LIVING
LIVING

ת"א: אחרי 25 שנה האדריכלית חזרה לעשות שיפוץ בבית

בעלי הבית רצו להתאים אותו לצרכים של משפחה עם ילדים מתבגרים, והאדריכלית יצרה קומה אחת לחלל הציבורי וליחידת ההורים, וקומה שנייה לשני הילדים - והוסיפה פינת לימוד מתוקה בעליית הגג הקטנה

יוליה פריליק-ניב, LIVING | | פורסם 22/07/21 09:24 
בית בתל אביב
גם בחוץ יש מטבח ושולחן אוכל|צילום: ניצן הפנר

בית בתל אביב
קיר הזכוכית מאפשר ליהנות מהגינה שטופחה במשך שנים|צילום: ניצן הפנר

לפני 25 שנה תכננה אדריכלית איריס הורוביץ-שלוש בית בשכונת הדר יוסף בתל אביב. הבית, ששטחו 150 מ"ר, ניצב על מגרש ששטחו כ-300 מ"ר וכולל שתי קומות שאינן זהות בגודלן. הוא שופץ לפני כ-15 שנה, ולאחרונה, כשלבעלי הבית שני ילדים מתבגרים, נוצר צורך לעשות שיפוץ יסודי ולשנות את פנים הבית בהתאם לאורחות החיים החדשים – והם פנו שוב להורוביץ-שלוש.

מטרת השיפוץ הייתה ליצור ארבעה חללי מחיה שונים - אזור להורים, אזור לכל ילד ואזור משותף פתוח ומרווח. "האתגר התכנוני היה לנצל היטב את זכויות הבנייה באופן שיטיב עם הדיירים בצורה המקסימלית", מסבירה האדריכלית. "התב"ע בשכונת הדר יוסף לחוצה מאוד מבחינת זכויות הרחבה כך שהיה צריך להקפיד על תכנון מדויק ומהודק ככל האפשר כדי לקבל את כל הפונקציות בלי שייווצר בית צפוף ועמוס".

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

אחרי שיפוץ שנמשך תשעה חודשים, בקומת הקרקע נמצאים החלל הציבורי – סלון ומטבח – ויחידת ההורים, הכוללת חדר שינה, חדר רחצה ואזור עבודה שקט. בקומה העליונה, ששטחה כ-50 מ"ר, יש חדר שינה וחדר רחצה לכל ילד וכן מטבחון. סולם מוביל לעליית גג נעימה ומוארת משמשת ללימודים. אף שרק במרכזה אפשר לעמוד זקוף, הילדים למדו שם בנוחות בתקופת הלמידה מרחוק. מעליית הגג יש אפילו יציאה למרפסת אינטימית שבה אפשר לרבוץ, להשתזף, לעסוק ביצירה ולצפות לנוף ירוק ופתוח. "מדובר בניצול מקסימלי של החלל שנותר אחרי תכנון והכנסת יתר הפונקציות והוא נוצל עד תום עבור הילדים", אומרת הורוביץ-שלוש. "מדובר בחלל נעים וייחודי כך שכולם אוהבים להגיע לשם כדי לבלות ביחד. יש בעליית הגג הזו הרבה קסם".

בחלל הציבורי הוחלף הקיר הפונה לגינה בזכוכית, וכך אפשר ליהנות גם מהסלון וגם מהמטבח מהצמחייה שטופחה במשך שנים ארוכות. גובה החלל – כ-4 מטרים – מוסיף לתחושת המרחב. הפרקט המחפה את הרצפה בבית ממשיך לדק חיצוני, שם יש מטבח חוץ ושולחן אוכל נוסף.

פנים הבית מעוצב בקווים מודרניים נקיים עם נגיעות וינטג', כמו שולחן הנגרים הישן המשמש שולחן אוכל, ורהיטים עם ריפוד קטיפה ירוקה. סביב הטלוויזיה נבנו מדפים מיוחדים לדיסקים ולספרים, וספרייה דו צדדית תוחמת את גרם המדרגות. ברחבי הבית פוזרו במינון מדויק חפצים שבני הבית אספו במהלך השנים. חדרי הרחצה מעוצבים בשחור ולבן בתוספת ריצוף טרצו.

"כאדריכלית העוסקת בשימור יש בבית ובעבודות שלי אלמנטים ופרטים מעולם השימור. שילבתי אלמנטים שאני עושה בהם שימוש ופרשנות כחלק מבחירה של שפה עיצובית בבנייה חדשה, בהם אופי הפתחים, מרזבים, ספים ובחירת חומרים", מסכמת הורוביץ-שלוש.

 

תכנון ועיצוב: אדריכלית איריס הורוביץ-שלוש, התמחות בשימור מבנים

ייעוץ לבנייה ופיקוח עליון: דני הוכמן

קבלן ביצוע : איזומטריה הנדסה וקבלנות בע"מ – אליעזר בן הרוש

 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

 

בית בתל אביב
מדפים מיוחדים לדיסקים סביב הטלוויזיה|צילום: ניצן הפנר
בית בתל אביב
שולחן נגרים משמש כשולחן אוכל|צילום: ניצן הפנר
בית בתל אביב
ספרייה דו צדדית תוחמת את גרם המדרגות|צילום: ניצן הפנר
בית בתל אביב
בית בתל אביב, עיצוב איריס הורוביץ-שלוש|צילום: ניצן הפנר
בית בתל אביב
סולם מוביל לעליית הגג|צילום: ניצן הפנר
בית בתל אביב
צילום: ניצן הפנר
בית בתל אביב
צילום: ניצן הפנר
בית בתל אביב
עיצוב בשחור לבן וריצוף טרצו בחדר הרחצה|צילום: ניצן הפנר
בית בתל אביב
צילום: ניצן הפנר
בית בתל אביב
צילום: ניצן הפנר
_OBJ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן