LIVING
LIVING

"הבית הוא הרקע והחיים בו מוסיפים את הצבע"

בני הזוג עברו לקיבוץ במרכז הארץ בעקבות עבודה, גרו בשכירות ואחרי שהתקבלו לחברות בנו בית בהרחבה. אם אתם אוהבים עיצוב נקי ולבן כמונו - אתם תעופו על הבית שלהם

מערכת LIVING | LIVING | פורסם 06/04/22 13:05  | עודכן 07/04/22 08:51
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 19
מבט מבחוץ אל החלל הציבורי|צילום: טל ניסים

בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 12
החלל הציבורי הפתוח|צילום: טל ניסים

בני הזוג ושלוש בנותיהם שבגיל בית ספר יסודי עברו מעמק חרוד למרכז הארץ בעקבות עבודה. במשך כמה שנים הם שכרו בית בקיבוץ באזור ראש העין, ולאחר שהתקבלו לחברות בנו בית בהרחבה של הקיבוץ, במגרש ששטחו 350 מ"ר. לתכנון ועיצוב הבית הייתה אחראית רוית דביר. "בני הזוג ביקשו בית מודרני, נעים ולא מנקר עיניים, שישתלב בצביון ובמראה הכללי של הקיבוץ. הם רצו שלא יהיה גדול מדי אבל שיהיו בה תחושת מרחב והרבה אור, וביקשו מקום רב לאחסון ואווירה חמה. בנוסף, היה להם חשוב שהבית יהיה נגיש לכיסא גלגלים עבור חברם הטוב", היא מספרת.

שטח הבית שתכננה דביר הוא 175 מ"ר והוא כולל שתי קומות. בקומת הקרקע נמצאים החלל הפתוח, הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל, יחידת הורים, ממ"ד וחדר שירות הכולל גם שירותי אורחים. בקומה העליונה יש שלושה חדרי שינה, חדר רחצה ופינת משפחה. בתכנון הבית – שהוא חלק מדו משפחתי – היה צריך להתחשב בצורת הטרפז של המגרש ומיקומו בפינת הרחוב. "בחזית הקדמית היינו צריכים להשתלב עם מדרון חד מאוד של הכביש, ובחזית האחורית להשתלב ביחס לבית השכנים הצמוד, שמפלס הקרקע שלו היה גבוה מהמגרש שלנו", מסבירה דביר. בניית הבית נמשכה כשנה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 1
הבית צבוע לבן ומעוצב בקווים נקיים|צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 10
הכניסה לבית|צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר, מטבח
המטבח הבהיר|צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 7
עמודי פלדה דקים משולבים באי המטבח|צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 8
צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 4
החלל הציבורי תחום בספריית עץ לבנה גדולה|צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 5
צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 6
שולחן האוכל הקליל עשוי מתכת בצבע אפור מט|צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 13
מתחת לחלון הגדול יש מושב מחופה עץ|צילום: טל ניסים
 

הבית בהיר ולבן, עם קווים נקיים ומינימליסטיים – מבחוץ ומבפנים. "הרעיון הוא שהבית מספק את הרקע והאנשים והחיים בו מוסיפים את הצבע", אומרת דביר. מעל הכניסה לבית יש פרגולה מפלדה דקה ולבנה ובתוכה רשת פלדה מחוררת להצללה, ולכיוון צפון יש פרגולה נוספת מפלדה לבנה, הפעם עם פסי עץ עדינים שביניהם משולבים פסי תאורה. בקומה העליונה יש מרפסת מוקפת במעקה עם פסים אופקיים ועדינים, והגג המשופע מחופה רעפי בטון אפורים.

דלת הכניסה נפתחת לחלל הציבורי, שרצפתו מחופה עץ. משמאל לדלת החלל הציבורי תחום בספריית עץ לבנה גדולה המשתלבת בגרם המדרגות העשויות פלדה מכופפת עם מעקה פסים עגולים לבנים. מימין לדלת נמצא המטבח, הבנוי בשני פסים מקבילים: פס ארונות גבוהים בצבע לבן שבמרכזו חלון הפונה לכניסה לבית, ואי שבסיסו עשוי עץ בצבע טבעי. משטחי העבודה עשויים שיש לבן מאבן קיסר. בבסיס האי יש ארונות ועליו נמצאות הכיריים. ליד האי ניצבים כיסאות ממתכת שחורה עם מושבי עץ. "העמודים במטבח לא תוכננו מלכתחילה, אבל מהנדס הבניין היה צריך תמיכה קונסטרוקטיבית לתקרה ולקומה שמעליה", מספרת דביר. "הפתרון היה לחלק את העומסים לשני עמודי פלדה עדינים ולשלב אותם באי". מעל האי יש פס צבירה צמוד לתקרה בצבע שחור.

המטבח תחום בקיר זכוכית גדול עם פרופיל ברזל בלגי הנמשך גם לאורך פינת האוכל. שולחן האוכל הקליל עשוי מתכת בצבע אפור מט, ואפשר להגדיל אותו. סביבו ניצבים כיסאות מתכת אדומים עם מושבי עץ. מעליו תלויות שתי מנורות שחורות עם אהילי זכוכית שקופה.

הסלון תחום בקיר ובו חלון גדול הפונה לכיוון מערב, ובתחתיתו ספסל עם משטח עץ אלון המשמש כמדף וכמושב. בניצב לחלון בנויה הספרייה, שבתוכה יש מקום למסך הטלוויזיה. מערכת מיזוג האוויר משולבת בחלק העליון של הספרייה, ובתחתיתה יש ארונות סגורים. בין הפריטים השונים בספרייה יש פסל נייר מצויר בצבעי אקריליק בשחור ולבן של גליה שמחאי. הסלון מרוהט בספת רי"ש עם ריפוד בהיר ושני שולחנות עגולים ושחורים בגדלים שונים, ועל הרצפה פרוש שטיח בצבע כחול פטרול. גופי תאורה שקועים קבועים בתקרת בטון.

בית בשרון, עיצוב רוית דביר, ג - 3
מדרגות עשויות פלדה מכופפת עם מעקה פסים עגולים לבנים|צילום: טל ניסים

בית בשרון, עיצוב רוית דביר, ג - 11
צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 16
חלון משולש בקומת הגלריה|צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר, ג - 15
צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר, ג - 16
צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר, ג - 17
צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 18
צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 20
צילום: טל ניסים
בית בשרון, עיצוב רוית דביר - 2
צילום: טל ניסים
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

גרם המדרגות מוביל לקומת גלריה עם תקרת עץ לבנה משופעת ובה חלונות המאפשרים להוציא החוצה אוויר חם בימים חמים, ומאוורר תקרה שמוריד את האוויר החם כלפי מטה בחורף. בקיר הגלריה מתחת לתקרה יש חלון משולש הפונה לכיוון צפון ומכניס אור ללא קרני שמש ישירות. הגלריה תחומה במעקות זכוכית וביניהם מסגרת עץ המקיפה את מסך הטלוויזיה, ומולה יש פינת רביצה קטנה. בקצה הגלריה יש דלת זכוכית המובילה למרפסת גג גדולה.

בחדרי הרחצה הקירות מחופים בחפוי גרניט פורצלן בדוגמת טרצו עדין, והרצפה מחופה באריחים אפורים. המקלחון תחום בזכוכית, ללא פרזול, וארון הכיור עשוי עץ אלון ומעליו יש ארון נוסף עם חיפוי מראה.

 

תכנון ועיצוב: רוית דביר אדריכלות ועיצוב

סטיילינג: רון פרום

 

תריסים וחלונות בלגיים מברזל: תובל מינימל

חפויים, ריצופים, קרמיקה ופרקטים: מודי קרמיקה 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן