בדירה בגבעת רמב"ם בגבעתיים מתגוררים זוג וחתולה בשנות ה-30 לחייהם. הגבר מפתח משחקי מחשב והאישה רופאת משפחה. גודל הדירה 90 מ"ר + 40 מ"ר גג, ובה ארבעה חדרים. הבניין בן 12 שנים במצב טוב, והדירה בקומה רביעית מתוך ארבע. הדירה עצמה היתה דירת קבלן סטנדרטית מתוחזקת במצב סביר.

דירה סטפני גריב, סלון גובה
החלום של הדיירים היה ליצור דירה חמימה, צבעונית ומלאת אור | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, מנורה
שתיתן ביטוי לחפצים שאספו ולאקלקטיות של עולמם התרבותי | צילום: יוראי ליברמן

החלום של הדיירים היה ליצור דירה חמימה, צבעונית ומלאת אור, שתיתן ביטוי לחפצים שאספו ולאקלקטיות של עולמם התרבותי. הדיירים רצו לשלב הרבה חומרים וצבעים, להביא משהו מקורי ורענן, עם הומור ועם אווירה של חופש. "התקציב לא אפשר גמישות מלאה בשיפוץ, ולא יכולנו להחליף כל מה שרצינו, מטבח, ריצוף, דלתות", מספרת המעצבת סטפני גריב. במטבח למשל נצבעו דלתות הארונות בכחול. חלל הסלון והמטבח היה קטן, והדיירים רצו פינת אוכל, שיצרנו באמצעות פלטה עם רגליים מחוברת לקיר, שהוזמנה לפי מידה.

דירה סטפני גריב, טלוויזיה
השיפוץ ארך חודש ימים | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, טלוויזיה
סלון ספה אפורה עם קדר צהוב | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, סלון
שולחן עץ משוק הפשפשים | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, ספה
כיסא עץ ישן ששופץ ופופים צבעוניים | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, מגזין
חלל קטן אבל נעים | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, מנורה גובה
אהיל משמח | צילום: יוראי ליברמן

עוד באתר לעיצוב הבית:

חודש של התחדשות 

השיפוץ ארך חודש ימים. עלות העיצוב היתה 18 אלף שקל, שכללו צביעת ארונות מטבח, רכישת רהיטים, טקסטיל ושטיחים. עלות התשתית – 28 אלף שקל, שכללו צביעה של הקירות והגג, הוספת נקודות חשמל, שיוף ושיפוץ המדרגות (המעקה נצבע בלבן) והקמת פרגולה תכלת על הגג. דלתות ארונות המטבח נצבעו בכחול רויאל. נקנו רהיטים חדשים לסלון (ספה, שולחן, פלטה בהזמנה מיוחדת, שחוברה לקיר ליצירת פינת אוכל, רהיטי פח (ארונית מזווה למטבח ומעמד לטלוויזיה), וילונות ושטיחים לסלון ולחדר השינה, תאורה חדשה לסלון, למטבח ולחדר השינה. שידת הצד בחדר השינה וכיסא עץ וינטג' בסלון חודשו ועברו צביעת אפוקסי.

דירה סטפני גריב, מדרגות
בקצה גרם המדרגות נתלו בלונים מזכוכית ליצירת מובייל צבעוני. | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, מדפים
מדפי אחסון לניצול גרם המדרגות | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, מראה
סירת עציצים מלבלבלת | צילום: יוראי ליברמן

כחול רויאל וירוק תפוח

דלת הכניסה ממוקמת בקצה המסדרון, בסמוך לכניסה למטבח. במבואה הוצב מתקן מדפים מאיקאה בצבע אדום ומעליו מראה עם דמות אישה. בהמשך ניצב גרם המדרגות, ששופץ ונצבע. מתחת למדרגות הותקנו מדפי ספרים.

דירה סטפני גריב, פינת אוכל
פלטת עץ קובעה לקיר והפכה לפינת אוכל | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, שעון
טפט צהבהב לקישוט | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, רגלי שולחן
רגלי השולחן נצבעו באדום | צילום: יוראי ליברמן

המטבח בנוי בצורת ח'. ארונות המטבח המקוריים נשמרו ודלתותיהם נצבעו בכחול רויאל. רהיט משלים מפח נקנה ליצירת אזור אחסון נוסף. המטבח תחום על ידי פינת האוכל, העשויה פלטת עץ מצופה פורמייקה עם פס כחול שהוכנה על פי הזמנה וקובעה לקיר.

בסלון ספה אפורה עם קדר צהוב שנרכשה בקורדוברו, והיא הפריט האהוב על המעצבת בבית, שולחן עץ משוק הפשפשים, כיסא עץ ישן ששופץ ופופים צבעוניים. לסלון נקנה שטיח צבעוני בשוק הפשפשים. מרפסת שמש קטנה שצמודה לסלון רוהטה בשרפרפי עץ ושולחן עץ קטן.

דירה סטפני גריב, כניסה
בכניסה ראי מיוחד מקבל את פני הבאים | צילום: יוראי ליברמן

קש על הגג

בקומה התחתונה שני חדרים נוספים (האחד ממ"ד), שירותים, אמבטיה ומרפסת שירות. בקצה גרם המדרגות נתלו בלונים מזכוכית ליצירת מובייל צבעוני. בקומה העליונה - גג וחדר שינה (עם חדר ארונות ויחידת שירותים ומקלחון). בחדר השינה מיטה פשוטה. בצדה שידת צד מעץ שנצבעה בירוק תפוח ויחידת מדפים מאיקאה. נקנתה שידת פח כחולה מאיקאה לפינת האיפור. וילון רומאי נתפר לפי הזמנה מבד בשחור לבן שמשלים את הצבעוניות בחדר, ונרכשו זוג שטיחונים בגוונים כחולים משוק הפשפשים. בכניסה לחדר השינה מוצב ספסל עץ ועליו מתלים לבגדים.

דירה סטפני גריב, מטבח
המטבח בנוי בצורת ח' | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, ארונית במטבח
ארונות המטבח המקוריים נשמרו ודלתותיהם נצבעו בכחול רויאל | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, מדפים ירוקים
ארונית בצבע ירוק לאחסון | צילום: יוראי ליברמן

קירות הגג נצבעו בסגול ועליו נבנתה פרגולה בצבע תכלת. הגג רוהט באמצעות רהיטי קש - כורסה ישנה שהיתה ברשות הדיירים, ספת קש שנרכשה בשוק הפשפשים ורופדה מחדש וסט רהיטי מתכת צבועים לבן מ"אייס".

התהליך היה כיפי ורגוע", מספרת המעצבת, "מהתחלה מיכל ותומר ידעו מה הם רוצים - בית נעים, פרקטי וצבעוני". ולכם היא ממליצה ללכת על זה עד הסוף. היא בטוח הולכת.

דירה סטפני גריב, חדר שינה
חדר השינה בקומת הגג | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, חדר שינה
יחידת מדפים מאיקאה | צילום: יוראי ליברמן
דירה סטפני גריב, כוננית
צד המיטה שידת צד מעץ שנצבעה בירוק תפוח | צילום: יוראי ליברמן
 

סטפני גריב מעצבת הום סטיילינג