כשנכנסים למלון לאונרדו בוטיק בירושלים, שנפתח לפני כמה שבועות, מתקבלים במוזיקה אוריינטלית, שטיחים בעבודת יד, גוונים חמים וטפטים מרהיבים שמעניקים לחלל אופי ישן ומקומי. לצדם ניצבים דווקא רהיטים קלילים בסגנונות שונים וממגוון חומרים, המוסיפים למלון ניחוח בינלאומי. בעיצוב המלון שולבו אלמנטים ישנים לצד חדשים, כהים לצד בהירים, ואותנטיים לצד טרנדיים ליצירת אווירה ירושלמית, עדכנית ואפנתית. אל תפספסו את הספרייה הנעימה שבקומה העליונה, את המסעדה החגיגית והרבגונית שבקומה התחתונה ואת פינות הישיבה הנעימות שפזורות בחללים הציבוריים של המלון.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

מלון בוטיק עם אופי ירושלמי

מעצב פנים ארי שאלתיאל, שמתמחה בעיצוב בתי מלון בארץ ובחו"ל, כבר עיצב מספר מלונות לרשת "לאונרדו בוטיק" מבית פתאל, ולפני כשנה התבקש לתכנן את הסניף הירושלמי שיצטרף למשפחה. "ביקשו ממני להתאים את הקו העיצובי שמאפיין את מלונות הבוטיק של הרשת לאופי הירושלמי לפי ראות עיניי. מבחינתי המשמעות הייתה קודם כל לעצב מלון אלגנטי, יוקרתי ואיכותי ואחר כך להתאימו לירושלים, שהיא סיפור בפני עצמו. העיר מאופיינת באדריכלות מכל מיני תקופות, ובשילוב ייחודי של דתות, טעמים וריחות שמתחברים יחד לסיפור אחד מרתק. לכן חשבתי שזה יהיה נכון ליצור מלון בסגנון אקלקטי שיספר את הסיפור של העיר בראייה אדריכלית, ולנוע על קו התפר שבין הסגנון העתיק למודרני", מסביר שאלתיאל. הביצוע ארך חמישה חודשים בלבד.

למלון שלוש קומות ובהן 74 חדרים ושטחים ציבוריים, הכוללים לובי, שני חדרי ישיבות, לאונג', מסעדה, ספרייה, חלל עבודה משותף, חדר טיפולים זוגי, חדר כושר וחצר קטנה ואינטימית. הלובי הראשי נמצא בקומת הכניסה וניצב בו דלפק הקבלה שמעוצב כולו בשחור אלגנטי ומאחוריו קיר בחיפוי מוזהב עם דוגמה מעודנת. לשמאלו יש פינת ישיבה קטנה להמתנה, מצדה האחד מעבר לחדרים ומצדה השני גרם מדרגות ספירלי בשחור דרמטי ומסקרן המלווה בגוף תאורה שיצר אומן ניפוח זכוכית בלגי.

לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
לובי | צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי

תחושה של גן קסום

בקומה התחתונה תוכננו פינות לאונג' שונות עם עמדות חופשיות לשתייה חמה וקרה ונשנושים קלילים. גופי תאורה מפליז מעטרים את הקירות ובחלל מפוזרות ספות וכורסאות בחום, אפור וירוק. התקרה צבועה בשחור והרצפה מחופה באריחים דמויי פרקט בדוגמת מעוינים המוסיפים טקסטורה מהודרת דמויית רצפות עץ ישנות. בהמשך מתגלה מסדרון רחב שמצדו האחד תוכננה מסעדת המלון, שעוצבה כפטיו יצירתי וירוק שאי אפשר להתעלם ממנו. "רצינו ליצור תחושה של גן קסום, משהו שיפתיע את האורחים וייחרט בזיכרונם", מספר שאלתיאל. קירות החלל חופו בטפט צבעוני שיצרה מעצבת הטקסטיל תמר ברניצקי , ועליהם תלויות מראות המגדילות את החלל. כדי לחלק את החלל הפתוח והגדול עוצבו מחיצות ברזל ומהתקרה נתלו משרביות בדוגמה גיאומטרית. סביב השולחנות ניצבים כיסאות בסגנון סקנדינבי עם רגלי מתכת וספסלים מרופדים רחבים.

לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
לאונרדו | צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
מסעדת המלון עוצבה כפטיו יצירתי וירוק | צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי

הפסיפס של ירושלים

בצדו השני של המסדרון, מול המסעדה, יש שני חדרי ישיבות המופרדים מהחלל המשותף במחיצות קלילות בשילוב זכוכית. בין שני החדרים ניצבת מחיצה נוספת, שאפשר להזיז כדי ליצור חדר אחד גדול לכנסים ולאירועי בוטיק. כל פינה בחלל נוצלה כדי להעשיר את החוויה של אורחי המלון, לגרות את חושיהם ולחבר את החלל העדכני לעיר הייחודית שבה הוא שוכן. את קיר המסדרון מקשטת תמונה ענקית של האמן גיל גורן, שצילם כ-1,500 תמונות של ירושלים, הדפיס אותן על קוביות עץ בגדלים שונים ויצר מהן פסיפס מרשים באורך של כ-10 מטרים המציג פינות שונות המאפיינות את העיר, ומבטאות את הצבעים והטקסטורות שלה. 500 קוביות קטנות נוספות פוזרו במסדרונות בית המלון. "פירקנו את הקונספט של גיל גורן לגורמים, וכך דרך הטיול במלון ניתן לגלות את העיר ולמטה לראות את התמונה הגדולה", מפרט שאלתיאל. בקצה המסדרון יש ספריית יין מסקרנת שמוארת בתאורה פנימית ומציגה לראוווה את אוסף היין של המלון, הכולל יינות של יקבי בוטיק מקומיים.

לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
תמונת פסיפס של גיל גורן המורכבת מצילומים של ירושלים | צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
אוסף היין של המלון | צילום: איה בן עזרי

<< רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

ג'קוזי פרטי בחדרים

חדרי האורחים נמצאים במפלס הכניסה ובמפלס העליון, שבו האורחים יכולים ליהנות מחלל משותף הכולל ספרייה גדולה שבה ספרי אמנות, עיצוב ותיירות, ופינות ישיבה מפנקות בסגנון אקלקטי. שולחן עץ גדול משמש עמדת עבודה משותפת לאורחי המלון. גם בחדרים שולבו מספר סגנונות וחומרים כדי לייצר מראה הרמוני המשלב בין ישן לחדש. הקירות חופו בטפט בטקסטורה המדמה קיר ישן ונבחרה רצפה בגון עץ כהה. בחדר בולט גב המיטה, המרופד בשחור קטיפתי למראה עשיר ועדכני, בנוסף לגופי תאורה דומיננטיים בגוונים כהים וכיסאות מודרניים בגוונים בהירים היוצרים קונטרסט ומראה קליל וצעיר. בחלק מהחדרים יש ג'קוזי פרטי הפונה לכיוון החצר המשותפת אך מוסתר ממנה באמצעות מחיצות עץ. בחוץ נמצא ג'קוזי רחב משותף תחת גזיבו שעשוי בעבודת ברזל בארוקית. מסביב נשתלו עצי פרי וצמחי תבלין ושולבו כדים ופסלים מיוחדים.  

לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
ספרייה גדולה שבה ספרי אמנות, עיצוב ותיירות | צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
לאונרדו (צילום: איה בן עזרי)
חדר הכושר של המלון | צילום: איה בן עזרי
אין תמונה
קיר הפייסבוק של שירלי