LIVING
LIVING

מתנה לגיל 70: קנה לו ולאשתו דירה בהפתעה

אחרי 40 שנה של מגורים בדירה קטנה החליט הגבר להפתיע את אשתו. הוא רכש דירה מקבלן ועיצב אותה מחדש עם מחשבה לשנים הבאות

דנה גוטרזון | living | פורסם 05/04/21 13:08  | עודכן 05/04/21 15:13
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
הצבע הלבן שולט בבית|צילום: גיא יחיאלי

דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
דירת פנטהאוז בצפון|צילום: גיא יחיאלי

לפני כשנה וחצי החליט שמואל (70) שהגיע הזמן שהוא ואשתו יעברו לבית חלומותיהם. הוא ואשתו חיה התגוררו בדירה צנועה בעיר בצפון במשך כ-40 שנה, אך לאחר ש"סידרו" את הילדים ויצאו לפנסיה, החליט שמואל ימצאו את הבית שהוא ואשתו יזדקנו בו. שמואל פנה לנעם לוי, בעל משרד לאדריכלות ועיצוב הפנים בחיפה, והשניים הגדירו את קו העיצוב והאלמנטים המרכזיים. את קניית הדירה ואת כל תהליך השיפוץ והעיצוב עשה שמואל לבדו, ללא ידיעת אשתו, והיא הגיעה לראות את הדירה החדשה רק בשלב הסופי של המעבר אליה.

שמואל קנה מקבלן דירה ששטחה 150 מ"ר ועוד 30 מ"ר מרפסת בקומה האחרונה בבניין בן שבע קומות. כשלוי ושמואל נפגשו לראשונה, שמואל הגדיר בפניו את הפרויקט כשירת הברבור, "היצירה האחרונה", וכיאה ליצירה אחרונה הדירה תוכננה מחדש בקפידה עם חשיבה על הפן העיצובי והפרקטי. במקור היו בדירה חמישה חדרים, אבל שניים מהם חוברו ליצירת יחידת הורים עם חדר רחצה וחדר ארונות צמודים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
המטבח הוגדל בצורה משמעותית|צילום: גיא יחיאלי

דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
מטבח|צילום: גיא יחיאלי
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
מטבח|צילום: גיא יחיאלי
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
מטבח|צילום: גיא יחיאלי
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
פינת האוכל|צילום: גיא יחיאלי
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
אגרטלים של טולמנס דוט על המזנון|צילום: גיא יחיאלי
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
הסלון|צילום: גיא יחיאלי

החלל הציבורי הפתוח בבית כולל מטבח שהוגדל בצורה משמעותית, פינת אוכל וסלון. שמואל סיפר שהוא חובב בישול מושבע, "חולה ניקיון" ואוהב את הצבע הלבן. בהתאם לכך, המטבח רחב הידיים עוצב בקווים מודרניים, בצבעי לבן ואפור עם עץ אלון בצבע טבעי. מעל הארונות הנמוכים והלבנים יש משטח עבודה מקוריאן כהה. האי מורכב מבסיס ארונות לבן ומשטח כהה ולכך צמוד שולחן עץ. "לזוג יש לא מעט נכדים שמגיעים לביקור באופן די תדיר, ולכן היה חשוב לתכנן אי נגיש ולא גבוה, הן לילדים הקטנים והן לסבא וסבתא שמתבגרים", מסביר לוי. "הבית כולו תוכנן במחשבה של כמה שנים קדימה - הכניסה לכל החללים הוגדלה ובחדרי הרחצה יש ידית אחיזה ומושב מתקפל מעץ".

"חלל הסלון ופינת האוכל משתלבים בהרמוניה עם הצבעים של המטבח. חלק מהקירות בסלון ובפינת האוכל חופו בלוחות דמויי בטון שלאורכם הוצבו פרופילים שחורים המחלקים את הלוחות באופן לא סימטרי ומעניקים תחושה של מקצב בחלל", הוא מוסיף.

דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
חדר השינה של בני הזוג|צילום: גיא יחיאלי
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
חדר שינה|צילום: גיא יחיאלי
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
חדר שינה|צילום: גיא יחיאלי
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
חדר ארונות|צילום: גיא יחיאלי
חדר ארונות
חדר ארונות|צילום: גיא יחיאלי
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
חדרי הרחצה תוכננו עם מחשבה לשנים הבאות|צילום: גיא יחיאלי
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
חדר עבודה|צילום: גיא יחיאלי

יחידת ההורים מחולקת לפינת שינה הכוללת מיטה ושידות צד, פינת איפור ובה שולחן עם מראה, חדר רחצה וחדר ארונות. את כל אלה - כמו פריטי נגרות קבועה נוספים בבית - לוי תכנן במיוחד. בחירת חומרי הגלם והצבעים נעשו ביחד עם בעל הבית. לוי תכנן גם את התקרה והתאורה, הכוללת מנורות שחורות מודרניות. 

לאחר כשנה וחצי של עבודה נכנסו בני הזוג לדירה המעוצבת המשקיפה לשדות ירוקים ופתוחים, והשאירו מאחוריהם את רוב תכולת הבית הישן.

תכנון: נעם לוי

עבודת נגרות: GIO נגרות

תאורה: קרן אור פרויקטים לתאורה

דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
הדירה הישנה שבה גרו בני הזוג|צילום: פרטי

דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
הדירה הישנה שבה גרו בני הזוג|צילום: פרטי
דירת פנטהאוז בצפון, תכנון ועיצוב נועם לוי
הדירה הישנה שבה גרו בני הזוג|צילום: פרטי
_OBJ_OBJ_OBJ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן