עיצוב הבית
עיצוב הבית

להסתכל על הווילות מלמעלה: הצצה ל-5 דירות יוקרה במרכז הארץ

יש מטרז' בשפע, החומרים משובחים, הגימורים מוקפדים, הנוף עוצר נשימה והמחירים כוללים שמונה ספרות לפחות - ככה בונים את הדירות היפות בישראל כשהתקציב הוא לא אישיו

שהרון היבש, LIVING | LIVING | פורסם 26/09/21 15:00  | עודכן 27/09/21 14:06
פנטהאוז בנתניה - 32
עיצוב תהילה שלף|צילום: שי גיל
דירות יוקרה, עיצוב פנים יעל גל - 7
עיצוב יעל גל|צילום: עודד סמדר

בסוף אוגוסט דווח ב"תוכנית חסכון" שהדוגמנית יעל שלביה ובן זוגה המיליארדר ברנדון קרוף, שעד לא מזמן התגוררו בשדרות רוטשילד בתל אביב, עברו לפנטהאוז במגדל פריים בפארק צמרת בעיר. ובעוד שבשדרות רוטשילד שילמו בני הזוג שכר דירה של 75 אלף שקל בחודש, לפי התוכנית "ערב טוב", עכשיו הם משלמים 150 אלף שקל בחודש תמורת פנטהאוז מרוהט ששטחו 840 מ"ר.

פארק צמרת שאליו עברו בני הזוג הוא שכונה הכוללת רחוב אחד ובו 12 מגדלים (בנייתו של הבניין האחרון עתידה להסתיים באמצע שנת 2022). השכונה הפכה בשנים האחרונות ליעד מבוקש ויוקרתי והמחירים בה גבוהים במיוחד. מי שמסתפק בשכירת דירה ובה 2 חדרים וחצי, ללא מרפסות, ישלם 9,000-7,000 שקל בחודש. עבור דירת 5-3 חדרים תתבקשו לשלם בין 8,000 ל-25 אלף שקל בחודש, ועל חצי קומה 70-30 אלף שקל בחודש. "אין דירות פנויות. שכר הדירה במתחם עלה לאחרונה בכ-15-10 אחוז, ולמרות זאת כל דירה שיוצאת לשוק מושכרת תוך מספר ימים. המחירים במגדלים יציבים ורק הולכים ועולים", אומרת שרון כהן, יועצת נדל"ן המתמחה במגדלי היוקרה בפארק.

מה לגבי מחירי קנייה?

"טווח המחירים תלוי, כמובן, בגודל הדירה ובקומה שהיא ממוקמת בה, והוא מתחיל ב-3 מיליון שקל לדירות קטנות ללא מרפסות. מחיר של דירת 5-4 חדרים הוא 5-10 מיליון שקל, ומחירו של פנטהאוז ייחודי ומושקע מאוד מגיע ל-250 מיליון שקל".

איך את מסבירה את המחירים?

"המתחם יושב בנקודה מרכזית, על שני צירי תנועה עיקריים, שהופכים אותו לנגיש וקל לצאת ממנו לכל מקום. אני גם חושבת שיש בו תחושה של חו"ל, האווירה ייחודית והאוכלוסייה מגוונת וכוללת אנשי הון ומשפט, הייטקיסטים, מפורסמים וגם הרבה משפחות עם ילדים. יש במתחם מרכז קניות, בית ספר חדש וגני ילדים. כמו כן יש תוכנית לבניית בית כנסת. ברוב המגדלים יש בריכה, חדר כושר, אולם דיירים ושומר 24/7, ואלה גורמים מושכים לדעתי. יש פה תחושה של יוקרה ושלווה. הדירות מושקעות, ותוסיפי את שטח הדירה, רמת חומרים ואיכות גימור, נוף מהמם לים או לצד האורבני של תל אביב. כל אלה הם אלמנטים חשובים שהופכים דירה לדירת יוקרה".

פארק צמרת הוא כמובן לא המקום היחידי בארץ שבו אפשר למצוא דירות יוקרה. הנה הצצה לכמה דירות כאלה בתל אביב ובנתניה - השטח מתחיל ב-240 מ"ר (לא כולל מרפסות), הגימורים משובחים, הנוף עוצר נשימה והמחירים כוללים שמונה ספרות לפחות.  

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

לראות את הזריחה מחדר השינה ואת השקיעה מהסלון

רוב דירות היוקרה נמסרות לדיירים במצב של מעטפת – קירות, תקרה ורצפה, כך שלדיירים והמעצבים אין מגבלות בתכנון החלוקה הפנימית. מעצבת הפנים יעל גל מסיירת איתי בדירה שעיצבה, ששטחה 400 מ"ר ועוד 75 מ"ר מרפסת (מפקח: גיא ציוני). הדירה, שנמצאת במגדל יוקרה שתכנן אדריכל משה צור בתל אביב, מתוכננת בצורת האות חי"ת, וגל מיקמה את החלקים הציבוריים לכיוון מערב, ואילו את חדרי השינה לכיוון צפון ומזרח, כך שהדיירים יכולים "לראות את הזריחה מחדר השינה ולהיטען באנרגיה טובה", היא מסבירה.

החלל הציבורי משקיף לכיוון הים, וכולל מטבח ושתי פינות אוכל שניצבות בציר הרוחב של הדירה. ארונות המטבח מרחפים ובעלי חזית מפורניר אגוז כהה, שמחפה גם את הקיר הארוך שמולם. הם מלווים בסדרת חלונות רחבי ידיים שעוטפים את החזית. מול שולחן האוכל הרשמי, בתוך נישה שיוצרים עמודים תומכים, מורכבת שידה בסגנון זהה, והשימוש באותו חומר יוצר במרחב שקט ויזואלי. יחידת אחסון וקירור פתוחה משני הצדדים מפרידה בין שולחן האוכל העגול, המשמש לארוחות שגרתיות לבין פינת המשפחה.

גוף תאורה ייחודי באורך 14 מטר מלווה את אזור האירוח, שכולל את המטבח ואת פינות האוכל. הוא כולל מנורות קריסטל תלויות בגריד גרפי שיצרו גל ובעלת הדירה על בסיס פליז מלבני, שבתוכו משולבת מראה. השימוש בפליז חוזר במקומות נוספים בדירה, למשל ברצפה – שבה פסי פליז מחברים בין אריחי שיש חתוכים בצורות שיצרה המעצבת. בסלון, שממוקם בציר הקצר של הדירה, בולט בר שתכננה גל וגבו מורכב מפסי פליז בעוביים מגוונים וברמת ברק משתנה. גם צורות עגולות חוזרות ברחבי הדירה – מהמראות העגולות על הבר ועד מנורות עגולות ביחידת ההורים ובמרפסת. בחלל השירותים באזור הציבורי קיר אחד מחופה כולו במראה, קיר נוסף והרצפה מחופים בשיש אוניקס שקוף, והתקרה וקיר שלישי מחופים ביריעות עץ.

גשר תלוי שתכנן אדריכל הבניין צור מפריד בין חלקי הדירה. מול נוף העיר תכננה גל מפל מים שנובע מהקיר המחופה כולו באבן חומה, בין פלחי האבן מחברים פסי פליז. את הגשר מלווה סדרה של מנורות תקרה בצורת קו ובצבע פליז.

ביחידת ההורים בחרה גל בפלטת צבעים חמה ושקטה. התקרה מחופה בפרקט בצבע פנינה, הקירות בחדר עטופים בעץ בגוון זהה כדי ליצור הרמוניה ושקט, ולוח ראש המיטה מחופה בבד יוקרתי שיוצר במיוחד לפרויקט. שתי כורסאות מרופדות בבד קטיפה כחול מדגישות את הגובה ואת החיבור לשמים.

מה הופך דירה ליוקרתית?

גל: "הנאה מהמסע ומהתוצאה, השקעה בחומרי גמר ובמעצב בעל ניסיון וידע".

דירות יוקרה, עיצוב פנים יעל גל - 6
החללים הציבוריים פונים לכיוון מערב. עיצוב פנים יעל גל|צילום: עודד סמדר

דירות יוקרה, עיצוב פנים יעל גל - 7
עיצוב פנים יעל גל|צילום: עודד סמדר
דירות יוקרה, עיצוב פנים יעל גל - 5
גב הבר מורכב מפסי פליז. עיצוב פנים יעל גל|צילום: עודד סמדר
דירות יוקרה, עיצוב פנים יעל גל - 9
יחידת אחסון וקירור פתוחה משני הצדדים מפרידה בין פינת האוכל לפינת המשפחה. עיצוב פנים יעל גל|צילום: עודד סמדר
דירות יוקרה, עיצוב פנים יעל גל - 11
עיצוב פנים יעל גל|צילום: עודד סמדר
דירות יוקרה, עיצוב פנים יעל גל - 10
גוף תאורה באורך 14 מטר מורכב ממנורות קריסטל ובסיס פליז. עיצוב פנים יעל גל|צילום: עודד סמדר
דירות יוקרה, עיצוב פנים יעל גל - 4
עיצוב פנים יעל גל|צילום: עודד סמדר
דירות יוקרה, עיצוב פנים יעל גל - 8
עיצוב פנים יעל גל|צילום: עודד סמדר
 

שתי דירות חוברו לאחת

שתי דירות בקומה גבוהה של מגדל המגורים בתל אביב חוברו לדירה ששטחה 340 מ"ר ועוד 45 מ"ר מרפסת, שעיצבה ותכננה אדריכלית אירית אקסלרוד. בעלי הבית ביקשו מהאדריכלית ליצור מרחב חיים גמיש, ללא הפרדות, שיאפשר להם לחיות בדירה כשהיא במצב פתוח כשהם לבד, וגם לסגור חלק מהחללים באמצעות מחיצות ולתחום חלק מהפונקציות כשמגיעים אורחים.

האלמנט המשמעותי בדירה הוא מחיצות מרשת מתכת צבועה בלבן, שמתוחה במסגרת ונעה בתעלות נסתרות בתקרה. הרשת אמנם ממתכת, אבל היא יוצרת תחושה אוורירית ורכה המזכירה בד מחורר, והחומר מאפשר מיסוך של קרני השמש המסנוורות ושליטה מסוימת בכמות האור שחודרת לדירה. כשבעלי הבית מבקשים לפתוח את החלל, הם מסיטים את המחיצה עד שהיא נעלמת לתוך כיס פנימי בקיר, וכשהם מעוניינים במיסוך, הם מניעים את המחיצה למקום המבוקש, ויוצרים מבט מעורפל דרכו. 

המרחב הציבורי כולל מטבח מנירוסטה ואלומיניום, פינת אוכל, פינת משפחה וסלון. שני חדרי אירוח ממוקמים בפנים הדירה. אקסלרוד מתחה ספרייה על גבי הקיר שלאורכו מוטמעות דלתות הכניסה לחדרים, והיא מושכת את תשומת הלב ומדגישה את ציר האורך של הדירה ממזרח למערב.

יחידת ההורים ממוקמת בפנים הדירה, בפינה הדרום-מזרחית, ויש ממנה תצפית נרחבת לעיר. כשהדיירים מעוניינים בפרטיות, הם סוגרים את הדלת, וכשהדלת פתוחה אפשר לראות מהיחידה ישירות לכל אורך החלל הציבורי ועד לים.

הציר המחבר בין שני קצוות הדירה – מהצד המערבי שבו מרפסות הפונות לים, ועד לצד המזרחי בו ממוקמים חדרי השינה – משמש כאלמנט מארגן, ולאורכו אפשר לעקוב אחר השתנות האור הטבעי לאורך היום. בהתאם לציר הזה נבנתה הספרייה, הונחו קורות העץ שמחפות את הרצפה, ותוכננה התאורה.

לדירה נבחרו פלטת צבעים בהירה וחומרים בעלי איכות רפלקטיבית היוצרים דינמיקה עם האור הטבעי. "כשהנוף והאור הם האלמנטים העיקריים בהתייחסות התכנונית לדירה, בחירת החומרים מאפשרת דו שיח מתוחכם בשעות שונות של היום ומתקבל חלל שליו והרמוני, בועה לבנה שמורמת מעל העיר הסואנת", אומרת אקסלרוד.

דירות יוקרה, אקסלרוד אדריכלים - 4
בעלי הבית ביקשו מרחב גמיש, ללא הפרדות. אקסלרוד אדריכלים|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אקסלרוד אדריכלים - 2
אקסלרוד אדריכלים|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אקסלרוד אדריכלים - 3
המחיצות עשויות מרשת מתכת צבועה לבן. אקסלרוד אדריכלים|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אקסלרוד אדריכלים - 5
אקסלרוד אדריכלים|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אקסלרוד אדריכלים - 7
ציר מערב-מזרח הוא אלמנט מארגן בחלל. אקסלרוד אדריכלים|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אקסלרוד אדריכלים - 8
המטבח עשוימנירוסטה ואלומיניום, חומרים המשקפים את האור. אקסלרוד אדריכלים|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אקסלרוד אדריכלים - 9
אקסלרוד אדריכלים|צילום: עמית גרון

דירות יוקרה, אקסלרוד אדריכלים - 10
אקסלרוד אדריכלים|צילום: עמית גרון

חלון תקרה בפנטהאוז

דירת הפנטהאוז בבניין שתכננה אדריכלית תמר פוזיס בדרום תל אביב עטופה בקירות זכוכית דרכם נראים נופיה המגוונים של העיר – צמרות העצים, קו המגדלים, גגות אדומים ובתי יפו. חלון שנפתח בתקרה חוצה את ציר האורך של הדירה, ששטחה 350 מ"ר ועוד 115 מ"ר מרפסות. הוא משתקף במראה המורכבת במסדרון ויוצרת אשליה של המשכיות, ומכניס לחלל אור.

החלק הציבורי מתוכנן כיחידה אחת, נטולת עמודים. בסלון יש פינת אירוח רשמית ופינת משפחה, עם ספה לבנה דו כיוונית שמפרידה ביניהן. בין הסלון למטבח מפריד שולחן אוכל רחב ידיים עם פלטת זכוכית, וסביבו כיסאות עור, חלקם ישנים וחלקם חדשים, לצד כיסאות עתיקים מרופדים שעברו בירושה. כתמי צבע כתמתמים שולבו במרחב בהשראת גגות הרעפים בשכונה: דלת הכניסה, ריפוד הכיסאות וכריות הנוי נבחרו בגוונים שמעניקים למרחב חמימות.

מסדרון שאחד מקירותיו מחופה באבן כורכר מפריד בין החלק הציבורי ליחידת ההורים שתוכננה כלופט. הרצפה בחלק הזה של הדירה מחופה בפרקט לבן. במרפסות שסובבות את הקומה יצרה פוזיס פינות ברוח זן, ובהן פוזרו חלוקי נחל בגוון זהה לזה של הריצוף, כרקע לנגיעות הירוקות של הצמחים ולפסלי בזלת שנאספו לאורך השנים ומפוזרים במרחב.

דירות יוקרה, אדריכלית תמר פוזיס - 2
חלון בתקרה חוצה את ציר האורך של הדירה. אדריכלית תמר פוזיס|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אדריכלית תמר פוזיס - 5
החלל הציבורי מתוכנן כיחידה אחת פתוחה. אדריכלית תמר פוזיס|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אדריכלית תמר פוזיס - 12
ספה דו צדדית. אדריכלית תמר פוזיס|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אדריכלית תמר פוזיס - 3
אדריכלית תמר פוזיס|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אדריכלית תמר פוזיס - 13
אדריכלית תמר פוזיס|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אדריכלית תמר פוזיס - 4
נגיעות זן במרפסת. אדריכלית תמר פוזיס|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אדריכלית תמר פוזיס - 7
קיר המסדרון מחופה אבן כורכר. אדריכלית תמר פוזיס|צילום: עמית גרון
דירות יוקרה, אדריכלית תמר פוזיס - 1
יחידת ההורים מתוכננת כלופט. אדריכלית תמר פוזיס|צילום: עמית גרון
 

פנטהאוז עם בריכה נעלמת

חלונות מסך מכניסים לחלל הפנטהאוז שתכננה אדריכלית תהילה שלף  ושמתנשא לגובה של 4.5 מטרים, את חוף הים ואת האופק. הפנטהאוז ששטחו 700 מ"ר והוא כולל שתי קומות, נמצא בבניין שתכנן אדריכל אודי רזיאל בשכונת עיר ימים בנתניה, ושוויו מוערך בכ-50 מיליון שקל.

משרביה מפליז יוצרת מבואה בכניסה לדירה, הקיר שמולה מחופה בפלחי שיש ומוביל לחלל מגורים פתוח שפונה לכיווני מערב ודרום וכולל פינת אוכל, ספריית יין, סלון ובריכה. הבריכה, שאורכה 9 מטרים, ממוקמת בחלל כפול, תחומה בחלונות פנימיים בגובה התקרה הממוסגרים בפרופילים דקים מאלומיניום, ובתקרה מעליה מערכת חשמלית המאפשרת לפתוח אותה. רצפת הבריכה יכולה להתרומם לגובה הרצפה, וכך הופך השטח לחלק מהסלון.

בצד השני של הקומה נמצאים המטבח, יחידת שינה ואזורי שירות. המטבח כולל קיר ארונות גבוהים, אי עבודה מקביל ואזור ישיבה מוגבה. חזית הארונות צבועה בגון פליז מטאלי. בתוך הארונות מוטמעות דלתות נסתרות שמובילות למזווה ולמטבח נוסף, שמעוצב כאילו היה חדר ארונות.

מעקה מפלדה שמזכיר קונכייה עוטף גרם מדרגות המוביל לקומת המגורים. באגף המערבי יחידת הורים וחדר כושר, באגף המזרחי חדר עבודה וחדר קולנוע. "האתגר היה למצוא את המידה המדויקת בין טוב טעם ליוקרה. בעיניי השלם עולה על סכום מרכיביו. לא ניתן להפריד ולקבוע איזה פרט יוצר יוקרה, יש פה דוגמה לסיפור אחד מדויק שיוצר חוויה העובדת על כל החושים", מסכמת שלף.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

פנטהאוז בנתניה - 42
הבריכה נמצאת בחלל בגובה כפול. עיצוב תהילה שלף|צילום: שי גיל

פנטהאוז בנתניה - 32
עיצוב תהילה שלף|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 34
רצפת הבריכה מתרוממת והשטח הופך לחלק מהסלון. עיצוב תהילה שלף|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 10
המטבח צבוע בגון פליז מטאלי. עיצוב תהילה שלף|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 25
עיצוב תהילה שלף|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 15
עיצוב תהילה שלף|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 21
עיצוב תהילה שלף|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 41
עיצוב תהילה שלף|צילום: שי גיל

פנטהאוז בנתניה - 1
שוויו של הפנטהאוז מוערך ב-50 מיליון שקל|צילום: שי גיל

40 אחוז ישראלים ו-60 אחוז תושבי חוץ

בעוד כשנתיים וחצי תסתיים בנייתו של פרויקט מגורי היוקרה PORT TLV. במרחק של 50 מטר בלבד מהים, בנמל תל אביב, מקימים האחים חג'ג' בניין בן עשר קומות שיכלול 40 דירות ומלון בוטיק עם 44 חדרים בשתי הקומות הראשונות. בבניין, שתכנן אדריכל אילן פיבקו, מתוכננות דירות 2-5 חדרים ופנטהאוזים-דופלקס עם בריכות פרטיות. בקומות 10-9 מתוכנן פנטהאוז דופלקס, ששטחו 244 מ"ר ועוד מרפסות ששטחן 207 מ"ר, כולל מרפסת גג ובה בריכה.

למרות ההפרדה המוחלטת שתתקיים בין הדירות למלון, כולל חניונים ולובי מופרדים, מוזמנים דיירי הבניין להשתמש במתקנים השונים ובשירותים של המלון, החל בשירות חדרים, כולל סידור וניקיון, וכלה במתקני הבריכה וחדר הכושר.

הבניין מכוסה במסך לבן מאלומיניום גמיש שמגן מפני קרני השמש, הוא מבודד את המבנה מהחום וניתן לשלוט ברמת הפתיחה שלו מכל דירה. בזכות העיצוב שלו, גם כשהוא סגור אפשר לראות את הים. לי זיו, סמנכ"לית שיווק ומכירות של האחים חג'ג', מדווחת שעד כה נמכרו 30 אחוז מהדירות. היא מעריכה שתמהיל הרוכשים הסופי יעמוד על כ-40 אחוז ישראלים ו-60 אחוז תושבי חוץ. "הרוכשים מחפשים מיקום, איכות. המחיר הוא לא האישיו", היא אומרת.

דירות יוקרה, פורט TLV - 10
הבניין מכוסה במסך לבן מאלומיניום גמיש. אדריכל אילן פיבקו|הדמיה: פיבקו אדריכלים
דירות יוקרה, פורט TLV - 4
פנטהאוז דופלקס עם בריכת גג. אדריכל אילן פיבקו|הדמיה: פיבקו אדריכלים
דירות יוקרה, פורט TLV - 5
אדריכל אילן פיבקו|הדמיה: פיבקו אדריכלים
דירות יוקרה, פורט TLV - 3
אדריכל אילן פיבקו|הדמיה: פיבקו אדריכלים
דירות יוקרה, פורט TLV - 9
הדיירים יוכלו להשתמש בשירותי המלון הצמוד. אדריכל אילן פיבקו|הדמיה: פיבקו אדריכלים
דירות יוקרה, פורט TLV - 1
אדריכל אילן פיבקו|הדמיה: פיבקו אדריכלים
דירות יוקרה, פורט TLV - 7
אדריכל אילן פיבקו|הדמיה: פיבקו אדריכלים
דירות יוקרה, פורט TLV - 8
הפרויקט יוקם בנמל תל אביב. אדריכל אילן פיבקו|הדמיה: פיבקו אדריכלים
 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן