LIVING
LIVING

חיפה: בית לבן מוקף בצמרות ירוקות

בני הזוג עברו לדירת 90 מ"ר והחליטו לשנות את התכנון הבעייתי. עכשיו גם בחלל הציבורי וגם בחדרי השינה הם יכולים ליהנות מהנוף הירוק

מערכת living | living | פורסם 09/08/20 08:00  | עודכן 10/08/20 10:57
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד
צילום: גדעון לוין

דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד
צילום: גדעון לוין
 

בני הזוג ובנם עברו לדירת 90 מ"ר בחיפה. הדירה הייתה במצב סביר, אבל התכנון היה בעייתי: סלון ומטבח מופרדים זה מזה ופרוזדור ארוך וצר שמצדדיו שלושה חדרי שינה ובקצהו חדר רחצה, שירותים וחדר הכביסה. החללים הציבוריים וחלק מהחדרים פנו לרחוב ולמעבר בין בניינים, וחדר הרחצה והשירותים פנו לעורף הבניין. לשיפוץ הדירה פנו בני הזוג לאדריכל מיכאל פלד. "בביקור הראשון בדירה הבנתי שיש לה בפוטנציאל שלא מקבל כלל ביטוי: בעורף הדירה אפשר לראות פיסת יער פסטורלית וצמרות עצים, שביניהן נראה הים, נושקות לחלונות העורפיים המוגפים של חדרי הרחצה והשירות", מספר פלד. "היה ברור שאם יראו את הנוף הזה מהדירה – זה ישדרג אותה ויקנה לה אופי ייחודי. מצד שני, כדי לעשות זאת היה צורך בשינוי משמעותי של מיקום החללים בדירה. בני הזוג חששו שהתקציב המוגבל לא יאפשר מהפך כל כך משמעותי, אבל מצאנו פתרונות יצירתיים שמאפשרים לטבע להיכנס לדירה. בנוסף החלטנו לתת עדיפות לפתרונות אחסון נסתרים כדי לשמור על הקווים הנקיים ולהשאיר את הבמה לנוף השקף מהחלונות".

>> לכל הכתבות בערוץ living 

במסגרת השיפוץ שונה מיקום החדרים תוך התחשבות בעמודים קונסטרוקטיביים ומיקומי החלונות, ופתרונות יצירתיים למערכת האינסטלציה. הסלון עבר לחלל שבו היו חדר שינה ומרפסת סגורה וחסרת שימוש, ולידו – במקום חדר רחצה – נבנה מטבח פתוח. שטח חדרי השירות והשירותים הפך לפינת אוכל, פתוחה גם היא. חדרי השינה והרחצה נבנו היכן שהיו המטבח והסלון. באזור זה יש גם הכנה לממ"ד. "בני הזוג ביקשו למקם את פינת עבודה בחלל הציבורי, באזור הנהנה מהנוף, באופן שמאפשר פרטיות אך לא ניתוק – מכיוון שהם עושים בפינת העבודה שימוש אינטנסיבי. באותו אזור יצרנו במה כדי להעביר את הצנרת אל חדרי הרחצה החדשים", מסביר פלד. לבית נבחרו צבעים וחומרים ניטרליים – בעיקר לבן ועץ בצבע טבעי - כדי לתת האת המקום המרכזי לנוף. התכנון נמשך כחודש, והשיפוץ בפועל כארבעה חודשים.

 

דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד
צילום: גדעון לוין
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד
צילום: גדעון לוין
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד
צילום: גדעון לוין
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד
פינת העבודה נמצאת מאחורי המטבח|צילום: גדעון לוין
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד, ג
צילום: גדעון לוין
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד, ג
צילום: גדעון לוין
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד
חלונות גדולים גם בחדרי השינה|צילום: גדעון לוין
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד, ג
צילום: גדעון לוין
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד, ג
צילום: גדעון לוין
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד, ג
חדר הרחצה|צילום: גדעון לוין
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד, תוכנית אדריכלית
תוכנית הדירה לפני השיפוץ (מימין) ואחריו|שרטוט: מיכאל פלד
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד, לפני שיפוץ
הסלון לפני השיפוץ|צילום: מיכאל פלד
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד, ג, לפני שיפוץ
המסדרון לפני השיפוץ|צילום: מיכאל פלד
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד, ג, לפני שיפוץ
המרפסת הסגורה לפני השיפוץ|צילום: מיכאל פלד
דירה בחיפה, עיצוב מיכאל פלד, ג, לפני שיפוץ
השירותים לפני השיפוץ|צילום: מיכאל פלד
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דלת הכניסה נפתחת למבואה, שמקומה לא השתנה. המבואה מפרידה בין החלל הציבורי לאזור החדרים, מותקן בה ארון והיא מוגדרת גם באמצעות הנמכה של התקרה (שבה עוברת מערכת המיזוג). החלל הציבורי הפתוח, הכולל מטבח, פינת אוכל וסלון, מוקף חלונות גדולים שמהם נשקפות צמרות העצים. המטבח בנוי בצורת רי"ש בתוספת אי ארוך שבו משולב עמוד קונסטרוקטיבי. הארונות מתמזגים בקירות, והאי כולל את משטח העבודה המרכזי, כיריים וכיור. מצדו השני האי פונה לסלון וכולל ארונות ומסך טלוויזיה. במעין נישה היוצאת אל עבר הנוף נמצאת פינת האוכל ובה שולחן עץ עגול. מאחורי המטבח נמצאת פינת עבודה המוגבהת על במה מחופה עץ.

מכיוון שחדרי השינה נמצאים היכן שהיה החלל הציבורי, גם בהם יש חלונות רחבי ידיים. כדי לצמצם בעלויות, חלון חדר השינה לא הוחלף, בניגוד לשאר החלונות בבית, אבל הותקן עליו תריס ונציאני פנימי מעץ המוסיף חמימות.

 

תכנון: אדריכל מיכאל פלד

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן