בהרחבה של קיבוץ במרכז הארץ, בבית ששטחו 180 מ"ר, מתגוררים זוג הורים עם ארבעה ילדים. האם מרצה באוניברסיטה, האב עצמאי. הבת הגדולה חיילת, הבן בתיכון ועוד שני ילדים בגיל ביה"ס היסודי. בבית, שנבנה לפני שנתיים, ארבעה חדרי שינה: שניים בקומת הכניסה ושניים בקומה העליונה - כאשר גשר מחבר בין יחידת ההורים ליחידת הילדים הקטנים.

דיירי הבית פנו אל מעצבת הפנים מיכל וייסמן וביקשו בית מרווח אשר מאופיין בקווים כפריים ובפשטות של פעם אשר מתכתבת עם מיקומו של הבית בקיבוץ ותיק, הטובל בשדות ובחורשות עצים. הקווים המנחים היו שימוש בחומרים חמים כגון רצפת פרקט עץ בחלל הבית, כולל במטבח, ושימוש ברצפה מאוירת בחדרי הרחצה. פתחי הבית - חלונות ודלתות - עשויים מפרופיל בלגי ברזל עם חלוקות בצורת ריבועים על מנת להתכתב עם הקווים הישרים של אדריכלות הבית מפנים ומבחוץ. תעלת המזגן המרכזי היא תעלת פח ארוכה החולשת על הסלון, פינת האוכל והמטבח. הבנייה ועיצוב הבית נמשכו כשנה וחצי.

מיכל וייסמן, חוץ  (צילום: שירן כרמל)
פשטות אדריכלית קווית שנכנסת אל הבית | צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, חוץ (צילום: שירן כרמל)
גינה פראית ולא מהוקצעת | צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, חוץ  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, ג, כניסה (צילום: שירן כרמל)
דלת הכניסה. עבודת אמן מברזל בלגי | צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, ג, דלת  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

עוד בערוץ עיצוב הבית:

עולמות שונים מתמזגים בהרמוניה

"תהליך תכנון הבית זכור כתהליך של הריון ולידה", מספרת הלקוחה, "חודשים של תכנון, מסע ארוך של חרדות ריגושים והסוף כשכבר כל כך רוצים לראות את התינוק הרך יוצא לאוויר העולם. לראות את היצירה המשותפת, שבמקרה זה היו לה כמה הורים חשובים ומהותיים. הליווי המסור, האכפתי, הרגיש לצרכינו, ושינויים שעשתה לאורך הדרך מיכל וייסמן, מעצבת הפנים שלנו, שהייתה עבורנו לא רק מעצבת פנים אלא כוח מניע לראות את התהליך הארוך ולעתים גם לא קל כתהליך של הנאה ויצירה. הפגישות איתה והשוטטות איתה היו עבורי בתקופה עמוסה זו כבילוי שחיכיתי לו".

משער הכניסה לגינת הבית יוצא שביל מתפתל עשוי אבני כורכר ומחופה בפרגולה שעליה משתרגים ענפי ויסטריה. הגינה - פראית ולא מהוקצעת, הכוללת שיחים ופרחים שהמכנה המשותף שלהם הוא צבעי הלבן והסגול על גוניהם. שביל הכניסה מוביל למבואת כניסה - פטיו - כמעין חצר חיצונית המהווה מעבר הדרגתי לפנים הבית. בחצר שתול עץ פרי הדר וכולה מוקפת בקירות עם חלונות הבית ודלת הכניסה הססגונית והייחודית, עשויה עבודת אמן מברזל בלגי.

הכניסה לבית מרשימה מאוד - האורח הנכנס לבית עובר בחלל בגובה יותר משישה מטרים, ומולו גרם מדרגות מרחפות מעץ ומברזל, הנשענות על קיר בריקים. ממעל - גשר מרחף -המחבר בקומה העליונה את יחידת ההורים עם יחידת הילדים הקטנים. "בכניסה לבית ניצב ארון מעילים עתיק, שנקנה בגראז' סייל בארה"ב ויוצר חיבור בין ישן לחדש, בין חפצי הבית העתיקים לחלקים המודרניים בחללי הבית. רהיט זה מתאפיין בייצוגו הסמלי לדיירי הבית ויוצר עבורם את החיבור בין עולמות שונים המתמזגים בהרמוניה המאחדת את המשפחה", מספרת וייסמן על רהיטים האהובים עליה במיוחד בבית. "גם מנורה עומדת בסלון שנעשתה באהבה משותפת בתכנון ועיצוב של בעלת הבית והביצוע של אביה שהוא מעצב תכשיטים".

מיכל וייסמן, ג, שידה  (צילום: שירן כרמל)
מבואת הכניסה. רהיטים עתיקים שנאספו עם השנים | צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, סלון  (צילום: שירן כרמל)
הבית כולו מחופה פרקט חמים | צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, סלון  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, סלון  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

להתחבר לכפריות ולחוץ

מימין למבואה יחידות המגורים של שני הילדים הגדולים אשר ביקשו עצמאות ומרחק מיחידת ההורים, ממ"ד המשמש חדר משחקים לילדים הקטנים וחדרון המשמש מחסן. שירותי האורחים וחדר האמבטיה נמצאים אף הם באגף זה. משמאל למבואה נפרש האזור הציבורי של הבית - רצף של סלון, מעבר למרפסת ולגינה שבחוץ והמטבח החובק בתוכו את פינת האוכל הכפרית.

קיר הוויטרינה הפונה למרפסת ולגינה המתמזגת עם שדות הקיבוץ מכיל בתוכו קיר בריקים צר שבעתיד מתוכנן קמין עגול להיות חלק ממנו. הרעיון התכנוני היה למקם את הקמין באזור פתוח וליד מעבר של בני הבית כך שיהיה חלק מהחלל הגדול, גם כאלמנט עיצובי, ולא למקמו בפינה מסוימת.

המטבח - רחב ידיים, כפרי בסגנון פרובנסי בעיצובו וכולל יחידת אחסון כמעיין מזווה. חזיתות ארון זה עשויות זכוכית שמאחוריה אלמנט ברזל המופיע בדלתות הכניסה ובמטבח הוחלט להשאירו חשוף בצבע הברזל הטבעי. פינת האוכל עשויה עץ אורן, כפרית מאוד, מצידה האחד כיסאות ומצידה השני ספסל. הרעיון המרכזי של פינה זו היה להתחבר לפשטות ולכפריות של הקיבוץ.

מיכל וייסמן, חלל (צילום: שירן כרמל)
חלונות גדולים מביאים את החוץ פנימה | צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, מטבח  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, מטבח  (צילום: שירן כרמל)
עץ טבעי גם בפינת האוכל | צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, מטבח  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, ג, מטבח (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

פשטות קווית ודקויות פונקציונליות

גרם המדרגות מיוחד ותוכנן על כל פרטיו - עשוי עץ גושני וברזל שנשאר בצבעו המקורי, מטפס ונשען על קיר בריקים גדול המתנשא לגובה יותר משישה מטרים. הקומה העליונה כוללת יחידת הורים - חדר שינה, מעבר ארונות ופינת עבודה וחדר אמבטיה מרווח. גשר המרחף מעל מבואת הכניסה מקשר בין יחידת ההורים ליחידת שני הילדים הקטנים. בעלת הבית ביקשה מרחק קצר וללא מדרגות בין שני החדרים - כל עוד הילדים קטנים וזקוקים להוריהם במהלך הלילה.

"חוויית תכנון פנים הבית ועיצובו, תוך דיאלוג עם אדריכלית הבית ורד אפוטה, הייתה חוויה מיוחדת ומאתגרת", מסכמת וייסמן, "הבית הוא פשוט לכאורה אך כולל דקויות פונקציונליות - תוך הקשבה רבה לצורכי ההורים ולצורכי הילדים בגילים השונים. על אף הפשטות הקווית והתכנונית ישנה אמירה עיצובית ותכנונית בגרם המדרגות המרחפות, החלל העובר והגשר המחבר בין חדרים.

"חשוב היה לי כמעצבת וגם לדיירי הבית לדמיין ולחשוב כיצד ייראה החלל מכל זווית אפשרית ויש הרבה כאלו לאור המבניות של הבית. חווית העיצוב הייתה גדולה ומיוחדת - החל בדיאלוג של חוץ ופנים הקיים בכל בית פרטי הנמצא על הקרקע, תוך שמירה על אופיו של הבית החדש בקיבוץ. כמו כן, שילוב ריהוט ואביזרים ייחודיים ומקוריים שהמשפחה ליקטה באהבה במהלך השנים ושילובם באופן הרמוני בבית החדש".

מיכל וייסמן, ג, מדרגות  (צילום: שירן כרמל)
גרם המדרגות. מתנשא לגובה שישה מטרים | צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, ג, מדרגות  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, ג, מבט מלמעלה  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, ג, ארון (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, ג, עבודה  (צילום: שירן כרמל)
פינת העבודה בקומת ההורים | צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, שינה  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, שינה  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, ג, שינה  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, ילדים  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, רחצה  (צילום: שירן כרמל)
מוטיבים כפריים גם בחדרי הרחצה | צילום: שירן כרמל
מיכל וייסמן, ג, שירותים  (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
_OBJ

עיצוב ואדריכלות פנים - מיכל וייסמן; אדריכלות - ורד אפוטה