בדירת גג בת חמישה חדרים בגבעתיים, 120 מ"ר + 50 מ"ר גג פתוח בבניין משנות ה-90, מתגוררים זוג בשלהי שנות ה-30, פסיכולוג ואשת שיווק, ושני בניהם בני חמש ושנתיים. הדירה משקיפה מערבה על נוף אורבני תל אביבי ומגדלי עזריאלי ומוקפת בגינה רחבה וירוקה של תיאטרון גבעתיים.

"דיירי הבית אוהבים לארח חברים ובני משפחה כדרך חיים", מספרת המעצבת שלומית גליקס. "חלומם, שהיווה את הבסיס לתכנון הדירה מחדש, היה אזור ציבורי רחב שיאפשר זאת. גם אהבתם הרבה לפריטי וינטג' היתה קו מנחה בעיצוב הבית תוך מתן דגש על שילוב נכון ואיזון בין ישן לחדש הבא לידי ביטוי בבחירת החומרים, הצבעים והטקסטורות".

השיפוץ ארך חמישה שבועות ועלותו הסתכמה ב-220 אלף שקל, שכללו תכנון ,עיצוב, עבודת קבלן, לרבות פירוק, אינסטלציה וחשמל, שיפוץ  חדרי רחצה בקומת הכניסה ובקומת הגג וכן ריהוט ואבזור מלא של החלל הציבורי וחדרי השינה בקומת הכניסה.

עיקר המאמץ והתקציב רוכזו בקומת הכניסה: המטבח, ששימש את הדיירים הקודמים, הוסב לפינת אוכל רחבה ומוארת, והמטבח החדש תפס את מקומו של חדר השינה הסמוך לדלת הכניסה. כתוצאה מכך גדל באופן משמעותי החלל הציבורי והפך את חלום הכנסת האורחים למציאות עבור בעלי הבית. חדר הרחצה בקומה זו שופץ במלואו והותאם לקונספט העיצובי של הבית. קומת הגג ובה שני חדרי שינה קטנים וחדר רחצה נוסף הוסבה לקומת אירוח וקיבלה טיפול קוסמטי בסיסי בלבד, שכלל שיפוץ חדר הרחצה והנחת פרקט בחדרים ובמסדרון.

שלומית גליקס
אוהבים לארח חברים ובני משפחה כדרך חיים | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
אהבתם הרבה לפריטי וינטג' היתה קו מנחה | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
דגש על שילוב נכון ואיזון בין ישן לחדש | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
עיקר המאמץ והתקציב רוכזו בקומת הכניסה | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
כשבוחרים פריט לבית כדאי לעצום את העיניים ולדמיין אותו בחלל | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
צילום: אביב קורט

עוד בערוץ לעיצוב הבית:

מעגל שיחה אינטימי

הכניסה לבית חושפת סלון ופינת אוכל מרווחים ומוארים. חלונות הברזל היפים, שדרכם נשקפים עצים גבוהים המקיפים את הדירה,  נצבעו מחדש בגון שמנת.

לבני הזוג היה חשוב לאפשר נגישות לאוסף הספרים שצברו עם השנים ולכן תוכננה ספריית עץ פתוחה בפינת האוכל (סנדלווד), שעליה מונחים ספרים וכן פריטי נוי. מעל פינת האוכל תלוי גוף תאורה בסגנון עתיק (גדעון קלאס) ושולחן פינת האוכל מעץ גושני מלא שרגליו נצבעו בגוון לבן. "ההחלטה לתלות את גופי התאורה המשתלשלים של הזוג מעל האי השפיעה והגדירה בעצם את הקונספט העיצובי", אומרת גליקס, "כשבוחרים פריט לבית כדאי לעצום את העיניים ולדמיין אותו בחלל - אם הוא מתאים לקונספט העיצובי שהגדרתם ואם הוא משתלב עם שאר הפריטים בבית".

הספה הפינתית המרווחת בסלון הותאמה במיוחד לצורכי המשפחה (ניו וינטאג'- דיזיין סנטר) ומאפשרת מעגל שיחה נעים ואינטימי. השטיחים בבית נבחרו בקפידה, והמטרה היתה להוסיף צבע ואותנטיות לחלל. שטיח תלאים בעבודת יד הונח באזור הישיבה, ושטיח פרסי כורדי הונח במעבר שבין המטבח לפינת האוכל (סומך שטיחים). ביקור בחנות יד שנייה העלה בחכה פריטי וינטג' מעניינים: מכונת תפירה זינגר ישנה, רדיו עתיק וכלי קריסטל מיוחדים (ענתיקות על הדרך). גם שולחן הסלון והמזנון מעץ הותאמו לסגנון הייחודי של הבית. שני ציורי אקריליק על בד שציירה שרה קנול נתלו בסלון.

שלומית גליקס
לבני הזוג היה חשוב לאפשר נגישות לאוסף הספרים | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
ספריית עץ פתוחה בפינת האוכל (סנדלווד), שעליה מונחים ספרים וכן פריטי נוי | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
מעל פינת האוכל תלוי גוף תאורה בסגנון עתיק (גדעון קלאס) | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
שולחן פינת האוכל מעץ גושני מלא שרגליו נצבעו בגוון לבן | צילום: אביב קורט
 

מגדלי עזריאלי המוארים ברקע

המטבח, ששימש לפני השיפוץ כחדר השינה, נבנה על ידי נגר לפי תכנון המעצבת ונצבע בגון קפה בהיר ורך. האי מוקם בקצהו של המטבח, ובעת ישיבה סביבו בערב, ניבטים ברקע מגדלי עזריאלי המוארים. יחידת ויטרינה עצמאית, המשלימה בנוכחותה את המטבח, משמשת גם כמקום אחסון וגם כפינת קפה. מעל האי קיבלו מקום של כבוד שני גופי תאורה משתלשלים, שנרכשו בחנות יד שנייה על ידי בני הזוג בתקופה שבה הכירו והם בעלי ערך סנטימנטלי מיוחד עבורם. ציור על עץ של הצייר יואל גילינסקי משלים את המראה הכפרי מעל חפוי הבריקים.

שני חדרי השינה שבקומת הכניסה ממוקמים בחלקה המזרחי של הדירה וביניהם חדר הרחצה. קיר חדר השינה של ההורים חופה בטפט רומנטי, ולהשלמת המראה הונחו שתי שידות צד מעץ ונתלו גופי תאורה וינטג' לצדי המיטה. בחדר הילדים, בשל מגבלות גודלו ומבנהו, הוצבה מיטת קומתיים לבנה בצורת ר' לניצול מקסימלי של החדר, וכריות וטקסטיל נעים מקשטים אותה (שמנת עיצובים). 

שלומית גליקס
האי מוקם בקצהו של המטבח, ובעת ישיבה סביבו בערב, ניבטים ברקע מגדלי עזריאלי המוארים | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
המטבח. נבנה על ידי נגר לפי תכנון המעצבת ונצבע בגון קפה בהיר ורך | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
יחידת ויטרינה עצמאית, המשלימה בנוכחותה את המטבח, משמשת גם כמקום אחסון וגם כפינת קפה | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
צילום: אביב קורט

הבנה של הפנטזיות

חדר הרחצה חופה באריחים צרים לבנים ונבחרה רצפה גיאומטרית בצבעים רכים. ארון האמבטיה נבנה לפי תכנון על ידי נגר ונצבע בגוון כחול כהה המתכתב עם הרצפה. 

"התבוננות והבנה הן של אורח החיים של הלקוחות והן של צורכיהם, ולא פחות חשוב של הפנטזיות שלהם, היו מקור להשראה ולהשגת התוצאה", אומרת המעצבת. "בפרויקט זה הכרתי לקוחות עם ראש פתוח, שלא פוחדים להעז ובעיקר לתת בי את אמונם, על מנת שאתרגם את החלומות שלהם למציאות הרמונית. מאוד רציתי לתכנן את קומת הגג מחדש ולהפוך גם אותה לפונקציונלית ונאה. אין ספק שניפגש בשיפוץ הבא". 

שלומית גליקס
קיר חדר השינה של ההורים חופה בטפט רומנטי | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
להשלמת המראה הונחו שתי שידות צד מעץ ונתלו גופי תאורה וינטג' לצדי המיטה | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
חדר הילדים. מיטת קומתיים לבנה בצורת ר' לניצול מקסימלי של החדר | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
כריות וטקסטיל נעים מקשטים את המיטה | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
חדר הרחצה חופה באריחים צרים לבנים | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
נבחרה רצפה גיאומטרית בצבעים רכים | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
ארון האמבטיה נבנה לפי תכנון על ידי נגר ונצבע בגוון כחול כהה המתכתב עם הרצפה | צילום: אביב קורט
שלומית גליקס
צילום: אביב קורט
_OBJ

עיצוב פנים: שלומית גליקס