LIVING
LIVING

לחשוב קדימה: הדופלקס תוכנן כך שיתאים לצורכי המשפחה עכשיו - ובעתיד

הדירה נבנתה כתוספת לבניין בתל אביב שעבר שיפוץ במסגרת תמ"א, ותוכננה בשביל בני הזוג וילדיהם הפעוטים. "רציתי שהעיצוב ישקף את בעלי הבית, אנשים סופר-אינטליגנטים ומתוחכמים", אומרת המעצבת

שהרון היבש, LIVING | living | פורסם 28/06/21 12:54  | עודכן 28/06/21 21:27
פרויקט יעל גוטרייך אורון
מבט מהסלון אל הכניסה ומהמטבח|צילום: תמר אלמוג

פרויקט יעל גוטרייך אורון
קיר הזכוכית התוחם את הסלון|צילום: תמר אלמוג
 

המאפיינים הבולטים ביותר בדופלקס שתכננה מעצבת הפנים יעל גוטרייך אורון הם הספרייה הגדולה ופלטת צבעים מעושנים וחמימים. הדירה, ששטחה 150 מ"ר, נבנתה כתוספת לבניין בתל אביב שעבר שיפוץ במסגרת תמ"א (תוכנית מתאר לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה). הדיירים, הורים צעירים לשני פעוטות, בן ובת, קיבלו את הדירה כמעטפת, ללא חלוקת פנים. גוטרייך אורון תכננה את המרחב כך שיתאים לצורכיהם עכשיו - וגם בעתיד.

לכל קומה בדופלקס יש דלת כניסה משלה. בקומה התחתונה יש שלושה חדרי שינה, חדר רחצה ופינת משפחה. בקומה העליונה נמצאים החלל הציבורי ויחידת ההורים, והיא מוקפת במרפסת צרה שמתרחבת מול חדר השינה. בין הקומות מחבר גרם מדרגות מרחפות מחופות עץ שצבען תואם לפרקט בדוגמת פישבון.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

פרויקט יעל גוטרייך אורון
פרויקט יעל גוטרייך אורון|צילום: תמר אלמוג

פרויקט יעל גוטרייך אורון
ספריית מתכת גדולה תוכננה לאוסף הספרים של הזוג|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
שולחן האוכל מפריד בין הסלון למטבח|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
רונות המטבח נצבעו בגוון ירוק מעושן|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון, ג
צילום: תמר אלמוג

בקומה העליונה הדלת נפתחת אל הסלון. ליד הקיר בנויה ספריית המתכת, שאורכה 5 מטרים, המסתיימת בקרבת החלון. גוטרייך אורון תכננה אותה בהתאמה לאוסף הספרים של בעלי הבית. מולה ניצב פסנתר, וביניהם ספה עם ריפוד בד כחול ושתי כורסאות בהירות. בקצה הסלון נבנה מטבח בצורת רי"ש בתוספת אי. הארונות הנמוכים, שמעליהם הכיור והכיריים, נבנו מתחת לחלון הפונה למרפסת שירות. האי משמש כפינת אוכל וניצבים סביבו ארבעה כיסאות. ארונות המטבח נצבעו בגוון ירוק מעושן, שמתאים לרצפת העץ הכהה. "רציתי שהעיצוב ישקף את בעלי הבית, אנשים סופר-אינטליגנטים ומתוחכמים. לכן בחרתי גוונים לא רגילים", מסבירה גוטרייך אורון. בין המטבח לסלון ניצב שולחן אוכל כהה וסביבו כיסאות בשני דגמים שונים. המרפסת כוללת שולחן אוכל ושתי פינות ישיבה. 

>> במדור הקודם: חיים את החלום: הזוג שחי ביאכטה ובמלון

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ

 

יחידת ההורים נמצאת ליד הסלון. נישה בכניסה ליחידת ההורים, שנוצרה בגלל פיר המעלית של הבניין, נוצלה לבניית ארון נעליים. המיטה ניצבת מול קיר זכוכית הפונה למרפסת, ולידו עמוד מסתובב למסך הטלוויזיה. העמוד הגיע מהרצפה לתקרה מחופה בברזל צבוע באפור כהה, כמו שאר פריטי הברזל בבית. משני צדי המיטה נבנו ארונות קיר לבנים, והם נמשכים עד למשקוף דלת חדר הרחצה. מתג האור של חדר הרחצה נמצא בנישה ייעודית תחומה במסגרת ברזל דקה.

בחדר הרחצה הרצפה דמוית בטון, והקירות מחופים באריחים בחיתוך פסיפס עם רובה בגוון אפור כהה, שמדגיש את הדוגמה. מתחת לחלון הארוך ניצב ארון כיור מעץ אגוז אמריקאי במסגרת ברזל. המראה ניצבת על עמוד, בקצה הקרוב לקיר. 

פרויקט יעל גוטרייך אורון, ג
מבט מהסלון לכניסה ליחידת ההורים|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
יחידת ההורים|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
מצדי המיטה נבנו ארונות קיר|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
מול המיטה יש קיר זכוכית|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון, ג
מתג האור נמצא בנישה בארון|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון, ג
חדר הרחצה של ההורים|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון, ג
שירותי האורחים|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
גרם המדרגות המחבר בין הקומות|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
פינת המשפחה בקומה התחתונה|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
חדרו של אחד הילדים|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
חדרו של אחד הילדים|צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון
צילום: תמר אלמוג
פרויקט יעל גוטרייך אורון, ג
חדר הרחצה של הילדים|צילום: תמר אלמוג
_OBJ_OBJ

גרם המדרגות מוביל לפינת המשפחה בקומה התחתונה, ובה ניצבת ספה מרופדת כחול. בחדרי הילדים תוכננו ארונות שבכל אחד מהם שתי נישות - אחת מחופה בעץ אגוז והשנייה, קטנה יותר, עם חיפוי עץ צבוע, ובה מדפי ספרים. קיר אחד בכל חדר מחופה בטפט - בדוגמה דומה אך בצבעים שונים. בחדר הרחצה הרצפה מחופה באריחים גדולים בצורת משושים - שמזכירים את חיפוי הקירות בחדר הרחצה של ההורים - ואילו הקירות מחופים באריחים חלקים ונקיים.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

 

תכנון ועיצוב: יעל גוטרייך אורון

חדרי רחצה: חלמיש

 

>> לחשבון האינסטגרם של הכתבת שהרון היבש   

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן