LIVING
LIVING

תל אביב: דירה לזוג חובב אמנות

העולים החדשים רכשו דירת 220 מ"ר וביקשו שיהיה בה כמה שיותר מקום להציג את אוסף האמנות המרשים שלהם. האדריכלים הצליחו לעשות זאת בלי שהחלל ייראה כמו מוזיאון

מערכת living | living | פורסם 23/09/18 08:00 

דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
החומרים הניטרליים משאירים את כל הבמה לאמנות|צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון

בני הזוג, שניהם בפנסיה, עלו לארץ ורכשו דירה במגדל ישן ברחוב שקט בתל אביב. את בחירת הדירה ליוו האדריכלים תמר יעקבס ואושרי יניב ממשרד יעקבס-יניב אדריכלים והם גם היו אחראים על השיפוץ, שנמשך כעשרה חודשים. הדירה, ששטחה 220 מ"ר, כללה שלושה חדרים. במהלך השיפוץ היא חולקה מחדש והיום היא כוללת סלון וחדר משפחה, חדר אוכל, מטבח, חדר עבודה, חדר שינה ראשי עם חדר ארונות וחדר רחצה, שני חדרי שינה, שני חדרי רחצה, שירותי אורחים וחדר שירות. בנוסף לחלוקה מחדש הוחלפו כל המערכות בבית. עם זאת, מיקום התשתיות לא השתנה והכתיב את מיקום המטבח וחדרי הרחצה.

לכל הכתבות בערוץ living  

"הנהלת הבניין אסרה באופן מוחלט להחליף את החלונות הקיימים – חלונות מתוצרת חוץ בגוון מתכתי זהוב מיושן בני כמה עשורים", מספרים האדריכלים. "בסיוע ספק החלונות נשלחו חלקים מתאימים והוחלפו חלקי פרזול שלא עבדו טוב וגומיות אטימה. החלונות נצבעו בלבן בפנים הדירה וכלפי חוץ נשארו ללא שינוי".

דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
המחיצות מאפשרות להציג יצירות נוספות|צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
ליד הסלון נמצאת פינת משפחה|צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון

בני הזוג הם אספני אמנות ורצו כמה שיותר מקום לתלות עבודות שונות ולהציג אותן במיטבן. לכן נקבעו בחלל הציבורי שלוש מחיצות הזזה גדולות, שמלבד לתליית היצירות מאפשרות גם לחלק את המרחב בהתאם לפעילות בבית. בנוסף, כדי לתת את הבמה לאמנות נבחרו חומרי גמר ניטרליים ושקטים. הרצפה בבית מחופה פרקט שנותן תחושה רכה וביתית, למעט חדרי רחצה ומסגרת המטבח שרוצפו באבן טבעית שחורה. גם התאורה תוכננה כך שתאיר את היצירות באופן הטוב ביותר והריהוט בבית מינימליסטי.

דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
בתוך קופסת המתכת נמצא מסך מסתובב|צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון

מכיוון שבני הזוג נוהגים לארח לעתים קרובות המטבח, שממוקם מול הכניסה לדירה, תוכנן לבקשתם כחדר נפרד ולא כחלק מהמרחב הציבורי בפתוח. שתיים ממחיצות ההזזה נכנסות לתוך קיר הכניסה למטבח. ארונות המטבח כהים ובמרכזו ניצב שולחן עץ קטן עם ארבעה כיסאות. מלבד יצירות האמנות כתם הצבע היחיד במטבח הוא אחד הכיסאות, שגבו צבוע ורוד. לצד המטבח יש פינת אוכל עם שולחן המאפשר לארח מספר רב יותר של סועדים.

דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
המטבח נמצא בחדר נפרד|צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

בין פינת המשפחה לסלון יש קופסת מתכת שמתוכה מתרומם מסך הטלוויזיה מסתובב. כך אפשר לצפות בו מהפינה האינטימית או מהסלון הגדול יותר. ריהוט הסלון הוא בגוני לבן וקרם עם שתי כיסאות בגוני כתום שונים ושולחן זכוכית בצורה אמורפית. לסלון צמודה מרפסת קטנה שפונה מערבה, לים. בקירות הסלון, חדר השינה וחדר הרחצה הצמוד משובצים חלונות גדולים הפונים לנוף האורבני.

דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
חלונות גדולים פונים לנוף האורבני|צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב אדריכלים
צילום: עמית גרון
דירה בתל אביב, עיצוב יעקבס-יניב, שרטוט
שרטוט: יעקבס יניב
_OBJ

תכנון: יעקבס-יניב אדריכלים

כלים סניטריים וחיפויים - HeziBank

נגרות - איל כינרתי

 

"אנחנו אוהבים במיוחד עבודת וידיאו שתלויה ליד דלת הכניסה ובה מצולם בית ספר בקובה", מספרים יעקבס ויניב. "הצילום אינו סטטי, זווית הצילום משתנה כל הזמן, והמבנה שבתמונה מואר בהתאם לתנאי האור והאקלים בזמן אמיתי בקובה. מדי פעם מופיעות ונעלמות דמויות שונות. באף רגע הבניין לא נראה אותו הדבר. זו עבודה ממש מהפנטת, אפשר לעמוד ולהתבונן בה שעות וזה בדיוק מה שעושים האורחים כשהם מתארגנים ליד הדלת".

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן