LIVING
LIVING

תל אביב: להוסיף קריצה לעיצוב השקט

על רקע הגוונים השקטים וצמרות העצים הנשקפות מהחלון הגדול הוסיפו המעצבים פריטים יוצאי דופן כמו ספרייה מהאוטו הישן, דלת בגוון עז ודלתות רשת. זו התוצאה המוצלחת

מערכת living | living | פורסם 25/03/19 14:15 

דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
המטבח הפך למרכז הבית|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
צילום: שי אפשטיין

בני הזוג – שניהם מהנדסים וחוקרים בתחומי המדעים – מתגוררים עם בנם הקטן (ומחכים ללידת ילד נוסף) – בבניין ישן באחת השכונות הצפוניות בתל אביב. בדירה, ששטחה כ-120 מ"ר, 4.5 חדרים. על השיפוץ היו אחראים אדריכל ירון ברונשטיין ומעצבת הפנים לירון ברכה ברונשטיין – בני זוג ושותפים לעסק ("ברונשטיין ברכה אדריכלות ועיצוב"). "הדירה מאוד מוארת ויש בה שלושה כיווני אוויר", מספרים המעצבים. שיפוץ הדירה נמשך שישה חודשים מתחילת תהליך התכנון ועד כניסת הדיירים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

"חזון העיצוב של הדירה הושפע מהשיח בין הדיירים ובינינו", אומרים ברונשטיין וברכה ברונשטיין. "לשיפוץ הדירה נבחרו חומרים וגוונים עדינים המשדרים תחושה של שקט ורוגע. יחד אתם נעשה שימוש מדויק ומחושב בספקטרום כהה יותר של גוונים פחות צפויים ומפתיעים, כמעין דגשים המקנים אופי לרקע שעליו הם נשענים וכקריצה המשקפת את חוש ההומור הבריא של הדיירים". השיפוץ כלל העברה של המטבח מחדר סגור למרכז הדירה כהמשך רציף לחלל הסלון, הפיכת המטבח הישן לחדר עבודה וחדר שירות, הוספת שירותי אורחים במרכז הדירה ושינויים בחלוקת חדרי השינה והרחצה.

דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
צילום: שי אפשטיין

בין המבואה לחדר העבודה יש ארון דו כיווני המשמש מצד המבואה לאחסון נעליים ומהצד השני יש בו מקום למעילים, ארונות סגורים ומדף תצוגה. המבואה מובילה לחלל הציבורי הכולל סלון, פינת אוכל, מטבח ופינת עבודה. "כדי לשמור על מסגרת התקציב וכחלק מחזון העיצוב החלטנו לעשות שימוש חוזר בעץ ליבנה בעל גוונים עדינים ובהירים. הבחירה בסנדוויץ' ליבנה איפשרה גם שימוש מחושב בקנט (הצד שבו אפשר לראות את סיבית העץ הלבוד) החשוף והאסתטי", הם מסבירים. "באמצעות חשיפת דופן החומר יצרנו מסגרות וקומפוזיציות שונות המדגישות את החלוקה הפרקטית של כל רהיט". בפריטי העץ שולבו גם פרטי מתכת ורשת הלבנה בטקסטורה עדינה. כקונטרסט תלויים במטבח מדפי ברזל שחורים. המנורות משמשות גם לחלוקת החלל הפתוח לאזורים שונים בחלל הפתוח. כך, למשל, מעל האי תלויות מנורות ארוכות המזכירות סימני קריאה. מנורות אחרות תוכננו במיוחד כדי להאיר את עבודות האמנות.  

דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
מדפי מתכת שחורים|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
אדנית במזנון הטלוויזיה|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
ספרייה מרכב הפיג'ו הישן והאדום של בני הזוג|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
חדר העבודה|צילום: שי אפשטיין

מהכניסה אפשר לראות את פינת האוכל והסלון, שבקצהו חלון גדול ודרכו נראות תמרות העצים. סמוך לחלון, בתוך מזנון הטלוויזיה, נבנתה אדנית מיוחדת ובה נשתל דקל קנציה. "קרני השמש החודרות מבעד לתריסים שומרות על בריאות העץ", אומרים המתכננים.

במקביל לחומרים ולגוונים הבהירים ברחבי הדירה הוצבו אלמנטים שונים בגוונים עזים, כמו הספרייה הייחודית שיצר המעצב רונן וסרמן ("אישפח") משאריות של רכב הפיג'ו הישן והאדום של בני הזוג. בקצה פינת העבודה, סמוך למטבח הפתוח, יש דלת מהרצפה לתקרה בגון חציל עמוק, המובילה לחדר השירות.

דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
דלת בגוון עז מובילה מחדר העבודה לחדר השירות|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
חדר הילדים|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
חדר הרחצה של הילדים|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
חדר ההורים|צילום: שי אפשטיין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

קירות חדר הרחצה של הילדים חופו באריחים בצבע כחול קובלט עז. הקירות בחדר הרחצה של ההורים חופו באריחים לבנים עם מילוי רובה כהה והותקנו ברזים שחורים. גם קירות שירותי האורחים חופו באריחים לבנים עם מילוי רובה כהה. מנורה תקרה פינתית יחידה מטילה צללים המתכתבים עם רשת המתכת הלבנה בארון הכיור.

דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
חדר הרחצה של ההורים|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
שירותי האורחים|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין, תוכניות
תוכניות אדריכליות|שרטוט: ירון ברונשטיין ולירון ברכה ברונשטיין
_OBJ_OBJ_OBJ

תכנון ועיצוב: אדריכל ירון ברונשטיין ומעצבת הפנים לירון ברכה ברונשטיין – ברונשטיין ברכה אדריכלות ועיצוב

רשימת מכולת

סט שולחנות קפה לסלון – 3,000 שקל, בדוסה רהיטים

כיסא ראטן שחור – 1,850 שקל, TEMA SHOP

שטיח בסלון – 8,500 שקל, רנבי

פופים – 199 שקל לאחד, פוזיטיב

שטיח בפינת עבודה – 690 שקל, פוזיטיב

כיסא בר – 790 שקל לאחד, פיק אפ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן