי חבילה מהדואר אצל השכן, וממתי הבולנז'ר מקצה הרחוב נחשב שכן?"

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק