LIVING
LIVING

השרון: הפכו את הבית הכפרי לווילה מודרנית

בני הזוג התלבטו אם להרוס את הבית הישן והחליטו להשאיר את קווי המתאר ולבנות עליו וילה מודרנית. המבנה חופה באריחי בטון עם קירות זכוכית וביחידת ההורים נבנה חדר ארון מטריף

מערכת living | living | פורסם 03/03/20 10:00 
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 14
הרהיטים נקנו באיטליה|צילום: עומרי אמסלם

בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 34
חדר ארונות עם דלתות זכוכית|צילום: עומרי אמסלם

בני זוג בשנות ה-30 המאוחרות לחייהם, הורים לשלושה ילדים קטנים, ביקשו לשפץ את ביתם שבשרון, שנבנה לפני כ-30 שנה על ידי אדריכל לא ידוע. לתכנון הפרויקט הם פנו לאדריכל ירון אלדד. גודל המגרש 650 מ"ר, ושטח הבית, שכולל שלוש קומות, הוא 270 מ"ר. "בתחילת הפרויקט הייתה דילמה אם להרוס את הבית ולתכנן מחדש או להשאיר את הבית הקיים ולהפוך אותו מבית בעל סגנון כפרי לבית בעל קו מודרני", מספר אלדד. "במהלך התכנון הראשוני הבנו שכדאי להשאיר את קווי המתאר של הבית הישן ולבנות על גביו". הרעיון המרכזי של האדריכל היה בעצם לעטוף את הבית הכפרי הקיים בקופסה חדשה ומודרנית. התהליך – כולל תכנון, הוצאת היתר בנייה וביצוע – נמשך כשלוש שנים.

במהלך השיפוץ נהרסו רוב הקירות החיצוניים ובמקומם נבנו קירות זכוכית כדי לחבר את הבית לחצר. חזיתות הבית חופו בפלטות בטון, והמפתחים שונו והורחבו. קירות הפנים פורקו והחלל תוכנן מחדש. הוחלט לשמר את זוויות השיפוע של הגג אבל ליצור תקרת פנים מודרנית. "גובה התקרה נמוך יחסית ולכן נמנעתי מהנמכות גבס, והדבר הוסיף מורכבות בתכנון התאורה ובכלל", מסביר האדריכל. "במהלך השיפוץ נסעתי עם בעלת הבית למילאנו לקבל השראה לבחירת הריהוט. בסופו של דבר הזמנו דרך ספקים ישראלים רהיטים של חברות על איטלקיות", הוא מוסיף.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 5
מדרגות בטון מובילות לבית|צילום: עומרי אמסלם

בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 25
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 24
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 28
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 6
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 12
הרצפה בקומת הכניסה מחופה פרקט|צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 15
המטבח בנוי בשני קווים מקבילים|צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 13
אי עם משטח אבן וכיור אבן|צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 17
פינת האוכל פונה לחצר|צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 30
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 18
קירות הזכוכית מחברים את הבית לחצר|צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 16
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 19
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 32
שירותי האורחים|צילום: עומרי אמסלם

משער הכניסה מובילות לבית מדרגות בטון שבצדיהן מפלי מים. בכניסה לבית יש מבואה בגובה כפול עם סקיילייט גדול. החלל הכפול נוצר על ידי הריסת חדר שהיה באזור הכניסה ופתיחת גג הרעפים וכך נוצרה חוויית כניסה עוצמתית. הרצפה בקומת הכניסה מחופה בפרקט אלון, היוצר ניגוד לפלטות הבטון המוחלק בחצר, התואמות לחיפוי הבטון החיצוני של הבית.

מימין לכניסה נמצא החלל הציבורי הפתוח הכולל סלון, מטבח פינת אוכל וכן שירותי אורחים. המטבח הלבן תוכנן בשיתוף חברת בופי, ובנוי בשני קווים מקבילים. קו אחד כולל ארונות גבוהים ונמשך לכיוון הסלון. הקו השני כולל אי עם משטח אבן, כולל כיור אבן. האי משמש כמשטח העבודה המרכזי ויש בו גם ארונות ומקומות ישיבה. ליד המטבח נמצאת פינת האוכל התחומה בשני קירות זכוכית הפונים לחצר.

בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 7
צילום: עומרי אמסלם

בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 8
פינת העבודה|צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 33
חדר רחצה|צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 10
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 9
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 35
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 31
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 29
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 27
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 26
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 4
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, ג, עיצוב ירון אלדד - 3
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 2
צילום: עומרי אמסלם
בית בשרון, עיצוב ירון אלדד - 20
צילום: עומרי אמסלם
_OBJ

הבית בנוי בחצאי מפלסים. מהסלון ניתן לרדת חצי מפלס לאזור המרתף, המשמש כחלל משחקים ולימודים לילדים. במפלס הביניים נמצאים חדרי השינה של הילדים וחדר רחצה משותף שבעתיד אפשר יהיה לחלק לשניים. במפלס העליון נמצא יחידת ההורים וחדר ילדים נוסף עם חדר רחצה צמוד. יחידת ההורים כוללת חדר ארונות ובו לכל הארונות יש דלתות זכוכית.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

עיצוב: אדריכל ירון אלדד

מפקח: אבי יום טוב - עומראור ניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי

נגרות: מוטי לאטי

 

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן