בפרויקט BLUE בצפון תל אביב, באחד משישה מגדלי הפרויקט שתכנן האדריכל אילן פיבקו, נמצאת דירת שלושה חדרים ששטחה כ-80 מ"ר עם מרפסת ששטחה כ-10 מ"ר. הדירה מחולקת לחלל ציבורי של סלון ומטבח, חדר שינה עם מקלחת צמודה, ממ"ד המשמש כחדר עבודה ותוספת לחדר ארונות ושירותי אורחים בכניסה לדירה. למרפסת יציאה מהסלון ומחדר השינה.

בדירה מתגוררת רווקה בורגנית בת 27, חובבת סטייל, מנהלת מכירות בחברת קוסמטיקה שבבעלות אמה. החלום של בעלת הדירה היה מצד אחד לא לוותר על הפונקציונליות של הדירה (למשל פתרון אחסון לכ-200 זוגות נעליים וכמות בגדים חריגה) מבלי לוותר באף פינה על העיצוב והסטייל.

גרשון צור, סלון (8) (צילום: גלעד רדט)
הדירה נקנתה כמעטפת בלבד | צילום: גלעד רדט
גרשון צור, סלון ומטבח (13) (צילום: גלעד רדט)
דלת הזכוכית הנסתרת מובילה אל חדר השינה | צילום: גלעד רדט
גרשון צור, סלון (5) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

 דלת נסתרת לחדר השינה

"הדוגמה המרכזית לחשיבה המקורית על הדירה הייתה להעלים את הקיר הגדול ביותר בדירה, החוצץ בין החלל הציבורי לבין חדר השינה, לחפות אותו בזכוכית לבנה מרצפה עד תקרה וליצור דלת נסתרת (גם היא מרצפה עד תקרה) המובילה לחדר השינה", מתארים המעצבים גרשון צור ואלדד מיטלמן. "גם הטלוויזיה שקועה בקיר הזכוכית. הברק מייצר אפקט מעניין לפיו כל הנוף הנשקף מהמרפסת משתקף אל תוך הדירה. מחיצת הזכוכית עוברת מקו הוויטרינה ועד למטבח".

הדירה נרכשה ברמת מעטפת (דירה ריקה, בטון ואלומיניום בלבד). כל המערכות מתוכננות מאפס מאחר שהקבלן הוא קבלן פרטי שבחרה הדיירת ולא חברת הבנייה של הפרויקט. הבנייה נמשכה כעשרה חודשים.

למרות גודלה של הדירה, יש בה מערכות מורכבות כמו חימום תת רצפתי, חשמל חכם ומיזוג אוויר לא סטנדרטי. בנוסף, נעשה שימוש בחומרי גמר איכותיים ביותר ולכן היו המון פרטי תכנון וביצוע. "הדיירת ביקשה שתהיה לה אפשרות להפרדה מוחלטת בין החלל הציבורי לאזור הפרטי אף על פי שאנו הצענו בשלב הראשוני ליצור מעין לופט המכיל גם את החלל הציבורי וגם את אזור השינה", מתארים צור ומיטלמן את תהליך התכנון.

גרשון צור, סלון ומטבח (15) (צילום: גלעד רדט)
משטח קוריאן במטבח | צילום: גלעד רדט
גרשון צור, סלון ומטבח (14) (צילום: גלעד רדט)
הרבה לבן ליצירת תחושת מרחב | צילום: גלעד רדט
גרשון צור, סלון (6) (צילום: גלעד רדט)
אותה המרפסת - יציאה מהסלון ומחדר השינה | צילום: גלעד רדט
גרשון צור, סלון (7) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
גרשון צור, סלון, ג (4) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
גרשון צור, סלון, ג (14) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

ארון בגדים בחיפוי זכוכית לבנה

הכניסה לדירה דרך מבואה שלימינה שירותי אורחים מעוצבים בסגנון קלאסי אירופי. בהמשך נמצא הממ"ד המשמש כחדר עבודה וחדר הלבשה נוסף ומשם הכניסה לחלל הציבורי המרכזי. המטבח בגימור לבן מבריק, משטח קוריאן היוצר אי לישיבה גבוהה, וכחלק מהמראה הנקי גם הארונות הגבוהים מחופים (כולל מקרר ומדיח אינטגרלי מלא).

בסלון הספה משמשת הן לאירוח והן כספה נפתחת לשינה עבור אורחים, כך גם שולחן הסלון בעל שימוש כפול (הן לשימוש כשולחן סלוני והן לשימוש כשולחן אוכל נפתח). כל הדירה רוצפה בשיש טבעי בגימור מבריק כולל המרפסת הצפה ליצירת תחושת מרחב גדולה יותר בחלל.

למרות גודלו לא הרב של חדר השינה לדיירת הייתה דרישה למיטה גדולה וכדי ליצור שוב תחושה גדולה של החלל גם ארון הבגדים חופה בזכוכית לבנה. גם כאן, על מנת לרווח את המעבר, הטלוויזיה מוקמה בתוך הזכוכית. המקלחת חופתה כולה (מרצפה עד תקרה) בשיש. המקלחון מצויד בראש גשם זוגי ובנוסף מפל מים לבקשת הדיירת. כמו כן, ארון מרווח לאחסון.

גרשון צור, סלון, ג (15) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
גרשון צור, כיסא, ג (12) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
גרשון צור, מרפסת (6) (צילום: גלעד רדט)
הנוף: צפון תל אביב | צילום: גלעד רדט
גרשון צור, שינה (11) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
גרשון צור, שינה (12) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

דירה קטנה היא אתגר

"עם כל ההגדרות של הדיירת והחלל הקטן עמדה בפנינו משימה מאתגרת", מסכמים צור ומיטלמן, "הדיירת הייתה מעורבת מאוד בכל הפרטים, קטנים כגדולים, אך נתנה לנו חופש עיצובי ויצירתי. ההתנהלות הכללית בדירת מעטפת הייתה נוחה יותר לנו כמעצבים ומתכננים, מאשר התנהלות מול חברת בנייה גדולה היוצרת הגבלות ותכתיבים. שטח הדירה המצומצם היה אתגר שעמדנו בו לשביעות רצון הלקוחה".

תכנון ועיצוב פנים: גרשון צור ואלדד מיטלמן

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק