על מגרש של כחצי דונם משתרע בית פרטי בחופית, הכולל שלוש קומות בשטח כולל של כ-290 מ"ר, ובו מתגוררים מעצבת הפנים לירן בן איבגי, בן זוגה ושני ילדיהם.

הקונספט התכנוני שהיה חשוב בבית הוא אורח החיים המתאים לאירוח, ועם זאת הפרדה מלאה של החלל הציבורי מהפרטי, לתחושת פרטיות מוחלטת. קונספט נוסף שהובא בחשבון מתחילת התכנון הוא תכנון הזרימה בין הפנים לחוץ, שכן מהחלק הקדמי של המגרש ניתן לראות את הים.

האתגר התכנוני במגרש היה העובדה שמפלס הכניסה לבית, כפי  שהוגדר על ידי הוועדה, היה גבוה בשלושה מטרים ממפלס הרחוב הקיים. כדי לפצות על ההבדלים, העלייה לבית תוכננה כמסלעה טבעית ובה משולבת צמחייה רבה המשמשת גם למאכל.

"החלום שלי לבית היה הסגנון כקו מנחה", מספרת בן איבגי, "הבית מתוכנן בסגנון פרובנס עם שילוב של אלמנטים וריהוט בסגנון אורבני. במקרה זה של תכנון הבית שבו אני הלקוחה, יכולתי ללכת עם הסגנון עד הסוף ולהטמיע את השפה העיצובית והסגנונית האישית שלי לתוך הסגנון בצורה מלאה".

לירן בן איבגי, ג, חוץ (7)
העלייה לבית תוכננה כמסלעה טבעית ובה משולבת צמחייה רבה המשמשת גם למאכל | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, ג, חוץ (11)
אורח החיים המתאים לאירוח | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, ג, פינות ישיבה חוץ (14)
שלל פינות ישיבה | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, ג, חוץ  (12)
תכנון הזרימה בין הפנים לחוץ | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, ג, בריכה (2)
סגנון פרובנס עם שילוב של אלמנטים וריהוט אורבני | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, חוץ לילה (10)
צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, חוץ (9)
צילום: עידן גור

עוד באתר לעיצוב הבית:

תצפית יפה אל בריכת השחייה ואל נוף הים

הבית עצמו תוכנן כשתי יחידות, המופרדות על ידי חלל כניסה שקוף, מוקף חלונות בלגיים בגובה שתי הקומות.
קומת הקרקע תוכננה כולה כחלל הציבורי. מטבח ופינת אוכל ממוקמים בחלק הקדמי של הקומה. המטבח מתוכנן בסגנון פורבנס, כפרי עדין. תכנון הזרימה של המטבח נעשה בצורה מודרנית יותר, על ידי תכנון שני סטריפים מקבילים שבהם הפונקציות מרכזיות כיור מול תנור, וסטריפ נוסף אנכי אליהם שבו המקרר וארונות האחסון. בחלל זה של המטבח ופינת האוכל ישנו חלון היקפי מיוחד, המשלב עמודי פלדה וחלונות בלגיים. חלון זה תוכנן בצורה זו כדי ליצור תצפית יפה אל בריכת השחייה ואל נוף הים מפנים הבית. בחלק האחורי של הקומה ממוקמים סלון האירוח ופינת הטלוויזיה המשפחתית. כל החללים בקומת הכניסה מוקפים חלונות זכוכית וכוללים פתחי יציאה לחלקי החוץ השונים, כך שנוצרת זרימת פנים-חוץ הרמונית.

הקומה העליונה היא הקומה הפרטית. קומה זו מחולקת לשני אזורים על ידי גשר, הממוקם בחלל הכפול בכניסה לבית: אזור חדרי הילדים ואזור יחידת ההורים.

יחידת ההורים כוללת חדר ארונות, מקלחת מרווחת, חדר שינה גדול עם תקרת קורות חשופות צבועות לבן, ויציאה לבלקון העשוי מקורות פלדה ורצפת דק, ממנו יש נוף מרהיב אל הבריכה ואל הים. אזור הילדים כולל שלושה חדרי שינה עם חדר רחצה צמוד לכל חדר.

קומת המרתף, כוללת את משרד האדריכלית, מטבחון, ויציאה למרפסת טוסקנית גדולה. המרפסת הזו משמשת גם ככניסה ממפלס הכביש.

הגינה בבית קיבלה התייחסות רבה, בשל הזרימה המתמשכת בין הפנים לחוץ. בגינה עצמה תוכננו הרבה פינות ישיבה, ובה בריכת שחייה עם נוף לים. ליד הבריכה משטח דק צף המשמש לשיזוף, ולידו מתחם ישיבה נוסף אליו יוצאים מהמטבח. באזור היציאה מהסלון מתחת לפרגולה הכפולה, יש פינת אוכל גדולה. בסמוך פינת ג'קוזי, פינת ברביקיו ופינת ישיבה נוספת. מכל חלל בקומת הקרקע ניתן לצאת החוצה.

לירן בן איבגי (28)
הפרדה מלאה של החלל הציבורי מהפרטי | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, דלת  (20)
שתי יחידות, המופרדות על ידי חלל כניסה שקוף | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, מלמעלה (32)
שיח בין החומרים בבית | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי (23)
כל הבית (מלבד המקלחות) מרוצף בפרקט עץ מיושן רב שכבתי | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, סלון (22)
תחושת פרטיות מוחלטת | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, חלל (30)
טלפון עץ עתיק מ-1920 התלוי על קיר הכניסה | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, ג, אח (37)
צילום: עידן גור

הלבנים חודרות לבית

"חלק משלב התכנון עבורי הוא לחשוב על פלטת חומרים ולתכנן באמצעותה את המרחבים והצורניות של הבית", אומרת בן איבגי, "בבית זה, שהוא הבית שלי, יכולתי להשתמש בחומרים המיוחדים שאיתם תמיד חשוב לי לעבוד. חשוב לי שיהיה שיח בין החומרים, וגם אם משלבים ברזל, אבן ועץ, כולם הרי חומרים טבעיים, ובעזרת תכנון המיקום של כל אחד מהם נוצר הקו הסגנוני התכנוני והעיצובי של הבית. השימוש בחומרים טבעיים תורם ליצירת תחושת החמימות הביתית, למרות שהצבעים שנבחרו הינם צבעים קרים, בגוני הלבן, השחור והאפור.

בבית נעשה שימוש נרחב בלבנים (בריקים) אפורות. כשני שליש מגובה הבית מחופה בלבנים, המדגישות את הסגנון והאווירה הרצויים. הלבנים חודרות לבית בחללים שונים, וכך נוצרת זרימה הרמונית בין החומרים של הפנים והחוץ.

החומרים שנבחרו משמשים כאלמנט משותף המחבר בין החללים השונים בבית. כך, כל הבית (מלבד המקלחות) מרוצף בפרקט עץ מיושן רב שכבתי. בחדר ההורים בוצע אותו הפרקט רק בהתקנת FISHBONE, המעניקה מראה אלגנטי וייחודי לחלל.

החלונות הבלגיים תוכננו עם חלוקה מרובה על מנת להעצים את סגנון הפרובנס הנבחר. החלוקה נעשה באופן גורף בכל הבית ובקווים המשכיים.

לירן בן איבגי, פינת אוכל (17)
החלונות הבלגיים תוכננו עם חלוקה מרובה על מנת להעצים את סגנון הפרובנס | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, פינת אוכל (16)
פינת האוכל | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, פינת אוכל (15)
צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, מטבח (18)
תכנון הזרימה של המטבח נעשה בצורה מודרנית | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, אי (19)
צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, ג, מטבח (40)
צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, מדרגות (21)
הקומה העליונה היא הקומה הפרטית | צילום: עידן גור

אלמנטים אורבניים בסגנון הפרובנסי

בחירת החיפויים בחללים הרטובים נעשתה בקפידה, מתוך רצון ליצור חללים עשירים בטקסטורה ועניין. בשירותי האורחים, הרצפה מחופה באריח מרוקאי עבודת יד, בעל צבעים מרובים. במקלחות הילדים נבחר אותו אריח רק בצבעים שונים, האריח מדמה סיבי פרקט. הוא נבחר בשני צבעים, והטיח בשאר הקירות בצבע תואם לאריח. במקלחת ההורים הרצפה חופתה באריח בזלת אפורה כהה, ושני קירות חופו באריח עבודת יד בצבעי שחור לבן.

אלמנט עיצובי מיוחד נוסף בבית הוא חיפוי הקיר הגובל בגרם המדרגות המרכזי של הבית בלוחות עץ אלון עתיק מפירוק.

המדרגות מחופות בחומר חיפוי מיוחד רב שכבתי – Rezina בגוון שחור, כדי ליצור מראה נקי, המדגיש את קיר העץ. השילוב של אלמנטים אורבניים בסגנון הפרובנסי הכללי שבו הבית תוכנן נותן טוויסט מעניין, ודווקא מקומות המפגש האלה בין סגנונות מבטאים את החופש העיצובי בפרויקט שבו הלקוחה היא גם המעצבת.

"חשוב מאוד לבחור את כל חומרי הגמר לפני שלב הביצוע", מייעצת המעצבת, "בחירת החומרים בשלב מוקדם מאפשרת לאמוד את התקציב בצורה מדויקת יותר, ולהביא את כל החומרים והצבעים בבית להרמוניה מלאה". כל העץ, האבן וה-Rezina בפרויקט של PARQUETEAM. 

בכל הבית ישנם פריטי עתיקות ואקססוריז, חלקם נאספו עם השנים וחלקם נרכשו במיוחד. הפרטים האלה הם חלק מהאווירה של הבית, הם יוצרים עניין, חמימות ומעבירים את הסגנון בצורה טובה. "אני קשורה לכל הפריטים שאספתי", אומרת בן אבגי, "ובייחוד לטלפון עץ עתיק מ-1920 התלוי על קיר הכניסה. כשמעצבים את הבית עד לרמת האקססוריז, כבר ביום הראשון שעוברים לגור בו הבית מרגיש כמו בית".

לירן בן איבגי, ג, מדרגות (29)
המדרגות מחופות בחומר חיפוי מיוחד רב שכבתי – Rezina בגוון שחור | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, ג, מסדרון (34)
צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, ג, קיר תמונות (41)
צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, שינה (35)
יחידת ההורים. נוף מרהיב אל הבריכה ואל הים | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, שינה (36)
פרקט בהתקנת FISHBONE, המעניקה מראה אלגנטי וייחודי לחלל | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, סלון (25)
צילום: עידן גור
 
לירן בן איבגי, עבודה (42)
קומת המרתף, כוללת את משרד האדריכלית | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, עבודה (43)
צילום: עידן גור
לירן בן איבגי , מכונת כתיבה (26)
בכל הבית ישנם פריטי עתיקות ואקססוריז | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, מרפסת (39)
יציאה למרפסת טוסקנית גדולה | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, ג, רחצה (33)
חדרי שינה עם חדר רחצה צמוד לכל חדר | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, רחצה (27)
צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, ג, אקולוגית (13)
כשני שליש מגובה הבית מחופה בלבנים | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, ספסל (1)
הגינה בבית קיבלה התייחסות רבה | צילום: עידן גור
לירן בן איבגי, בריכה (38)
ליד הבריכה משטח דק צף המשמש לשיזוף | צילום: עידן גור

תכנון ועיצוב פנים: לב אדריכלות – לירן בן איבגי