LIVING
LIVING

הרצליה: מהפך לווילה משנות ה-70

חלונות גדולים יותר, גרם מדרגות אוורירי וצבע לא שגרתי במטבח הפכו את הווילה המיושנת לבית מעודכן ומואר. את הטוויסט הוסיף חדר הרחצה של ההורים

מערכת living | living | פורסם 30/12/19 10:00 
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 18
יחידת ההורים. חדר הרחצה מופרד בקירות זכוכית|צילום: גדעון לוין

בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 2
מבט מהסלון אל המטבח והכניסה|צילום: גדעון לוין

בני זוג בשנות ה-30 לחייהם ושני ילדיהם (בן 5.5 ובת 3) עברו לבית שנבנה בשנות ה-70 בהרצליה על ידי אדריכל לא ידוע. שטחו של הבית 250 מ"ר והוא כולל ארבע קומות ומוקף בגינה ששטחה 50 מ"ר. בני הזוג רצו בית מודרני, שיתאים לשגרה שלהם כיום ובעתיד, ופנו למעצב גל גרבר. השיפוץ המקיף כלל החלפת מערכות האינסטלציה והחשמל, ריצוף, חלונות, חיפויים ועוד, ונמשך 3.5 חודשים. עלות השיפוץ הייתה 850 אלף שקל (כולל מערכות אינסטלציה וחשמל חדשות, חלונות, פתרונות קונסטרוקטיביים לקבלת מפתחים גדולים יותר, עבודות ריצוף וחיפוי, מערכות מיזוג, מטבח וריהוט). העלות נמוכה יחסית בזכות ניהול נכון של התקציב והנחות שונות, מסביר גרבר.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 1
מזנון הטלוויזיה נבנה במיוחד|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 5
דלת הכניסה והמטבח|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 12
האי מורכב מבסיס ירוק ומשטח עבודה לבן|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 9
באי משולבים מדפי מתכת|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 16
צילום: גדעון לוין

"הבית היה מאוד חשוך עם מעט חלונות בקומת הכניסה (בעיקר במטבח) ודלת זכוכית לגינה קטנה", מספר גרבר. "השאיפה הייתה ליצור מפתחים גדולים ככל האפשר, להכניס כמה שיותר אור טבעי וליצור מבט של כמעט 180 מעלות לגינה היפה, שהייתה מתוחזקת יפה על ידי הדייר הקודם". קומת הכניסה הייתה מחולקת לשני מפלסים, והם בוטלו. הרצפה חופתה בפרקט. מימין לדלת הכניסה המטבח, ומשמאל פינת עבודה ושירותי אורחים. המטבח, שתוכנן על ידי גרבר ונבנה על ידי נגר, בנוי בצורת רי"ש הפוכה בתוספת אי. צלע אחת כוללת ארונות גבוהים בצבע בהיר, והצלע השנייה כולל ארונות נמוכים בצבע ירוק עם משטח עבודה לבן. ידיות הארונות נחרטו ב-CNC ובקצה משטח העבודה יש מדפי מתכת שחורים בשילוב זכוכית. גם האי מורכב מבסיס ירוק ומשטח עבודה לבן. הכיור מותקן על האי, ויש לידו מקומות ישיבה.

בקיר השחור שמשמאל לדלת הכניסה קבועות שתי דלתות – אחת מובילה לשירותי האורחים והשנייה לפינת עבודה, שבה גם יש מקום לאחסון תיקים ומעילים. בין המטבח לסלון ניצב שולחן אוכל מלבני. שני עמודים קונסטרוקטיביים, שהבטון שמהם הם בנויים נחשף, הפכו לחלק מעיצוב החלל, והם מפרידים בין המטבח והסלון. הסלון מרוהט בספה בצבע ורוד-כתום, כורסה אפורה ושולחנות מתכת. על הקיר תלויה תמונה שגרבר צייר בטוש שחור על פלטת עץ שנותרה מהמטבח.

בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 7
הכניסה לשירותי האורחים|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 8
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 15
שירותי האורחים|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 11
שולחן האוכל|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 43
העמודים הקונסטרוקטיביים הפכו לאלמנט עיצובי|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 13
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 6
בסלון תלויה תמונה שגרבר צייר בטוש שחור על פלטת עץ שנותרה מהמטבח|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 17
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 14
גרם המדרגות הוחלף בגרם מדרגות שחור עם מדרכי עץ אלון ומעקה סורגים אוורירי|צילום: גדעון לוין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

במקום מדרגות השיש המסיביות הותקן גרם מדרגות שחור עם מדרכי עץ אלון ומעקה סורגים אוורירי. בקומה השנייה נמצאים חדרי השינה והרחצה. בחדרי הילדים הוחלפו החלונות והריצוף. שני הילדים ישנים כרגע בחדר אחד, שבו נצבעו הקירות באפור ולבן. חדר הרחצה של הילדים הוגדל על חשבון המסדרון. מעל ארון הכיור, שנבנה במיוחד, יש נישה שהפכה לארון עם דלתות הזזה מחופות מראה.

שני חדרים אוחדו ליחידת הורים גדולה, שבתוכה חדר רחצה המופרד בקירות זכוכית עם מסגרת ברזל שחורה. בחדר השינה יש ארון קיר לבן ולידו כורסה ושטיח. המיטה הלבנה צמודה לקיר שנצבע בירוק. חלקו השני של הקיר נמצא בחדר הרחצה, המחופה כולו באריחים ירוקים. בחדר הרחצה יש נישה מוקפת במסגרת מתכת שחורה ובתוכה מדפי מתכת שחורים, וארון כיור מעץ ליבנה שנבנה במיוחד. מכיוון שמעל הארון יש החלון, הותקנה עליו מראה המסתובבת ב-180 מעלות שתכנן גרבר ויוצרה בקאי דיזיין.

בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 47
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 45
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 37
שני הילדים ישנים ביחד|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 44
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 45
חדר הרחצה של הילדים|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 46
ישה שהפכה לארון עם דלתות הזזה מחופות מראה|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 47
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 31
יחידת ההורים|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 32
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 33
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, עיצוב גל גרבר - 34
ארון קיר ופינת התארגנות|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 21
צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 19
במקום מראת קיר מראה המסתובבת ב-180 מעלות שתכנן גרבר|צילום: גדעון לוין
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר - 20
צילום: גדעון לוין

בקומה הרביעית (קומת גלריה) הוחלפו התשתיות ונעשו שינויים מעטים מכיוון שכרגע היא לא בשימוש. בעתיד היא תשמש כיחידה לאחד הילדים. בנוסף יש בבית מרתף, שהפך לחדר משחקים.

עיצוב: סטודיו גל גרבר

 

רשימת מכולת

ספה בסלון – 10,100 שקל, Sits בקונטסרסט

שולחן אוכל – 3,800 שקל, קונטסרסט

כיסאות אוכל – 850 שקל לכיסא, עיצוב הכסא והבר

כיסאות בר – 1,100 שקל לכיסא, עיצוב הכסא והבר

מזנון טלוויזיה – 6,500 שקל, קאי דיזיין בהזמנה מיוחדת

בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר, לפני שיפוץ -12
הכניסה לפני השיפוץ|צילום: גל גרבר
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר, לפני שיפוץ - 10
המטבח לפני השיפוץ|צילום: גל גרבר
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר, לפני שיפוץ -11
הסלון לפני השיפוץ|צילום: גל גרבר
בית בהרצליה, ג, עיצוב גל גרבר, לפני שיפוץ - 10
חדר ההורים לפני השיפוץ|צילום: גל גרבר

 

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן