LIVING
LIVING

ת"א: סטודנטית קנתה דירת 80 מ"ר ועשתה שיפוץ משגע

במשך שנה היא השכירה את הדירה כדי לתכנן שיפוץ שיתאים לה בדיוק. עכשיו, במקום הסלון הצנוע ומהטבח הנפרד שנבנו בדירה בשנות ה-50, יש בה סלון מואר, מטבח מרווח בצבע אופנתי וחדר עבודה נוח

לימור קלר, LIVING | LIVING | פורסם 27/12/21 07:00  | עודכן 27/12/21 09:31
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי - 13
הסלון תחום בחלון הגדול שמשקיף על העץ|צילום: איתי בנית

דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי - 8
עיצוב המטבח החל בשיש הירוק כהה המשמש למשטחי העבודה וחיפוי הקיר|צילום: איתי בנית

סטודנטית צעירה רכשה דירה ישנה במרכז תל אביב, ובמשך שנה השכירה אותה וניצלה את הזמן לבחון את רצונותיה וצרכיה ולתכנן דירה שתתאים לה באופן מיטבי. הדירה, שגודלה 80 מ"ר, נמצאת בבניין שנבנה בשנות ה-50, בתקופה שבה הסלון היה צנוע והמטבח היה בחלל נפרד. היא הייתה חשוכה, חולקה לחדרים רבים ומול הכניסה הייתה מרפסת שירות ארוכה ולא מנוצלת כראוי. לתכנון השיפוץ פנתה הדיירת לאדריכלית פלורנסיה מיצ'לי, וביקשה סגנון מודרני, אופנתי ופרקטי. התהליך, שנמשך כחצי שנה, התמקד בחיבור בין השטח הפרטי והציבורי וכלל הריסה של כל מחיצות הפנים, חידוש התשתיות, החלפת האלומיניום והריצוף ותכנון של כל הריהוט ועבודות הנגרות.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי - 12
קיר מחופה לבנים חשופות בכניסה לבית|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג - 11
חדר העבודה מוקף קירות זכוכית|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג - 9
מטבח ירוק בהיר|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי - 10
שולחן האוכל מורכב מרגל טראצו המכילה אגרגטים בגון השיש במטבח ופלטת זכוכית|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי - 14
ליד החלון בסלון הותקן ספסל ארוך עם מקום לאחסון|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי - 15
יחידת אחסון שתכננה האדריכלית, העשויה מעץ אדר (מייפל) וראטן|צילום: איתי בנית

בכניסה לבית יש קיר מחופה לבנים חשופות בגודל 20X40 ס"מ, ומול דלת הכניסה נמצא חדר עבודה תחום בקירות זכוכית בפרופיל ברזל. קורת הבטון המקורית בקצה המסדרון נוקתה והושארה חשופה. בקצה המסדרון נמצא חלל הציבורי: משמאל המטבח ובהמשך הסלון. המטבח ("הצריף של רוני הנגר") בנוי בשני קווים מקבילים – קו ארונות גבוהים, ודלפק שקצהו מעוגל. ביניהם, מתחת לחלון, יש נישה נמוכה שבולטת מקיר הבניין ושימשה בעבר לכיריים, והותקן בה ארון למכשירי חשמל. בחירת החומרים והצבעים, מספרת מיצ'לי, החלה בשיש ירוק כהה המשמש למשטחי העבודה וחיפוי הקיר מעל הכיור. "אהבנו את מראה האבן והחלטנו שסביבו ייבנה המטבח. אפשר לומר שהוא מחולל המטבח", היא אומרת. בהתאם לכך נבחר הצבע הירוק הבהיר לארונות, ונוספו לו כיסאות בר ורודים ומנורת פליז. מימין למטבח ניצב שולחן אוכל שנבנה בהזמנה מיוחדת (סטודיו טאני מור) ומורכב מרגל טראצו המכילה אגרגטים בגון השיש במטבח ופלטת זכוכית. סביב השולחן ניצבים כיסאות עם מושבי ראטן.

"אחת הסיבות שהדיירת התאהבה בדירה היא החלון המערבי הגדול בקצה הדירה", מספרת מיצ'לי. במקור קורה בגובה מטר חילקה את החלל לשניים, וחסמה את החלון, ובמהלך השיפוץ היא נוסרה הקורה לגובה המינימלי בהתאם לדרישות ההנדסיות, והקונסטרוקציה חוזקה בקורות ובעמודי ברזל. כעת הסלון תחום בחלון הגדול שמשקיף על העץ, ומתחת לחלון הותקן ספסל ארוך עם מקום לאחסון. בחלון הותקן סורג בגובה תקני, וכך ניתן לפתוח אותו לרווחה. ליד הקיר הניצב נבנתה יחידת אחסון שתכננה האדריכלית, העשויה מעץ אדר (מייפל) וראטן וכוללת גם את המזגן ומסך הטלוויזיה. קירות הבית צבועים בגוני חול - מלבן שבור בחלל הציבורי ועד טונים עמוקים יותר של חול בעומק הדירה, והסלון מרוהט בספה מעוגלת ושולחן אבן.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

 

דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי - 16
בחלון חדר השינה הותקן פרופיל לבן|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי - 1
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג - 2
קיר זכוכית מפריד בין חדר השינה לחדר הרחצה|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג - 5
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג - 4
. הקירות חדר הרחצה חופו באריחים ורודים |צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג - 3
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג - 6
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג - 7
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג - 18
חדר הרחצה הנוסף|צילום: איתי בנית

חדר השינה נמצא מאחורי קיר הבלוקים, באזור שבו לפני השיפוץ הייתה מרפסת שירות עם חלון רחב. במהלך השיפוץ הותקן בחלון פרופיל לבן, והמיטה הוצבה מתחתיו. מצדו האחד של חדר השינה נבנה חדר ארונות ומצדו השני, לאורך החלון הארוך, חדר רחצה. בין חדר השינה לחדר הרחצה מפריד קיר זכוכית שקופה למחצה. הקירות חדר הרחצה חופו באריחים ורודים בגודל 10X10 ס"מ והוצבה בו אמבטיה פרי סטנדינג עם ראש גשם תקרתי. בהמשך המסדרון נמצא חדר רחצה נוסף, ובו חלקם התחתון של הקירות מחופה באריחי טראצו וחלקם העליון באריחים מלבניים בצבע טורקיז המודבקים לגובה. החדר בקצה המסדרון משמש כחדר משחקים.

 

קבלן: יאיר חומש ואבי מועלם א.ר.מ.י הנדסה יזמות ובניה בע"מ

תאורה: קרני תכלת

דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג, תוכנית
תוכנית השיפוץ|שרטוט: פלורנסיה מיצ'לי
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג, לפני שיפוץ - 1
המטבח לפני השיפוץ|צילום: פלורנסיה מיצ'לי
דירה בתל אביב, עיצוב פלורנסיה מיצ'לי, ג, לפני שיפוץ - 2
הדירה לפני השיפוץ|צילום: פלורנסיה מיצ'לי
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן