LIVING
LIVING

תל אביב: "הפקנו את המקסימום מחללים לא גדולים"

בני הזוג הרסו את הבית המוזנח שעמד על המגרש הצר, ובנו במקומו בית חדש ומשגע. לעצי הלימון והדקל שעמדו על המגרש ושומרו במהלך הבנייה, נוספו צמחייה עשירה ועצי פרי. "מדהים לראות כמה פירות ניתן להוציא מגינה לא גדולה בתוך העיר", אומרת בעלת הבית שהיא גם המעצבת

מערכת living | living | פורסם 12/01/21 07:00 
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 9
מבט מפינת האוכל לדלת הכניסה|צילום: דימה שפירא

בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 7
המטבח בנוי משני משטחי בטון מקבילים|צילום: דימה שפירא

מעצבת הפנים קרן מזור ובן זוגה, הורים לשתי בנות (5, 10), רכשו בית משנות ה-50 בשכונת הדר יוסף בתל אביב. הבית היה ישן ומוזנח ולכן הוחלט להרוס אותו ולבנות בית חדש. מכיוון שהמגרש צר (10X24 מטר), הבית החדש, ששטחו 150 מ"ר, כולל שלוש קומות: החללים הציבוריים בקומת הקרקע וחדרי השינה בשתי הקומות העליונות.

"כיוון שהבית נבנה מהיסוד הוא תוכנן לפי הצרכים שלנו, תנאי המגרש וההיתר. הבית תוכנן כך שבעתיד יתאפשרו שינויים והתאמות בעקבות גדילת הילדות, מעבר לעבודה מהבית ואירוח של משפחה או חברים מחו"ל", מספרת מזור. "בגינה המוזנחת במגרש צמחו שני דקלים מרשימים ועץ לימון גדול, והם שומרו למרות תנאי הבנייה המאתגרים במגרש הקטן. אחד הדקלים אף הועבר למקום חדש על ידי אנשי מקצוע. הבסיס לתכנון הבית היה שקיפות וחיבור לגינה ולעצים".

תהליך התכנון נמשך כשנה וחצי, שבמהלכן הבית הישן הושכר. תהליך הבנייה נמשך גם הוא כשנה וחצי. עלות הפרויקט הייתה כ-2 מיליון שקל, כולל תכנון, עיצוב, בנייה וגמרים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 6
צילום: דימה שפירא

בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 5
קווי המטבח ממשיכים אל המטבח החיצוני|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 4
צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 11
פינת הסלון עשויה זכוכית|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 12
חלל הסלון כפול בגובהו|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 13
מבט מהקומה הראשונה אל הסלון|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור, ג - 10
צילום: דימה שפירא
 
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור, ג - 2
קירות זכוכית פונים אל דק רחב ואל גינה|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור, ג - 3
בשולחן הברזל משובצים אריחים ארמניים מצוירים בעבודת יד|צילום: דימה שפירא

דלת הכניסה העשויה עץ נפתחת לחלל הציבורי, ומשמאלה נמצא המטבח. המטבח בנוי משני משטחי בטון מקבילים הממשיכים מעבר לקיר הזכוכית למטבח חוץ הכולל דלפק ישיבה, גריל מובנה וכיור. בהמשך ניצב שולחן אוכל עגול, עשוי עץ, וסביבו שמונה כיסאות שונים. באזור הסלון החלל כפול בגובהו (6.5 מטרים) ובאת הפינות יש קירות זכוכית שדרכם ניבטים הגינה ועץ הדקל הגבוה שהוזז למיקום חדש.

במרכז קומת הכניסה יש קירות זכוכית פונים אל דק רחב ואל גינה. לעץ הלימון והדקלים שהיו בגינה נוספו עצי רימון, פומלה, תפוזים, מנגו ואבוקדו. "מדהים לראות כמה פירות ניתן להוציא מגינה לא גדולה בתוך העיר", אומרת מזור. על הדק ניצב שולחן ברזל ייחודי שהוזמן ממסגר ובמרכזו משובצים אריחים ארמניים מצוירים בעבודת יד ובהם דקלים ובעלי חיים.

גרמי המדרגות והמעקה עשויים בעבודת מסגרות ייחודית ומינימליסטית בשילוב מדרכי עץ. הקיר הסמוך, העשוי בטון חשוף לכל אורכו, הוא הקיר המשותף לבית השכן  גרם המדרגות מוביל לגשר הבנוי מקונסטרוקציית פלדה ורצפת עץ בקומה הראשונה. מהגשר אפשר לצפות מלמעלה אל הסלון ואל פינת הזכוכית הגבוהה.

בקומה הראשונה יש חדר ילדים אחד, חדר רחצה לילדות ויחידת הורים. בקומה העליונה יש עוד שני חדרי שינה וחדר רחצה נוסף. בקומות אלו הרצפה מחופה פרקט עץ, ויש חלונות רבים המשקיפים לגינה ולרחוב הקטן ומאפשרים חדירת אור. הארונות בבית הוזמנו מנגר - בחדרי הרחצה הם עשויים מפורניר ובחדרי השינה צבועים בלבן.

בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 8
על קיר גרם המדרגות תלוי ציור שציירו בעלי הבית ובתם|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 14
הקיר עשוי בטון חשוף|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 19
הגשר בקומה הראשונה|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור, ג - 23
צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 18
חדר ההורים|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 15
חדר הרחצה של ההורים|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 16
חדרה של הבת הקטנה|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 17
צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 22
צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 21
חדרה של הבת הגדולה בקומה העליונה|צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור, ג - 20
צילום: דימה שפירא
בית בתל אביב, עיצוב קרן מזור - 3
עצי לימון ודקל שומרו במהלך הבנייה|צילום: דימה שפירא

"החדר האהוב עליי בבית הוא חדר הרחצה ביחידת ההורים", אומרת מזור. "זה חדר ממש פצפון אבל ציפינו בו קיר שלם במראה, והיא יוצרת תחושת מרחב. אני מאוד אוהבת את השידה שעליה מונח הכיור. היא נקנתה בשוק הפשפשים שנים לפני שעברנו לבית, ובשלבי התכנון ייעדתי אותה לחדר הזה. על השידה הונחו משטח בטון שחור וכיור. למרות שהחדר קטן יש בו מקלחון רחב, מערכות ברזים איכותיות, שיפועי ניקוז משמעותיים וזרם מים חזק. הוא משקף כיצד ניתן להפיק את המקסימום מחללים לא גדולים, כמו שנעשה בבית כולו". 

את הרהיטים ופריטי הנוי אספו בני הזוג לאורך שנים, והם כוללים שטיחי קילים המקוריים, שידת תפירה, מספריים לגזיזת כבשים, מגרה לאותיות עץ לדפוס ומנורות משנות ה-50 וה-60. "אנחנו מעריכים אמנות מקורית ויש בבית עבודות של אמנים ישראלים – עבודה של עידית מתן בסלון, תחריט של שלומי נחמני במסדרון והדפסים של אמן הגרפיטי ג'ימס איים בחדר הילדים. בקומת הקרקע תלויה על קיר הבטון עבודה גדולה שציירנו עם בתנו הבכורה", מתארת מזור.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

עיצוב: קרן מזור

 

נגרות: אילן דקל

אריחי בטון: גלוסקא

 

רשימת מכולת

מנורה בסלון – 1,000 שקל, האסם

שטיח טלאים - 6,000 שקל, ציון שטיחים, שוק הפשפשים יפו

 

 

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן