ברחוב מונטיפיורי בחיפה, בדירה המשקיפה אל הנמל, מתגורר יזם מתחום הנדל"ן והסטארטאפ. הדירה, ששטחה 120 מ"ר + מרפסת 12 מ"ר, נמצאת בבניין בן 56 שנים במצב שמור. לפני השיפוץ הבית היה ישן, לא משופץ עם תשתיות ישנות וחלוקה מיושנת. בדירה ארבעה חדרים ושני חדרי אמבטיה.

"החזון היה לקבל בית מעוצב מודרני, מתוכנן היטב ומשדר יוקרה אך יחד עם זאת חמימות, בדגש על הכנסת הנוף המרהיב פנימה לתוך הדירה כתמונה פנורמית וניצול מקסימלי של השטח", מתארת המעצבת אלה מורגן את תחילת העבודה. "על מנת להגיע לתוצאה נהרסו קירות קיימים, נעשה שימוש ברלסים (קורות תמיכה) ונערך תכנון מחדש כל חלל הפנים בדירה. הוגדלו החלונות, מוקמו מחדש המטבח וחדרי האמבטיה, ואף נוספה חצי קומה באזור חדרי השינה לצורך העברת צנרת חדשה. השיפוץ נמשך כחמישה חודשים, ועלה בסך הכל 400 אלף שקל, כולל עבודה וחומרים, תשתיות, עיצוב ותכנון, עבודות גבס, נגרות מטבח, מוצרי חשמל וריהוט.

"כשהגעתי לפגישת היכרות, נכנסתי לבית חשוך, ישן ומוזנח. הלקוחות עשו לי סיור בבית ולבסוף ניגשו למרפסת ופתחו את התריסים הישנים והשבורים ונוף הנמל של חיפה נכנס לתוך הבית בפרץ אור ובראות חדה. באותו הרגע עברה בי תחושה של צמרמורת והתרגשות מגודל הפוטנציאל התכנוני שיש לדירה זו וידעתי שאת הדירה הזאת אני אעצב", נזכרת מורגן.

אלה מורגן, נוף (22)
מול הנוף החיפאי המרהיב | צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, חוץ (21)
שביל גישה באורך כשישה מטרים | צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, חוץ (20)
צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, כניסה (17)
צילום: אולגה סולן

עוד בערוץ עיצוב הבית:   

עכשווי, אורבני בניחוח של חו"ל

אל הבית מגיעים משביל כניסה נפרד שאורכו כשישה מטרים. ההליכה בשביל לכיוון הכניסה מוארת בתאורה אלומתית אשר מדגישה את הריצוף המיוחד ומובילה לכניסה המיוחדת. מדרגות הכניסה הועתקו לחזית השביל ובכך נוצר פודסט כניסה מרווח. מדלת הכניסה נפתח חלל פתוח מואר ורחב לנוף חיפאי יפהפה.

מחשבה רבה הושקעה בעיצוב, מיקום ותכנון המטבח וכן בנושא התאורה. הסגנון שנבחר מתאים לאופי הדייר: עכשווי, מודרני, אורבני, חוצלארצי. התאורה מגדירה כל אזור בחלל הרחב, והתכשיט המחפה את אי העבודה הוא אוניקס שנבחר בקפידה מתוך מגוון רחב של אבנים מהטבע. את משטח האוניקס ניתן להאיר ואז הוא משמש כתאורת אווירה יפה ומיוחדת בשעות הערב.

כשעוברים למפלס החדרים עולים מדרגה (המדרגה היא אילוץ בגלל השינוי בקווי הביוב בבית). הפכנו חיסרון זה ליתרון והדגשנו זאת בשינוי הריצוף: הרצפה הופכת לפרקט תלת שכבתי. חדר השינה ממוקם היכן שהיה בעבר המטבח וחדר הרחצה הצמוד לו היה בעבר חדרון ששימש כספרייה והגישה אליו הייתה דרך המרפסת. נוצרה סוויטת שינה מפנקת, והלקוח לא ויתר על ג'קוזי ומקלחון מרווח. הנוף, כמובן, נכנס לבית מכל החלונות.

אלה מורגן, מטבח (19)
המטבח. החלונות הוגדלו כדי להביא את הנוף פנימה | צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, מטבח (18)
על האי במטבח: אבן אוניקס, כמו תכשיט | צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, מטבח (15)
צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, מטבח (14)
צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, מטבח (16)
מטבח דירת נדלניסט רווק בחיפה. עיצוב: אלה מורגן | צילום: אולגה סולן

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מרפסת מפנקת לחדר העבודה

תוכנן חדר רחצה נוסף אשר בתוכו תוכננה פינת השירות בתוך נגרות. משרד הלקוח בביתו ולכן תוכנן עבורו חדר עבודה ויציאה למרפסת צרפתית מפנקת להתרווחות ולעישון. המרפסת המטופחת משקיפה על שביל הכניסה של הבית. חדר נוסף תוכנן לאירוח וגם ממנו גישה למרפסת המפנקת. לבית זה יש עליית גג גדולה המאפשרת בנייה של קומה נוספת בעתיד. כרגע הוכן פתח גישה דרך מדרגות מתקפלות, והאזור משמש לאחסון.

"אמו של הדייר אוהבת עיצוב ואמנות והייתה מחוברת לכל התהליך", מסכמת מורגן, "לאורך כל התהליך היה שיתוף פעולה מלא ביני לבין הדייר ואמו. היה לי העונג לעבוד עם המשפחה הזאת. הרגשתי לאורך כל הדרך שהתוצאה היא החשובה ולא פחות מכך הדרך. למרות כל הקשיים היה שיח ענייני, מקצועי, הקשבה הבנה והערכה מקצועית לדעתי ולהמלצותיי.

אלה מורגן, עבודה (10)
חדר העבודה. יש גם מרפסת צמודה | צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, מרפסת (11)
המרפסת. מחוברת גם לחדר האורחים | צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, שינה (3)
הירוק מציץ גם אל חדר השינה | צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, שינה (2)
צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, שינה (1)
צילום: אולגה סולן

גם הסטודנטים השתתפו

"אני מלמדת במרכז האקדמי ויצו חיפה (לימודי חוץ, מגמת עיצוב פנים) ועם פתיחת סמסטר פרויקט דירת מגורים ביקשתי את הסכמת הלקוחות לשלב את הסטודנטים בכל תהליך השיפוץ. בגמר הפרויקט הזמנתי את הלקוחות להגשות הסטודנטים והתרגשתי מאוד לראות את הלקוחות מתרגשים מהגשה של כל סטודנט וסטודנט ואת החיבור העיצובי והתכנוני שלו לבית שלהם.

"בכל בית טמון פוטנציאל. הנוף, שהוא התכשיט העיקרי בבית הזה, היה מוסתר בכל דרך אפשרית במצב הקיים. את הפוטנציאל הזה היה חשוב לי לממש למרות העלויות הגבוהות. וכשמסתכלים על התוצאה אי אפשר לחשוב אחרת. עם האמת הזאת ניגשתי ללקוחות, והם לשמחתי זרמו איתי".

אלה מורגן, רחצה (1)
צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, רחצה (2)
צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, רחצה (3)
צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, רחצה (4)
צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, שירותים (12)
צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, מדרגות (13)
צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, מהלך השיפוץ, צילום ביתי (1)
במהלך השיפוץ | צילום: אולגה סולן
אלה מורגן, במהלך השיפוץ, צילום ביתי (24)
במהלך השיפוץ | צילום: אולגה סולן

תכנון ועיצוב פנים: אלה מורגן